Friday, December 13, 2013

..Water Dispenser Tupperware..

Mak tak kisah anon nak komen.. Mak sedar saper diri mak..

Hahahahahha...

Okeh time nih nak cakap ada offer best. Water Dispenser Tupperware. Skang tengah ada offer giler2.. Aku suka Water Dispenser.. sebab umah selalu takder air.. masa banjir nih lagi la perlu.. sebab loji tutup untuk cuci2.. umah takder air.. Water Dispenser nih sangat memenuhi keperluan sbb leh stock up air.. tambah dia ada paip senang... buka jer paip nak cuci2...



Water Dispenser 14.5 L
Retail Price = RM172.00
Offer Price = RM129.00
My Price = RM110.00
Berminat?
Leh whatsapp order ke 012-6246374


p/s: Mana yang offer best-best aku upload kat sini yer.. Muahss muahss

Monday, November 18, 2013

..wishlist akhir tahun..

Falling in love with this bag... setakat ini masih dalam keadaan waras dan hanya admiring jer...



Comelnya la... ngan polka dot dan stripenya.. alo lo lo lo lo comeinya.. siap ada bow kat handlenya... tambah maszhab tote lagi la aku suka tote tote nih.. camner nih.. camner nih...




Nih pun cun! Leh sling.. perghh machonya lah aku kalau dapat sling nih.. macam comei jer.. macam cun jer.. macam macho jer.. tetiba rasa nak lempang diri..

*sigh*

Rasa macam nak beli untuk reward diri sendiri yang sangat letih bekerja tahun nih.. baru lepas sakit.. baguih gak nak reward diri sendiri...tapi again.. akhir tahun means banyak duit nak pakai.. anak2 nak masuk sekolah.. jadi aku tengok jerlah.. hahahah dengan nak cuti2 malaysia lagik.. so banyak pitih nak pakai..

Tengok jerlah... wishlist jerlah.. cuci mata sebelum buat kerja.. semangat akhir tahun yang confirm bertimbun2 banyaknya.. lepas tuh makan budok.. hahahahahah Lepas tuh adalah anon yang komen setakat brand nih jer ko nak wish kan? aku boleh beli LV selamber jerlah.. takperlah.. itu rezeki ko.. beli lah.. takder hal punya.. aku tumpang gembira.. brand nih level aku jerlah.. ntah2 bukan level pun.. hahahahahhahahaha

Tapi tuhlah.. sekali terpandang.. terus menjadi igauan.. maklumlah.. tahun nih pantang tak beli handbag.. tabah jugak aku nih.. kuat gaks iman aku nih tak beli sebarang handbag tahun nih.. hahahahahha



Thursday, October 17, 2013

..Promosi Besar-Besaran Garlic-N-All-Keeper..

Wahhh... Dah lama rasanya tak update blog nih.. Tetiba jer nak buat promosi besar-besaran... hehehehe

Sekarang Tupperware ada ohsem promotion for Garlic n All Keeper... dalam cakap lainnya.. Bekas Bawang!.. Ini bukan bekas bawang sebarangan yer adik kakak sekalian... Ini bekas leh masuk benda lain gaks selain dari bawang... :)

So cakap banyak pun tak guna.... My price is RM50 untuk sebijik. Retail Price ialah RM65.00. RM50 including postage. Tempat lain tak dapat dik rega nih.. So far this is the most wanted item untuk akak bulan nih... Sudah terjual 2 kotak i.e 12 biji walaupun Oktober baru 10 hari. Come come come... 

Email me at 
fara_azdra@yahoo.com or 
whatsapp me 012-6246374 
untuk order. 

Lai lai lai lai lai lai.... :)

RM50 including postage


p/s: Nanti kita update entry ya...



Friday, July 19, 2013

..when she was 3 and he was 2..

Tgh tengok2 gambar2 lama dalam folder dalam PC nih.. terjumpa gambar nih...

Rindunya time depa kecik2 nih.. comelichous jer aku tengok.. tang bulu mata tak leh tahan.. :)

Masa kecik izzah kill 'em all mode 24/7.. tak takut langsung.. sangat adventurous.. skang dah anak dara dah anak aku.. dah start posa dan solat.. uwa... terus rasa ketuanan melayu melaka di situ...

p/s: Bukan hint2 nak beranak kecik.. cuma how time flies.. rindu akan waktu itu.. skang nih semua sudah kepala besar.. suka sangat bergaduh.. tak leh nak gomol2 macam dulu sebab masing2 dah mengurus dan tak chubby macam kecik2 dulu... huhuhu

Wednesday, July 10, 2013

..persiapan untuk puasa.


Bersawang sungguh blog aku nih. hahaha biasalah.. bila datang seru.. menggelipit aku update... bila seru tak berapa nak seru.. update pun aku malas nak buat...

So setiap kali puasa, kami laki bini mestilah biasa jer. Tak menggelupur nak beli macam2.. sebab? Kami jenis makan sebab nak berbuka dan asalkan kenyang. No extravaganza punya dish lah. Kekadang tuh goreng ikan rangup2 cicah cili potong ngan kicap jer. Kekadang ikan masin ngan ikan goreng. sebab? Kalau aku masak beria, nescaya ke tong sampah juga letaknya lauk itu.

Tak habis.

So ok, nak puasa Rabu... Isnin pasar malam.. beli ikan sekilo.. beli ayam separuh.. cukuplah hingga ujung minggu ini... bereh... Aku beli ikan bilis.. oleh kerana ikan bilis tak menepati piawaian.. aku beli 100gm jer.. cukup untuk aku buat sambal hitam nih..

A must have dish. Gambar di google.. malu aku nak tunjuk sambal hitam aku yang 100gm tuh dah makan banyak tinggal ciput..
Aku leh jer rileks makan nasi putih ngan sambal hitam nih jer untuk sahur. Giler babeng pedas pepagi buto makan sambal hitam. Nanti kalau aku rajin aku up resipi sambal hitam versi aku.. Kahwin ngan orang Pahang nih, kena pandai masak makanan pahang gaks.. Tapi Kie tak makan.. aku jer yang makan.. guane tuh?

p/s: Selamat menyambut ramadan ya kareemmm... :)



Thursday, May 16, 2013

..ikan tembakang mak iloi-loi..

Dulu masa bujang, aku memang tak suka ikan. Sebab hanyir. Expecially ikan sungai. Memang aku allergic. Terasa tekak nih kembang semacam jer.. Tapi bila dah kahwin ngan Kie, slow-slow ubah dari tak makan terus makan.. Nih sebab Kie makan ikan.. dan membesar ngan ikan sungai.. Bapak mertua aku selalu menjaring ikan di Sungai Semantan.


ikan tembakang yang comell.. tengaok senyum jer kan.. :)

Aku kalau nak makan ikan sungai.. senang jer.. tanya FIL aku.. ada ke tak.. kalau ikan halus2 tuh aku tak gemo sangat since banyak tulang.. ikan tembankang nih ok.. tak ada tulang halus.. anak2 pun sesuai jer makan.. 

ikan yang telah siap disiang dan asamkan.. :)

Satu jer aku tak suka ikan nih.. sebab payah nak siang.. bapok kerasnya.. selalunya kalau beli dari FIL, aku minta tolong MIL aku yang siangkan.. dia kenalah siangkan, sbb yang nak makan anak jantan dia gak.. heheheheheh tapi kalau MIL tak ada, terpaksalah gaks aku siangkan.. tapi ngomel2 la mulut nh.. sbb klu kena yang mcm duri keras tuh.. perghh.. rasa nak campak jer ikan nih...

nih bukan otak.. nih telur ikan tembakang.. izzah's faveret.. :)

Ikan tembakang nih aku selalunya goreng kunyit jerlah.. sebab kie pemakan ikan goreng tegar.. hahahha.. other than that aku gulai lemakkan ikan nih.. gulai lemak cili padi.. meletops.. telur nih aku goreng kunyit jer.. since izzah memang suka makan..

p/s: aku nak bekfes jap.. demam nih gara2 semalam berhujan.. dapat makan sup2 nih.. sedap nih.. ;)

Friday, April 26, 2013

..mari kita bertsugoi..

*sticky post*
entry baru sila scroll, klu nak bacalah.. heheheh

Korang dah bertsugoi?

Aku dah! Immediately keluo jer baju tuh, terus aku wassap Filla. Takder der aku nak beremel bagai. Ada harapan menjadi pentamak di situ. Kimono cardigan memang dah ada dalam wishlist aku. But setiap kali nak beli harga adalah merepek. Dan kain sangat flimsy. Hoiii.. kejadah rega dah la RM100++++..kain jarang hoi apa pekdahnya,.. untuk yang pakai tudung sangatlah tak sesuai.. klu tak pakai tudung oklah kut..

Biler Filla kata Tsugoi nak keluar kan Kimono cardi, terus gelojoh pester Filla suh cepat upload pic dalam blog.. Sib baik si Filla nih mboh jugak layan aku...

Cardi with long fitted sleeve..
 Hah.. yang ini aku pakai dalam tuh long sleeve.. sbb nak keluar dinner.. long sleeve tuh body cutting sikit.. so untuk cover kebodyan itu, senang pakai cardi kimono nih. Sarung jer.. Sebab senang, ringan dan tak panas.. Klu nak compare kan dengan cardigan biasa tuh, aku prefer si kimono nih..

Cardi with short sleeve..
Yang nih plaks aku pakai dalam short sleeve.. T shirt harian/basahan jer.. Tapi sebab nak keluar kejap, Kie ajak makan.. so aku sarung jer cardi nih.. Senang bangat.. Sebab lengan dia labuh.. belakang pun labuh cover buntot.. Abaikan kesemakan di belakang yer..

Kalau korang interested, sila layari blog Filla n Elly. But yang jenis aku pakai nih tak tahu ada lagi ke idak. Kualiti kain memang tip top. Yang paling penting buatan jahitannya.. Sebab memang puas hati sangat2 dan berbaloi dengan rega yang di jual. Aku pernah tempah chiffon kimono cardi, gara2 terfalling in love ngan cardi Old Blossom Box. Tapi bila email nak order, haram berjawab so tempah jerlah kat tailor sekitar Temerloh nih. Memang ada rupa.. tapi jahitan adalah ke laut.. tuh custom made ok.. Tapi yang Tsugoi nih produced banyak2, tapi kualiti terjaga.. I loike..

So skang, cardi yang aku pakai.. korang kena tanya Filla ngan elly.. But aku rasa yang terbaru dia orang keluarkan Jacket Cardi.. super labuh dan super lawa!!

Jacket Cardigan Soft Grey..
Jacket Cardigan Dark Green..
Interested? Korang leh tanya availabilitynya.. kat Tsugoi team

tsugoi12@gmail.com


p/s: hehehe aku tiada kaitan dengan tema tsugoi nih.. sekadar berkongsi cerita dengan korang kepuashatian aku dengan brand nih.. :) totally worth it!

 

Blog Template by BloggerCandy.com