Friday, January 23, 2009

..i am back!!..

Yer setelah hampir ONE week aku demam, aku telah kembali utk bekerja yesterday. Tapi semalam tak dapatnya aku nak update blog, due to endless workload yang tak surut2! Sekarang nih tinggal sakit kepala yang sakit sangat dan batuk2. Tekanan? Truely it is! Aku sakit macam nak rak! And I can't sleep at night! Aku tak pernah kecundang macam ini seumur hidup ku. Tapi ada hikmahnya. Maybe ada masa aku lalai atau terlupa akanNya, makanya diingatkanNya dengan memberi sedikit dugaan.. Alhamdulillah....

Okeh what I did for the rest of ONE week of misery?? Hahahahhaha To tell the truth, eventhough I was sicked! I was able to finish the housechores! i.e the washing..folding..and a little bit of sapuing.. hahahahahhahahahah lepas tuh aku collapsed. Panting for my next breath!!! hahahahahhaha ambik kooo nak sangattt!. Tambah lepas makan ubat lelah (yer aku lelah yer kawan2..aku dapat lelah when I was conceived with Imie), giler menggeletar seluruh badan. Ibarat di lilit oleh beribu hp, lalu semuanya vibrate!

After performing Zuhur, I slept all the way to Asar. Sebab masa tuh, En Zaki ngan the double AI suda balik. Thank god for the sleep. Coz' I have to recharge untuk melayan karenah birokrasi anak2 dan juga suami. Hahahahhahahaha Seyesly. Yg kecik confirmation la tak faham umminya tengah demam and high with high dose of drugs! Yang paling ngengada tak leh tahan ialah En Zaki. Takderlah manja2 gitu. Tapi kena suspect gaks kat dia. Sbb he is able to understand finally that his wife is sick! Though takder lah buat housechores, tapi ko dah mandikan anak2 tuh dah kira mantop dah! Thank you bebeh!!!!


maggi ayam ngan serpihan bawang+lada kecil+black pepper+sawi+telur! voilaa!


And guess what? My tongue could only tolerate MAGGI MEE AYAM other than other meals the whole week. Giler kan? And for breakfast, I had toast bread and nescafe. Aku tak leh idup tanpa nescafe. Eventhough milky2 nih sgt tak bagus utk batuks, but I can't live without a nescafe to kick start at. Giler! I know! I know! (tetiba aku nyanyi lagu Tegan & Sara laks...heheheh.. pinjam lagu ko jap jujue..)

Dan malamnya, aku macam parkinson kelaparan. Giler lapar k! So aku ajak En Zaki ke SR. hahahahahhahaha aper kes nih SR?? Sebab aku teringin nak makan lasagna! Weh Lasagna SR nih lagi sedap dari lasagna SR Cyberjaya!!! Cyber punya tawar!!! hahahhah tapi aku still add salt & pepper sebab aku sangat2 ketandusan rasaaaaa!!! Tapi no coloured water. Just plain water without the ice.


imie was masam b4 i took this picca. yerlah baru bangun tido. but immediately smile when kuar flash..

And the most happy human being would be the double AI. Imie was still asleep when we carried him to the car. While Izzah dah siap mandi dah. Memang mewah makan for the 2 days. Takper biar habis kat makan. Bukannya untuk apa2 kan. Sekali-sekala takper. Kalau tetiap ari, parah aku nih!!!!



izzah was chewing the kerepek as our starter.. need i say more about her gedikness?? hahah




yer muka sakit yer puan2..and how cheeky my son is.. sangat dah besar!!! uwaaaa i miss my babyyyy..suda toddler loo...




En Zaki's meal yang buat aku nak muntah.. hahahahahah new menu..aussie apa ntah stew.. seyesly aku nak muntah.. tp dah order kan..dan paling maheiii.. huhuhuhuhu




ohhhhn how i love my lasagna..

Oh yer.. I've changed my bedsheet too. In love with it!!! I dunno what's into me nowadays. Giler beli cadar! And I recently bought another 2!! Satu double and satu single! Single tuh utk anak2. Dan akan dipasang biler beli single bed di rumah baru nanti.. Doakan cepat semua yer.. Aminnn

another race theme.. and En Zaki also love this bedsheet. siap ada meter semua sib baik tak ada meter air jer... and the car..the metres are embroidery made.. perghhhh! agak crumpled sikit..tp korang ingat aku rajin nak licinkan semua?? ngan head banging nyer..air hingus meleleh..isap baliknya..tidakkkkkkkk!!! hehehehe

2 comments:

Kasih Aleeya said...

dlm byk2 gambo makanan kat sini kan..aku ttp meleleh tgk maggi ayam tu jugak..dapnyer farrr...buh cili padi.. sayo sawi..telo.. pastu hirup...srrrrrppp.. hahahahha.. imie comel ar smile gitu.. aku cabut gak gigi dier tu kang..get well soon bebeh... jgn head banging..kang pala pecah!

Mummy Alysha said...

wei fara... awat hang pi bash fenriz tak cakap arrr??? aku pi lambat... aku tak tau hang mai... bukan senang nak jumpa hang nih cik puan fara oooiiii....!!!

 

Blog Template by BloggerCandy.com