Friday, December 19, 2008

..biler aku dapat gaji..

Biler sang ummi dapat gaji..haruslah terus kena terjah kedai2 runcit serta pharmacy yang ada disekitar ofis dia.

Biler aku dapat gaji (ummi tuh aku lah), mmg sarat dengan barang pada hari pertama gaji!..

Biler aku dapat gaji..apa2 pun pampers dan susu harus menjadi top priority sepanjang waktu..


susu untuk the DOUBLE AI



drypers..pampers..XL & L untuk double AI juger.. model tuh bukan untuk dijual..muahahahah


Tapi kali ini aku plaks berjanji pada diri sendiri..mesti beli something for myself too. Sunblock ngan cleanser sudah habiss... Sudah 2 minggu aku berjimat cermat pakai. Kena beli gaks. Kang muka aku tak lawo, pun kena kutuk kan.. Susah..susah.. Dan juga syampoo yang turut tetiba habis. Sengal tul. Sib baik guardian ada offer. Seb aku 2 hengget! Hahahahahahhahahahahah

ST sunblock cream & cleanser serta syampoo Tresemme.. aku tak mampu nak pakai costemic yg mahai2..tp as long that ianya serasi ngan muka aku..ok per.. pls ignore kesepahan meja aku itu.. hehehehhe



tudung baru utk baju aku baru ambik..tp tak pernah pakai sbb takder tudung matching. aku tak pernah hayat aku ada baju ejau. thus tudung ejau confirm la ada barang sedua. tak tahu lah ghupernya macam mana biler aku pakai baju ejau nih.. adakah serupa ngan incredible hulk..tp jalan sambil bukak baju?? marti lucah!

Setelah habis RM membeli-belah..huhuhuhu..balik umah En Zaki ajak makan prosperity. Patutnya nak makan this wiken..tpnya teradvance plaks.. Sbb wiken nih kami ada plan nak bawa Mak En Zaki jenjln. Aku kesian kat dia.. Nanti aku buat entry khas untuk dia.. hehhe Aku kan menantu feveret.


En Zaki with the meals. Untuk makluman, dia makan prosperity itu dgn sos cili 2 sauce plate juga ada pepper..giler pedas!!!! Dan tak lupa adanya Happy Meal utk 2 rascal tuh.. heheheh dan dpt freebie yg ada sudu garpu tuh.. Sama cam Kasih anaknya si Filla..


the DOUBLE AI on the bb chair.. tgh mengunyap fries n nuggets..


Ekceli I seldom bring the kids to eat in the Mcd ke..KFC ke..Pizza ke..any restaurant..panjang kata any outside food.. (kenapa panjang yang kata?? sbb aku kan panjang..muahahahah) selalunya aku akan beli dan bawak balik umah. makan kat umah. Why? Bak kata abah aku, jgn selalu bawa anak2 makan kat luar. Sbb nanti, lama kelamaan dia org akan demanding dan berminta2 utk makan kat luar. Which is not good. Kita yang kena kawal anak2 supaya ikut cakap kita. Not the other way round. Tak gitu??


Hmm tomorrow, aku and En Zaki will bring his mom jenjalan.. Tak tahulah apa plaks SIL aku cakap nanti!..


*UPDATED*


ghuper aku pakai baju ejau..perasan tak lengan tangan tuh pendek..aku sengaja buat pendek.. sbb aku terfallen dgn design lelama..perasan tak lagi?? aku macam 7 dwarfs tapi muka panjang?? itu gara2 kwn aku ambikkan gambo kan.. sengal tul.. hehehhe




4 comments:

Mama Hakimi said...

cepatnye dpt gaji...
abis dh shopping...

this is my new link.. hapdet tau..

http://mamanayah-h.blogspot.com

Miss Moon said...

asal nko posing cam rupa nak berlari tapi nampak cam nak terkentut pun ada akakkakak

aku ingat tak cukup kain fara ...ahhahah lawo la baju nko . Aku berkenannnnnnnn

bila dapat gaji..........tup tup beli barang keperluan ....duit pun berkurang ...sedey nyer

Kasih Aleeya said...

hahahah...wei suker ar tgk izzah.. rambut mcm the beatle sudah!!! kuakakakka.. ko mmg org lama okeh!!! kalo ko wat aksi mcm ni kat sebelah aku kat opis aku... aku dah standby angkat kaki aku... bukan angkat kaki nak lari.. tp nak sepak bontot ko!!!! SAKIT ATI AKU TGK!!!! HAHAHAH

JuJue said...

..bila ko dapat gaji..apa salahnyer ko beli apa2 kat aku, pos sini!!!

tak tahan tgk pose tu!

 

Blog Template by BloggerCandy.com