Wednesday, January 28, 2009

..the new look..

Ari nih aku pakai a new way of wearing tudung. It's a mix of ariani and munawarrah.. So jadinya, arrah?? hahahhahahahahah tapi dah siap jadi macam tuh. Siap ngan awning and the scarf. Kira versi selendang panjang. Tapi lum pernah hayat aku pakai mcm nih seumur hidup aku. Tapi last friday, me n my fren geram giler tgk org lain pakai cun jer. So we all pun turut menerai membeli tudung nih. Siap test kat kedai la la tuh jugaks. Biler dah tgk hasilnya not bad, kami pun confirm membelinya. Rega dia? RM15 sajork. Tak mahal. Senang. Ringan! Tapi kena pakai anak tudung gaks, sbb jarang.

amacam my new look?? ada ok?? scary laks aku tgk jari aku sendiri.. hahahahha menjalar panjangnya... hahahahahahha



tapi aku nak letak gaks gambo ini sbb flash tuh mcm cahaya keimanan gitu...muahahahahaha

Baju itu jgn tanya k. Itu baju lama. Sebelum aku kahwin dah ada baju kurung itu. So sempena Gong Xi Fa Cai, kenalah kita bermerah-merahan. Muehehehehhhe Materialnya ringan. It is a saree pakistan. Aku ngan kain saree mana leh dipisahkan. In fact baju tunang aku pun macam nih, tapi kaler gold.

Aku suka laks tudung nih. Thought of buying more later. Heheheheh adakah boleh aku pakai tudung nih biler aku kursus di Putrajaya nanti??? hahahahahahahhahaha So ngam ker aku pakai tudung macam nih?? Tell me what u think...

10 comments:

Mummy Alysha said...

hehehe... cantekk...!!! aku pon dah lama berkenan... tapi dulu aku pon pernah try beli tudung munawarrah.... pastu tak pakai... buat perabih duit jaaaa... tapi tengok ko pakai... aku nak beli gak laaaaa... nanti aku beli... aku tunjuk kat hang pulak kay... hehehe

Azie N Arif said...

cantek cantek....boleh beli byk lg...harga pun berpatutan...tp yg flash cahaya keimanan tu....memang lawak arr...flash hp ckp cahaya keimanan kunun..tp apa pun...i like your new style.Ikie pun mesti pandang ko tak kelip mata ..so aku galakkan ko sentiasa pakai tudung di dalam rumah.

Mimie Ishak said...

mimie mmg dah lama berniat nak pakai tudung tapi tak tau biler start..especially biler dah memacam fashion tudong yg mudah dipakai..Islam kan mudah...so lagi lah tertarik skang nih...salah satu nyer design yg cam ni ler...i like...

Miss Moon said...

lawo la fara nko pakai tudung cam nih tambah plak nko cam pompuan arab kan ...muker nko panjang so pakai tuung cam na pun nampak lawa sangat ...aku sukerrrrrrrrrrrrrr

happy2gether said...

phewitttt.....mai pon suker tgk kak fara pakai tudung ni...mai pon baru start beli selendang panjang, ada 2 jek baru, beli kat Jln TAR...tu aaarrr tunggu kak fara lmbt sgt..kat situ dlm rm10/rm8 kalo beli byk kot...tapi yg anak tu lain la kan..emm kak fara pakai anak tu cover tengkuk ker kepala jek?aritu mai amik kaler cerah dah nampak tengkuk plaks..tapi seyes kak fara pakai cantik...cam moon ckp muka panjang, cam mai kurang bulat sikit dari dulu..ehehhe bole lah pakai gaks..huhuu pasan pasan...miss u babeh...rugi x dpt pi b'day fenriz aritu...dah baik demam dah ek? take care!

...$weE+ 666... said...

phewittt!!!~

cun giler sey! aku rekomen ko beli bebanyak tudung cenggini okeh?!!! :-) pasni laki ko mesti terkesima tengok ko hari-hari, ko siap sedia jerk lah ek... muahahahahahhaha...

nak jugak cahaya keimanan tu!!! hamek lah kat ko!!! ko & kain sari tak dpt dipisahkan bagai irama dan lagu, cewahhhhhhh!!! aku nak jugakkkkkkkkkk!!! *wink*

JuJue said...

cantik cantik cantik... ahhh cantikk lah toilet opis ko nih!!

Kasih Aleeya said...

hihi..smlm nk komen..tp asik x 'lepas' jer..geram aku.. ayu gitus ko betudung selendang pusing seround tuh..hahahah.. len kali posing siler gediks2 sket..jgn ler diri straight jer.. tu dah mcm ko nak gi kawat dah... siler2 beli2... aku suker!

farah amoi said...

cun...cumel...

isz_3707 said...

lawa ler tdg tu, akupun nak try le..eh, bila ko nak bagi account num ler? email aku noriszan17@yahoo.com

 

Blog Template by BloggerCandy.com