Thursday, November 6, 2008

..::alhamdulillah::..

En Zaki pick me up from work yesterday.. Sebab dia nak usha jam tangan. FYI, dia dah bertahun2 tak pernah beli jam. Dia masih pakai jam G-Shock, Alba zaman tonan and later Adidas yang aku bagi for his 28th birthday! Since dah dapat arears ber-K K itu, makanya sebagai bini mithali, aku menyokong belakang dia untuk bershopping. FYI lagiks, dia sudah lama tak bershopping untuk diri sendiri. Kesian gaks kat dia. Ini sebagai program reward kepada diri sendiri. Sbb kejer En Zaki sangat teruk!!!! Plus duit dia kan. So hentam jerlah...

view dari depan

En Zaki has 2 watches in his mind. Memang nak ke Wata Time in Kuantan. Know what type of watches he had on mind?? Tissot dan Swiss Army!!!! Bapak branded laki aku nih! Bley tahan gaks tahap high taste tak ingat dia nih. Hehehehehehe

So aku cakap, kita survey kat Temerloh duluk. Takder kalu baru carik kat KL. So off la ker Mentakab. 1st shop ada tissot. Perghhhhhh! Rega paling mangkuk ialah RM800. Yang lain tuh riban2 la. Aku dah cakap dah. Tapi cakap dalam hati jerlah. Malas aku nak bebel byk2 kan.

Then gi ke shop lagi satu. Ada macam Swiss Army tapi bukan Swiss Army. Rega pun macam Swiss Army. Tapi dia ada yang murah sampai ler yang tak murah. heheheh Paham tak what I'm trying to say?? hehehheheh

pandangan dari atas

Jadinya En Zaki was so interested ke Swiss yang macam ala2 Swiss Army itu. And he bought it! Yup! He did! And I'm so happy for him! While En Zaki tgh uruskan transaction itew, aku saja2 tgk jam kat situ. Di samping pegang Imie yang sedang tidur dan jaga Izzah yang berlari2 sambil meraba jam dinding yang tergantung dalam kedai tuh. Gila aku! Tapi kang susah laks En Zaki nak berurusan kalau aku tak jagakan. Sebab lengan En Zaki tuh mcm lengan aku, kering..nak kena adjust strap la..tambah lubang la..explain function laa.. Macam2..
tadaaaaaaa..swiss choronoforce harkkthhtuiiii mak koo..hahahahhaha terbeli lidah aku.. hahahah kotak dia dari kayu ko..giler lawa...
jam En Zaki, tapi aku yang pakai. itu tangan aku yer cik salmah sekalian.. heheh
Dah bayar semua, En Zaki buat statement ini:
En Zaki: Ambik la satu jam.
Me: Saper?
En Zaki: Awak lah.
Me: Fara takder duit lagi.
En Zaki: Saya ada duit. Gi la tengok.
Me: Boleh ker? (boleh aku buat ayat itu??? hahahahha)
En Zaki: Moh tengok.
Maka tengok lah kami. Yang aku berminat mahal gaks. RM596! Kesian laks kat dia. Then tukar design lain. En Zaki yang pillih. Sebab dia yang nak bayarkan. So aku ikut jer dia. Then dia kata, dia pun leh pakai jam aku tuh. hehehehhe Sebab at first, En Zaki sua yang brand sama dia. Tapi kecik. Aku? Pakai jam kecik? hahahhahahaha Harus aku ikat jam dinding kat pinggang aku nih. (Jam dinding itu aku tuju kat ko filla...hahahahahha)
ini jam kesayangan aku..yang aku pasti akan berpanjangan selama 10 tahun...
After he bought the watch, I CRIED! Like sebak punya CRIED! Aku CRIED sebab En Zaki memang jarang giler show affection kat bini dia. Perkataan sayang boleh dikira ngan jari. Bagi hadiah lagi la. Inikan pula nak wish birthday. Tapi bila dia buat mcm ini, aku menangis. Antara syukur dan gembira. Alhamdulillah.......
itu tangan aku jugak..sangat mantap kan aku pakai. auwww!
*sigh*

3 comments:

Kasih Aleeya said...

hahaha..biler sebut jam dinding jer terus ko tuju kat aku kan..bijak!! ko pon x leh luper citer jam dinding..aper tah lagi aku tuan punyer badan..heehhh..wah mithali hek ko?.. tu bini kaki ketuk nama dia.. tp baguss..i like.. sape lagi nak ketuk laki kalo bukan bini? takkan owang gaji plak kan..hahahhah..statement maut aku tuh..heheh.. yer sgt cantik jam ko n en. zaki tuh.. syg dia kat bini dia ni kan..hahah.. aku pon x baper suker jam yg feminine sgt.. jam ni sgt sesuai utk org yg kaki gossip...kaki ngumpat..kaki makan..kaki sukan..kaki lasak.. dan mcm2 kaki lagik.. hahah.. mcm ko ngn aku! keep it up babe! teruskan teknik2 ko yg ala2 'baikk' jer.. yg dialog ko kat kie tu... "utk saper?".. "boley ke".. hahahahhahaha.. siottt!!! amik ko first time panjang giler comment aku..hahahha..

Lenny said...

hahahhaa.. aku gelak bahak2 baca comment filla..
sabo je la tauu..

erm... tuhla... aku pon tumpang happy ko dapat pressie cam nieh..

aku nieh.. tumpang tgk je la.. kene benti shopping utk diri sendiri... bulan depan nak branak dah kan... kene pk bill spital riban2...

ada tak org nak buat tabung bersamamu utk aku ha??? ahhahahah

mellda98 said...

waahh dapat adiah jam!bestnye!

syahdu plaks aku bila baca part ko nangis tuh..tuh berkat sabo namanye..eheh!

semoga ko sefamily hepi selalo .. take care!

 

Blog Template by BloggerCandy.com