Friday, January 30, 2009

..the dating day..

30th January 2009

Adalah satu tarikh keramat. hehehehhehe Hari itu, hari aku dating ngan En Zaki. We took a day leave. Sangatlah penat. Pergi dengan satu harapan. Iaitu membeli kasut En Zaki. Di samping makan2..gurau senda..ku ki ku ki ku ki ku ki dan ku ki ku ki.. hahahahhah jangan tanya aku.. Aku main bantai jer nak type apa.. hahahahhahahahahahahahha
So gi mana lagi, kalau tak ke Sogo??? Hahhahahah Me n Sogo tak dapat dipisahkan. Hahahhahahah But then, kedai sekitar Sogo pun turut dikunjungi. Selalu laki layan bini kan? Ini bini layan laki.. bley gitu..?? hahahahahhahahahahahahah Boleh jer.. I love to pamper my husband. Need I to say more?? Huhuhuhuhuhu

Apa2 pun kena gi renew member card dulu. Rugi point kang. Then seperti biasa, En Zaki will stop by kat bahagian toys dulu. Dia kan mat keter. So nak tengok2 kononnya. Tapi aku tahu, he will end up beli satu. Dia memula agak ragu gaks nak beli. Tapi sebagai bini mithali, aku sokong gaks apa dia nak beli tuh. Rega? Mahal ok. But then, klu ko ada extra duit. Why not beli? Bukan tetiap ari ko nak beli. Setahun maybe 2 or 3 kali beli yang memahai nih. So beli jer lah yang oii..

Then we stopped tgk baju anak2. Yer aku dah lama tak beli baju untuk anak2. But then En Zaki telah bermurah hati nak beli baju anak2. Bagus2. Save duit aku. Pulak tuh, he permits me to buy yg agak berjenama. Bagus2. Aku suka! Hahahhahahahahahhahahhaha

Sudah itu, aku ajak dia gi houseware. Kononnya aku nak survey corelle punya rega. Yerlah tgh ada offer. Why not kan? Tapi betul la nurul, walaupun dah offer, still mahal lagik kalau nak compare beli kat oversea kan? Huh oversea ko.. hahahahahhahahahahhaha

Saya sudah terfallen pada satu set dining yang nmpk macam mahal, tapi realitinya rega murah. I asked En Zaki, dengan ayat cepu tinger. Fara berkenankan set nih, but I don't have enough cash currently... Then lagik cun kalau bley beli 2 set, sebab harga dia murah.. And En Zaki pun replied, beli jerlah. Saya belikan... Ambik kooooooooooo! Tak pernah hayat aku kahwin ngan dia, dia buat statement macam tuhkan.. Hehehehehheheheeh Bagus2. Ada kemajuan.. heheheheh

amacam? nampak mahal tak my new dining set? tp taklah byk tuh jer.. ada mangkuk gaks.. so 2 set..consist of 40pcs..tak sampai pun RM150 wehhh

Then stopped plaks kat men department. Dengan sarat barat ngan dining set tuh. Berat ok.. Tapi aku redha jer. Aku bawak satu, En Zaki bawak satu plus ngan toy car dia tuh ngan baju anak2.. Bagus2! End up beli satu t-shirt jer. Sebab kasut yg dia nak tak mencapai tahap kompetensi di situ. Semuanya kasut tajam2 ala2 nak tendang buntut. En Zaki kan mat lasak, mestilah nak kasut yang heavy duty kan.. Aku berkenan kat t-shirt arrow nih. Tapi rega agak mahal. Takperlah yang, I buy for you for raya k. HAhahahahha lambat laie raya nih..


Then biler dah sampai ground floor, aku try test air di kali. Fara nak beli handbag boleh? En Zaki replied, gi tengok cepat. Saya tunggu kat sini. Sini means kat celahan rak handbag itu. Aku nak cari beg kecik sikit, utk di bawa ke opis. Sebab I hev a lot of big bags. Believe me when I tell u, I hev a lot of big bags! Heheheheh. So hajat dihati untuk membeli handbag kecik sikit. Alhamdulillah tercapat hajat aku. What interest me the most is, the 50% off offer. Muahahahah Aku nihkan kedekut. Of kos ler nak murah2 jer...


yer ini handbag baru saya yer.. taklah mahal lepas kena discount. muahahahhahahah

After that, kami simpan barang kat kereta dulu. Giler ko penat nak usung sini sana. Kami ke Maju Junction untuk berlunch sebab aku sudah lapar bagai nak rak. Tak leh pikir dah kalau lapar. Macam parkinson jadinya. Berlaga lutut aku nih. huhuhuhuhuh Kami makan di Kenny Rogers. Tapi macam tak berapa sedap macam dulu. Kenapa ek? Dan rega, mak aiii.. Memang macam tuh ker? Bukan ker dulu lagi murah ker?? FYI, aku dah 3 tahun tak makan Kenny nih. huhuhuhu That's why biler nampak jer Kenny nih, aku terus ajak En Zaki masuk. Sebab aku dah muak untuk makan fast food lain. heheheh

En Zaki's meal - Spagheti Bolognaise..min quater chicken meal..


Then ke campbell carik kasut En Zaki. Ingat tak dulu masa entry bday En Zaki, dia cakap tak nak hadiah. Tetapi kalau ada benda yang dia minat, dia suh aku bayar sebagai hadiah birthday dia? hehehe Yer mamat tuh suh aku bayar kasut yang dia nak. I know sooner or later he will collect his boon. Tekanan mak! Huahuahuahuahua Boleh tahan dia punya taste. huhuhuhuhuhu


i dun understand what's up with men and boots??

After that kami pun balik...hahahahahhaha I was so excited to use the new dining set. Lantas aku simpan yang lama dan membasuh yang baru. Hahahahahhahahahaha Penat?? Giler penat okkkkkkk! Itu bukan dating namanya.. Itu menghabiskan duitttt.. hehehehheheh


hasil rembatan kali nih..lepas nih tak tahu plaks nak rembat biler..sbb kena ikat perut dan nafsu untuk rumah baru plaks...

Dan atas bebelan ramai, yerlah yerlah aku tukar cadar aku.. huahuahuahuahauhu Amacam? Ada macam carca marba tak??? Huhuhuhuhu It's not that pening as u think. Tapi pening la jugak. itu namanya konsep jiwa tengah kacau. Hahahahahahahhahahahahah

5 comments:

iswatie "colours of life" said...

phewitttttttttttttttttttttttttttt

miss spoilbrat said...

i eat kenny rogers every week. weird, but i like the side dishes - sweet corn and carrot. ;)

farah amoi said...

weihh
bagus tuh
ade ari dating ngan hubby
uhuuu
kena buat gak ni
tp aku dah tau ending nye nanti lagu mana
hahhaha
laki aku tetap akan tingat kat anak jugak !

huhuu...campbel memang tempat beli kasut kan
lama dah x ke situ

huhuuu
sama le ngan laki aku
susah nau nak cakap.."beli lerrrr.....okay...ambik, i bayar kan..."

laki ko baru pah piyed kot
muahhahah

Kasih Aleeya said...

giler ko merembat nieh? sumer ko nak rembat... gasak ko...hahahha... aku ni nak rembat agak2 malu2 jerk skang nieh..almaklumlah kan... mak tgh bejimat ceremat..hihih... sape nak invite aku gi bday ke makan ke..time ni aku laju..makan free...ya ampun... daif tul aku..kuakkakakak bongok!!! tp kie sgt romantik.. 'amiklah abg bayo'..auwwwwwwwww... abg taknak bayo utk adikfillanie nyer skali??-dushhhh aku tgh telan penumbuk satu..

Farah_W said...

mmg kenny rogers dah tak best skrg ni...tak macam dulu...ayam pun makin kecikk...tensi

 

Blog Template by BloggerCandy.com