Friday, January 2, 2009

..happy birthday ABAH ZAKI!!!..

En ZAKI turns 32 today!!!!!!

Yay! Sudah tua laki ku ini..hahahahahahhaahha mcm lah aku muda sangat kan? hahahahahhaha Jadinya I decided not to buy anything for him. Sebab dia kata tak nak! Bagus! Bagus! Tapi saya still nak apa yang awak janjikan nak bagi saya yer yang...hahahahahhahahahh He replied, ok. Oleh itu nanti biler kita gi KL, saya tunjuk awak bayar..reply mamat nih lagik.. Macam tuh plaks? Apa punya turrr! Hehe


So as a replace we went out to celebrate.. at SR! Yer tuan2 dan puan2 sekalian.. Temerloh ada SR. Apa cikai sangat ker Temerloh nih? Kat Temerloh pun ada SR tau..sebelah Old White Coffee kopitiam..tetiba aku nasi tambah..hahaahhahhahahahhhahahahahhahahahahahah

Yang hampesnya, biler kami masuk SR tuh..everybody were looking at us.. not the staff but the customers.. Yerlah aku ngan En Zaki were wearing selekeh2 jer..with our SLIPPERS! And the kids hanya pakai pyjamas dan socks! Ko giler tak pakai socks? Sejuk ujan tetiap ari kat sini. Kang balik malam, dedua kembung susah aku. Tak tidur plaks kang.

as usual the double AI nih memang la kecoh..tak reti duk diam.. izzah with thousands of question and imie with lots of exploring whats this and that...hehehhehe


whilst the bday boy reading the KL Lifestyle..ambik koooooo

dan seperti biasa takder saper nak ambik gambo aku dan aku kena ambik gambo sendiri..oh ya..tee yang aku pakai adalah adidas basketball..tetiba mention brand..apa kes?? sukahati aku laaa...hahahahahahha


Then the food came...lepas tuh..do i need to say more?? heheheh let's mentekedarah laaa.. Honestly aku sangat lapar dan ditambah pula aku stress tahap cipan jadi otromen.. seyesly biler tgk menu..aku jadi parkinson..semua benda aku nak makan..hehehehhehe oleh kerana itu, jgn order makanan biler anda lapar+stress= mangkuk yg kekenyangan... hahahahahhahahaha

en zaki with grilled chicken pepper apa ntah..yang ada nasi tuh...

mine.. chicken lidue ker fondue ker duedate ker aku pun tak ingat..yg aku ingat dia sgt menyenyangkan! chicken entwined with cheese dlm roti yang bersalut bread crumb lantas di bakar ke goreng? aku pun tak tahu.. tp mmg sesak nafas aku makan chicken nih...huhuhuh abih diet aku..uwaaaaaaaa


menu utk double AI..kiddis burger meal.. Izzah loves it so much.. whilst Imie loves the fries..


apple kasturi for En Zaki, Lychee smoothies for me and ice water for the double Ai..and believe me when i say that Izzah can finish the whole glass all by herself..i tell you..balik umah pampers full!

Tapi yang paing harunya ialah Imie.. He eats the fries given while his eyes were so sleepy..he fell asleep while eating... hahahhahahahahahahahahhahahahahahah see for yourself...

Kesian kat anak aku nih.. But then after paying the bills..off we go to the neighbouring store hehehe yakni the Al-Ikhsan! Ingat nak survey2 sajork.. and guess what? Al-Ikhsan was on sale. Really GOOD BARGAINS!!!! Dan dengan niat hanya untuk looking2..aku sudah terjebak... hahahahhaha menci tull.. bought myself a tee, beg untuk brg futsal for En Zaki dan Izzah dgn jayanya mengepow ummi dia sebijik bola! Macam biasa gaks..Izzah will run here and there like kedai tuh abah dia punya..dengan hanya berstokin sajer tau.. kasut kan tak pakai.. hehehhehe

hasil rembatan yang terembat..hahahahahhaha

bola yang berjaya di pow oleh Izzah


Biler smpi umah, the double AI huhahuhahuha terenjut2 excited main ball. Aku sajer jer bg dia org hingaq sikit.. Later masing2 menyerah diri..cari bottle masing2..dan tak bangun smpi esok pagi.. Yeaaahhaaaaa!!!

jgn curik bola aku...huhuhu..selimut ke mana..org kemana..

whilst imie happily ever after drinking milk..dan as usual..selimut ke mana..org ke mana..


My Dear,

Happy 32nd birthday! May Allah blessed in every move u made..and every breath u take.. I love you with all my heart... Muahsss!

3 comments:

Azie N Arif said...

fara, ko memang isteri yg mithali dan ibu yg penyayang. Apa pun happy belated pd abah zaki. Muka zaki susah nk tgk camera. hawat lah ko beli kan anak ko tu bola. Nanti besar jd pemain bola sepak malaysia plak..hehehe

wanie said...

happy belated birthday to en. zaki...best ye sambut kat secret recipe...

...$weE+ 666... said...

hepi befday encik zaki... sama umur dgn ku gituuu, ohhh tidak! mana der tua wehhh, berani ko ckp tua, cakap skali lagik??? *berasap telinga*

wahhhhhhhhhhhh SR ye??? teringat aku kisah chenta kita bulan julai tahun nan lalu. hehehe... windu giler kat ko & double AI... dah besar sgt imie nampaknyer... aku tak sabar nak jumpa dorang, nak borak2 dgn izzah, tgk sapa lagik terror borak... hahahahahaha...

apa kes befday kie, izzah yg dpt bola??? mana aci wehhh... ahaks!!!

dipendekkan citer, aku winduuu korang lah wehhh!!! bila turun kl??? *muahz muahz muahz*

 

Blog Template by BloggerCandy.com