Wednesday, November 5, 2008

..::aku mencik!!::..

nokia 6600


En Zaki has bought a new phone. Dan aku sangat jeles dan mencik, coz' all this while aku yang beria2 nak tukar phone. But he changed his first. Aku sangat jeles. Uwaaaaaaa But then he totally deserve to be luxurised (ada ke such word?..huhuhuhu) by this phone. Simply because of this reason:

- He just received his hard earned claim mileage that is overdue for 5 months!!!!

- He offered to buy me jewelry (its either a chain or a bracelet btw..sbb emas sudah rega RM80++++), but I refused simply because he totally deserve treats for himself. Tapi biler dapat EPF tuh nanti, I WANT BOTH YER EN ZAKI!!!!!

- His current phone is in dire need to be replace. Hehehe i.e phone itu selalu hang! Sama prob ngan my phone. Furthermore, sangat lembab kuar menunya biler kita tekan keynya.

- I want him to buy things that he wanted to buy for himself. Since he bought and top up everything in the house. i.e: groceries, pampers, milk formula etc.

- He gave me pocket money, since I put all of my money to replace my long lost MYKAD & 2 MYKIDS. Purse aku kena curik last Nuzul Quran!!! Totally spend to RM700!!!

- He gave me extra money, so that I can buy that bag that I want!!

- He will sponsoring the trip to Melaka. My family gathering!!! (kakak2 sekalian, the answer is yes..i have budget for the trip..courtesy of En Zaki)

As and independent wifey before, (I do whatever I want to do with my money I had left) It kindda awkward to actually have your husband to pay everything and buy u things! (Noted: En Zaki sangat susah nak show affection. To give gifts to his wife, it is not common thing that he will do!!!). Although it kindda syok jugak to be treated once in a while. Nih semua hasil layanang yang begitu mantop sejak akhir2 ini!!!! hehehehhehehe huahuahuahuahua muahahahhahahahah (if you know what i meant... *smuk* smuk* smuk*)

nokia 5610 express music

Anyway En Zaki, tapi kalau dapat hp yang di atas ini bagi ke isterimu ini.. sangatlah saya giler excited!!!! Saya kan suka hp lasak tapi ayukan...Kita boleh tukar2 hp, sbbkan yang pun suka hp ini.. jadi taklah fara jadi mencik.. makin sayang pun ada.. *having-the-puss-in-boots-in-the-movie-shrek-look*

But nevertheless, I am happy.. for now..hehehhehehe

5 comments:

Lenny said...

mmg best bila hubby bg adiah kan?

ala.. kalau dier kutip bunga taik ayam tepi jalan pastu bg kat ko pon... ko totaaapppp gumbira... aci aku cakap camtuh?

:D

semoga berbahagia selamanyer yer fara..

sayang ko!

isz_3707 said...

sat2, kat mana tu yg emas harga 80++? meh bgtau i..kat jb ni 100++ okehhhhhh

isz_3707 said...

sat2, kat mana tu yg emas harga 80++? meh bgtau i..kat jb ni 100++ okehhhhhh

Kasih Aleeya said...

hahaha..lawak ar ko ni fara.. tp aku pon suker kalo di showered kan ngn harta karun...kuakakkaka.. bestkan.. ko goda lebih sket ar..konpem dpt.. huahahahahha... pandai ko nk membodek tukar2 hp ngn laki konon..tu sumer ayat okeh!! hahahah... sebenarnyer kan..type2 laki kita ni kan.. dorang bukan kedekut.. cuba kalo ada rezki lebih..konpem dia bagi..tul tak?.. heheh (ayat penyedap ati utk ko ngn aku) kuakakkakakak... aper pon sampai kl nie.. gi ler redah 'wangsamaju' tu..huahahhaha... RAHSIA!!!

ila de cute said...

heheheh fara takpe, biar dia beli hp dia dulu, nanti bile dia dpt duit lg sure dia beli utk ko plak..hehehe aku suka le bila laki aku berduit sbb masa tu mood dia baik je dan apa yg aku mintak dia bagi aje...heheh walaupun aku ni bukan mata duitan, tapi aku tetap suka duit...hehhee

 

Blog Template by BloggerCandy.com