Friday, August 14, 2009

.the day that she turns 3.

Yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Aku leh loginnn bloggeerrrss!!

Anak dara saya telah pun berusia 3 tahun last 11th July. (Blame the internet chaos, for not blogging about it earlier..huhuhuhu) Jadinya aku jarang bercerita tentang anak2. (huh memula saya then..aku..) So what should I story about her? Apa the latest achievement?

Dulu kan aku selalu mengeluh, Izzah lambat bercakap. Sekarang nih pulak, cakap tak berhenti. Seriously! Tak berhenti ok. Dia hanya berhenti cakap, kalau dia tidur. Even tengah berak ke mandi ke.. cakap tak berhenti. Makan lagi la. Sampai tersedak2 di buatnya, sebab nak bercakap gaks. Hehehe


izzah masa baby...

Izzah sangat peramah. Semua orang dia tegur. Jenis kamikaze punya orang. Banzaaiii!! Kill 'em all punya orang. Semua dia redah. Tanpa ada rasa takut2. Kalau the people dia jumpa tuh annoying, dia leh selamba badak cakap, LU PIKIRLAH SENDIRI! Aku ngan kie plaks yang takut kena pelangkung. Huhuhuhuhu


izzah masa teman ummi gi jumpa gynae..pregnant with imie..

Masa beli kasut raya, (sebelum gi jumpa Filla ngan Radie ambik frame) dia leh bertaki* ngan sorang girl nih. Sebab that girl try kasut yang sama ngan dia. Wehh..ni kasut koi*.. Watper ambik kasut koi nih..

Sangat PAHANG okkkk...

*Bertaki = bertegang urat
Koi = saya

Yer..dia lahir jer kat KL.. ic dia KL ok.. Warga negeri KL okkk.. Tapi kat sini, dia telah dislangakan kepada PAHANG!!!! Semuanyaaalahhh...

Ada satu hari dia nak suh aku buat susu.. UMMI!!! Susu koi manaaa??? Tolong buat jap susu koi nih.. Imie ambik kuttt..

PANGGGGGGGGGGGG!! Dalam hati jer aku nak melempang dia.. hehehhehe


Memang really trying my patience tauuu..

Suka sangat nagging, nyot nyet nyot nyet.. huhuhuhuh mencabar keimanannnn..

izzah on her 1st bday

Tetiap ari suh pasang cd Hi 5. Sekali pasang kena smpi 2 kali play! Kalau tak ikut, meroyan guling2.. sangat stress.. Sebab dia hanya leh get along ngan aku jer.. Ngan En Zaki, harus kena back hand kang. Tak sanggup rasanya. Kesian. Sebab pompuan selalunya lebey sabar dari lelaki kan?

Sekarang dah pandai demand. What to wear. Sampai nak tidur pun nak pakai dress. Sikit2 nanti, Koi nak pakai baju chantek ummi. Tolong ambik tali pinggang. Koi nak pakai baju lawa jer. Tolong lahhhh!

Tapi biler dia takder, sgt sunyi geli geleman biler tinggal ngan Kie jer. Macam skang nih, ptg jer aku gi phisio kan. So tgh ari tuh, hanya ada kie ngan aku jer.. So sangat geli plak biler tinggal berdua jer. Hahahahhahahahahaha

So moral of the story..Selamat Hari Lahir yang 3!. Semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata..dan berjaya dunia dan akhirat!

p/s: Nanti will upload the latest picca of her. It seems that the line os not on my side though. Huhuhuhuhu

6 comments:

farah : m0mma HD said...

...oiit ! happy birthday to izah..
lama x nyinggah sini

ila de cute said...

happy belated birthday izzah..

..::AdAm n FaMiLy::.. said...

Happy Belated Birthday cheeky Izzah! Tang bab mulut banyak tu same mcm Adam. Kalo sunyi je tu...x tdo ade le kejenye. Sedo2 muke dh msuk tepung gomak (bedak) or make up Mummy dh jadi sasaran die. Sabo je la...maknenye otaknye bejalan lancar la tu. Hehehe...go Izzah go....

..::AdAm n FaMiLy::.. said...

Happy Belated Birthday cheeky Izzah! Tang bab mulut banyak tu same mcm Adam. Kalo sunyi je tu...x tdo ade le kejenye. Sedo2 muke dh msuk tepung gomak (bedak) or make up Mummy dh jadi sasaran die. Sabo je la...maknenye otaknye bejalan lancar la tu. Hehehe...go Izzah go....

JuJue said...

happy birthday izzah. cute.
macam akid la..tak stop2 cakap. tapi akid..mmg dari dulu lagi..dia cepat bercakap..skang ni lebih dari storytelllingggg dia leh buat. letihh mak.

piyuk ko dah sampai..hari sabtu. thanks

Lenny said...

happy birthday izzah...

lama takde update pasal derang nieh...

 

Blog Template by BloggerCandy.com