Friday, November 7, 2008

..aku teringin..

Aku teringin dua benda alah ini untuk Izzah. Aku kan insyaAllah akan dapat satu arrears ber k-k gaks dalam masa terdekat ini. And wanted to buy this 2 things for Izzah, as a late bday pressie. Kenapa teringin? Sebab Izzah suka main masak2. Then semua utensil tools menan dia, adalah cap ayam yg berega tak sampai RM10. Tapi dia focus. That's the only time dia focus. Tak kaco orang. Lagi satu klu dia baca buku. Memang focus. Buku ada sponsor. Which is my sisters. Dia orang suka belikan Izzah buku.

JUSt LIKE HOME Light&Sound Kitchen Center Playset


JUSt LIKE HOME Eletronic Smart Kitchen

Lagi satu sebab mengapa aku nak beli menan ini, supaya dia tak ganggu aku masak kat dapur. Bukan macam skang, habis peyuk belanga aku semua di ketuk2..dibuat mainan. Kang tak kasi, marah aku kan. Marah main campak barang bagai kat aku.

Rega dia dari RM150-RM260. I am not sure about yang electronic version though. Sebabnya ntah. Aku pun tak tahu. Hahahahhahahaha Maybe sebab the price kut. A bit pricey. Hek eleh. Memang mahal pun menate alah ini. Tapi masa aku kecik2, aku takder benda semua ini. Semua barang menan, adik aku jer yang dapat. Aku tak dapat. Unless kalau aku dapat good result. Baru leh dapat. The last time aku dapat ialah Barbie Doll. TMNT, The Mask, Transformer..adik aku yang dapat. Aku dapat serpihan keturunan punya menan. Tapi ada aku kisah? Janji aku happy main. Aku kan kreatip!

Sebab apa tetiba aku decide nak beli? Sebab insyaAllah. early this year ke..dlm next year la..I'll be moving to our new house. Not so new la. Sbb beli atas orang. Then aku decide utk buat satu room tuh especially room for Izzah & Imie. Situlah katil..situlah tmpt menan..Situlah segala2nya..



For Imie.. aku teringin nak belikan untuk dia blocks and mega blocks and lego. Lots of them! Lots and lots! Sebab aku suka menan macam ini. Untuk mencetus tahap kreativiti dan dinamik! Aku suka... Ya Allah..minta2 lah what I have in mind will be fulfill... Aminnnnnn...

3 comments:

isz_3707 said...

Ini maknyer yg teringin ke anaknyer? kah kah..kang jgn u join dia plak masak2 kat situ..

Kasih Aleeya said...

yer bagus idea ko nak bli tuk izzah supaya dia x kalo periok blangan ko lagi dah.. tp aku hampa setelah aku bg gak kat acih..dia tetap kaco aku!! baru ler aku tau.. mengacau mak di dapo lagi best dari menan plastik itew...hahah.. x per..ko try dulu utk izah.kalo dia still minat kat priok blanga ko jugak.. tu sama lah maknanyer dia ngn acih!!! gud luck...

ila de cute said...

aku pun suka menan masak2 yang ko nak beli kan utk izzah tu...sib baik anak aku boy, kalau girl sure aku dah beli sbb mcm best je...ni kang kalau aku beli takkan aku plak yg main kan...tp aku rasa kan kalau aku dha gian sgt nanti, aku beli je la utk syahmi kan...nanti dah besar leh jadi chef...

mainan utk imie tu memang bagus...aku pun byk beli kan syahmi menan cenggitu...yang tensi nya bila dia tak reti buat, aku atau poek le kena...

 

Blog Template by BloggerCandy.com