Thursday, December 4, 2008

..finally..

I have to admit..ever since we came back from Melaka 2 weeks before..I've been delaying my housechores due to endless workload in the office. Hence, when I finally reached home.. whatever strength I had left were all dried up. Lesu to be precise. But I dun get extra hand from En Zaki. And the DOUBLE I, really beg for my attention to play with them. This because they have a i-don't-want-to-cuddle-muddle-play-with-my-kids-when-I-am-tired kind of babah. So, aku tak letih? Lu pikir la sendiriiiii...

Bukan aku maleh okkkkkkkk!!!! Aku penat.. Habis penat kat opis..kat umah dah semua aku yg kena buat..dengan bangun malamnya..aku penatttttttttttttttttttttttttttt.......Tapi kalau korang nak kata aku maleh..aku pedulik per?? Ada aku kesahhh??? Tidak sekali..nehiii...neverrrr!!!




sudah habis lipat

fes round

So here are the list that I accomplished! Yeay!
1. Laundry - 3 trips
2. Fold the kains - 4 bakul
3. Masak
4. Wash the dishes - semua sekali termasuk periuk nasi dan kuali.
5. Wash the bottles and rebus sekali - 8 of them!!!! Muahahahahaha

And below is what we had for dinner:


from left, cendawan goreng tepung, tomyam putih dan juga lauk peberet En Zaki, ikan goreng kembung


Dan below lagi adalah gambo Puan Izzah pakai untuk tidur. Macam cucanak! Izzah dah mandi ngan En Zaki be4 I came back. Dah pakai pyjamas yg ala2 legging tuh, tetiba ngamuk nak pakai skirt. Tension aku..



kat tangan tuh ada span..kira comel la tuh.. sakit jiwa akuuuuu

4 comments:

Kasih Aleeya said...

giler nyer byk keje umah ko ni fara? kalo aku ler... pengsann..sempat lagi ko masak? hee kalo aku..konpem dah hangen sebadan..pepandai ler ko gi carik bli makanan kat luar!! hahahah.. aper pon ikan kembung ko tu sedap tu mkn ngn nasik panas!!! hahaha

JuJue said...

mak datokkksss.. cam bukak dobi. kalo umah aku dekat harus aku antar kain selimut cadar spender bra aku semuaaa bagi ko basuh skali. rajin nyer ko.

untungggg laki ko. meh sini aku kasi ko tips utk kurang kan beban ko basuh baju. ko gi keje, pakai anak tudung jer (yg sama jer seminggu). baju kurung plak ko pakai baju jer. kain takyah. kan dah kurang 1 menda. 5 hari ko keja dah kurang 5 helai. tudung takyah basuh ko pakai anak tudung je kan. anak & laki ko.. ko pakaikan jer spender..

farah amoi said...

bernas sungguh idea jujue itusss...!
gilo...kalu g kijo pakai anak tudung sajo...lagi lawo cleaner nu haaa...

eihh..ni baru aku tgk real...muka anak² ko puan fara oooo
both them tempek muka ko kannnn

ohohooo...Mr.zaki suka ikan kembung goreng
srupo la kawe
kalu g balik kampung taiping pon
buke ike kembong...kawe toksey
kawe make ikan kembong yea...!

Miss Moon said...

wah mmg cenggitu kan rutin kiter ...no wonder la nko makin kering fara weiiii ngan kije kat opis berlambak tak habih habih then balik umah banyak lagi kije mananti

tambah plak ngan asyik hujan je skrg nih kan

aku kalau aku skip 2 3 hari tak basuh kain baju mmg gayanya 3 4 kali la aku membasuh ...berbakul la nak melipas ...sangat seksaaaaaaaa

Tak pa Fara ...banyak pahala nko tau ...buat kije utk laki n anak anak

 

Blog Template by BloggerCandy.com