Monday, January 12, 2009

..kejadian tahun lepas..

Aku lupa upload citer ini due to year end closing account..sangat bz.. lagi satu sbb aku sokmo lupa bawa sd card.. heheheheheh

Date: 27 Disember 2008
Event: Anto org kahwin di Felda Lakum, Temerloh

Alkisahnya kawan En Zaki kahwin pada hari ni. Dan dia ajak kami sekeluarga gi ikut sekali anto rombongan. Kawan En Zaki nih merangkap kawan sejak kecil, masa idup kat KL dan juga kawan sekampung. So rata2 yang gi ikut sekali anto rombongan ini, ialah kawan2nya jugak. Sebagai isteri yang CEMERLANG, haruslah ikut apa jua yg dikata oleh En Zaki.

Kalau nak tahu, aku sedang lepak2 kat umah dalam kul 11am gitu. Tetiba En Zaki kata dah siap ke semua? Nak anto rombongan kul 12! Hah!!!??? Tuh sebabnya kekadang aku nak sepuk jer En Zaki nih. Semua bgtau last minit. Aku mana tahukan. Sib baik aku dah mandi dan tak peyed. Kalau semua itu berlaku, ingat sejam 1/2 jam sempat aku mandi? Lum lagi aku nak iron baju lepas tuh pakai tudung, dah kenduri kawen kena la lilit putar belit bagai kan.. menci aku biler dia buat aku macam nih. Sib baik anak2 aku pakai tee holland arituh. So Izzah jer tukar ker dress.


seperti biasa..minah ini..masuk kereta jer..ada botol ngan bantai busuk..


mamat nih pula..pakai jer tee holland adik aku bg..tukar seluar pakai denim short.. hehehe



dan tak lupa gambar aku yg remote control..kebabo.. errr shade aku nih bley dikategorikan sbg aviator ke jujue?? hehehehehhe


dan izzah pun tak ketinggalan pakai shade En Zaki ..tetapi cepat2 aku ambik..kang terkepak mati aku nk ganti...

En Zaki with his new shade..yg sekali pandang macam matrix pun ada.. hahahahahhah



pengantin lelaki tuh kawan En Zaki..in green apple gitu.. Di..warna ko.. hehee


seperti biasa biler aku makan..kawan2 En Zaki yg jaga anak2 aku..Izzah dah berlari2 dlm khemah tuh..Imie plays peekaboo ngan Pak Ngah..sepupu En Zaki..


dan seperti biasa takder saper nak ambik gambo aku..


byeee.....otw to our car..

Balik dari Lakum, kami singgah di umah PIL. Tapi tiada siapa di rumah.. Jadinya..hari itu sgt2 panas..maka kami membasuh anak2 di dalam besen luar rumah.. pulak masing pampers dah full..

seksi tak i?? tapi imie laks tetiba phobia mandi dlm besen.. pls ignore kelumutan umah PIL aku nih yer.. umah kg la katakan...


Kan ke ari isnin 29th dec tuh cuti awal muharam. So tetiba lepas maghrib, En Zaki ajak gi Kuantan. Aku pening la dpt laki mcm nih..yang suka tetiba. Tetiba jadi baik..tetiba nak meroyan.. semuanya tetiba..sengal aku nih tauuu!!! Tp sib baik aku bini ala2 martial art gitu. So bawa baju lebey kurang, sbb kena bermalam kan. Since it was a long weekend, hotel2 di Kuantan semuanya penuh. But lucky us, kami dapat gaks bilik kat Rumah Tumpangan Loba2 (bukan nama sebenar), tapi takder aircond..ada kipas jerk.. aku redah jer..sbb malam itu sgt2 sejuk! Kami sampai di Kuantan kul 9 mlm!!!!

Seperti biasa anak2 sgt jakun biler tidur di hotel.. it takes hour and lots of patience..sbb aku letey kan..Sehari suntuk jalan.. panas lagi di siang hari..mlm hujan lebats..feh..sgt melemaukan.. hahahahahahahhahahahahahahah


izzah dengan aksi nak buat peace tapi tak berjaya.. heheheheh


imie macam biasa..kena kasi penuh dulu..klu tak meroyan..

dan juga aksi gedik sang bini yang nak peluk sang suami yang tak layan sang bini sambil diperhati oleh sang anak..ape keheeeenyaaa!!!?? hahahahahhahaha

Esok we went to jalan2 di sekitar Kuantan. Fes stop bekfes dulu. Roti canai dia sgt sedap! Seyes tak tipu.. Depan Berjaya Megamall.. Fil, kalo ko dtg Temerloh..aku bawa ko gi Kuantan jer terus.. heheheheh

seperti biasa budak berdua nih tak reti duk diam biler duk high chair nih

En Zaki ngan tee yg diberi oleh adik iparnya..(adik aku la tuh) hahahahah
Hajat di hati untuk cari 4 wheel drive model di toy city.. Tapi kami singgah di Parkson di Megamall. En Zaki dapat gaks 4 wheel idaman kalbunya.. siap beli seko lagi hotwheel.. caitt..menci aku..then sudah dpt yang diidamkan..aku ajak ker East Coast Mall..hajat di hati nak ke k4..tapi seperti biasa kena ronda2 dulu.. masuk Parkson gaks..sbb En Zaki nak tgk lak model keter kat situ..

Aku gi kat Home Appliances dulu..then aku sudah terfallen ngan satu bedsheet Akemi nih..Dan dari rega RM188, aku dapat membelinya after discount RM37.90!!!!! Ko giler aku tak beli?? Tapi aku takder cash, sbb aku dah bayo duit hotel.. Then kang nak gi k4 laks.. So En Zaki paid for the bedsheet. Kang memlm dia gaks yg nak tidur ateh tuh kan.. hehehehh

K4 arituh byk offer! So among other things yang aku beli ialah diapers anak2..Sangat murah! Then cari sikit toys utk Izzah n Imie. Dan byk gaks groceries yang banyak kami beli. Dan paling syoknya ianya dibayar oleh En Zaki. Safe duit aku!!! Hahahahahahah OTW balik, kami singgah dulu umah mak pak sedara En Zaki... Malam itu jugak aku tukar bedsheet baru!!! Yeahhhaaaaa

Akemi Bedsheet ku...


kasi close up sikit...

Aku tahu korang hangun tengok bedsheet aku. Tapi nak wat mcm mana. Aku suka! Hahahahahahahahahahha..Pening aku tgk bunga2..sekali sekala best gaks pakai bedsheet macam nih.. baru ganas! Vrooommm!! Vrooommm!! Barulah matching berlaki kan si pomen En Zaki..hehehhehehhe

6 comments:

JuJue said...

pes pes skali...masa sampai kat gambo ko..aku dah ushar shade tuh. lama plak tuh! pastu baru aku tuwun baca caption nyer. yer sayangggg itu adalah aviator. dan ianya sangat2 cantik dan aku sangat sangat berkenan. cap apa tuh? kalo ko dah taknak...tak tingin nak pakai..sudi lah kira ko campakkk kan ke sini!

*kacoo lahh mangkok ni tepon aku!!!
bongok!! ko nih...leh tak bg aku ruang..tulis komen nih tanpa bunyik tepon aku!!!

dannn...aku sangat2 suker jugak ngan cadar tu! tu kalo anak & laki aku tengok mau nyer..gedik2 nak jugak. anak aku kurang la..sbb beliau akan gedik kalo ada gambar kete jer. tp laki aku? kompommm nangih hentak2 kaki kat situ soh aku beli!!!

tapi..cadar tu..kalo ko taknak dah..takyah susah2 antar kat aku! tak sudi aku nak tengok stain2 air mani dan air2 apa jer atas tilam tuhhh!!!

tu jer.. ahh taknak tepon aku dahh??

farah amoi said...

huyooo
ko ke tuhhh...
gelama uuuuu....

littlestars said...

mandi dalam besen tu mesti best kan...hehehehehe

Kasih Aleeya said...

hahha..meriah idop ko... penuh ngn 'tetiba'.. auwww en. zaki ni pandai tau wat surprise..aku nyer style plak jgn nak last2 minute ngn aku..ko last minute..ko gi jer sorang!! sbb aku kene well-planned... nanti sumer tinggal... hehe... tp kan baju oshkosh anak2 ko sgt lembut dan aku tertarik kebabomm gak!! tp kan aku rasa nak sekeh pala ko biler bedsheet ko mcm tu... ko nak tido ker nak beracing? menggelabah ko ni!!!! cuba ler carik yg lembut dan damai... tenang sket pala hotak.. tp ok lah..sbb ko kan dpt laki yg 'tetiba' jadi.. biler bedsheet mcm tu leh melatih ko utk 'race' jer biler en. zaki 'tetiba'.. weiii pening aku baca komen aku nie...

ila de cute said...

aku suka shades ko tu...lawa banget...sesuei dgn ko...

fara, gambar yg ko peluk kie tu aku nengok mcm ko nak rogol kie aje...auwww abang tak rela gitu...hehehe

Mummy Alysha said...

amboi hang fara... hang komplain sungguh noooo aku tak komen kat blog hang yekkk.... meh aku pecah rekod kali nih...seblom aku nak berleter panjang2... aku mintak hampun sangat2... bukan aku tak rindu kat hang... bukan aku tak teringat kat hang... aku rindu sangat2...!!! tapi aku ada masalah yang aku sendiri payah nak citer kat hang... dulu kita selalu chit chat masalah masing2 kan...memang aku tak nafikan aku sibuk ngan kerja plus ngan pindah rumah... tapi sebenaqnya... ada masalah lain yang aku sendiri payah sangat nak citer kat sini... ko bayangkan aku berjaya susut dari 68kg hingga 50kg... berat asal aku seblom pregnant pon 55kg.... ramai yg tegur kata aku kurus sangat kali nih... memang ler happy coz leh pakai baju lama balik... tapi dalam masa yg sama... makan ati gaks... huhuhu...
kekadang tuh jelenyer aku tgk korang berhuha huha.... aku rindu sangat saat2 tuh... tapi apakan daya... banyak sibuk halangan aku sekrg nih...
ko jangan bimbang... ngan azam baru aku tahun nih... aku nak try gather balik ngan korang2... cuma aku kena pi cari kamera baru balik... kamera aku dah rosak... rosak masa aku pi trip ke bali... sedih tuh...
aku tengok anak2 ko makin sihat.. alhamdullillah... syok aku tengok izzah ngan kimie... mesra depa dua beradik...insya Allah, dipanjangkan umur kita jumpa kay... muah..muah.. kat ko, izzah ngan kimie..!!!

 

Blog Template by BloggerCandy.com