Wednesday, August 26, 2009

.anu dalam botol kisah nak raya.

Since raya tahun ini raya di sini (Temerloh), aku decided that segala expenses for raya haruslah ditanggung oleh si empunya negeri. Hehehehehehe

Me: Yang raya tahun nih raya kat pahang kan?
MZ: Habih tuh?
Me: Duit for raya, yang kuarkan.
MZ: Nak beli menda?

(sambil menggosok tangan ala2 aladdin menggosok lampu ajaib seraya menyenyum ngan senyuman yang enggang gatal birah...muahahahahha)

Me: Baju raya Izzah ngan Imie, tak ada lagik.
MZ: Kan ker dah beli sorang sehelai arituh.
Me: Baju jer..Seluar bagai takder. Imie takder baju baru
MZ: Pakai jer mana yang ada. Imie banyak tee yang tak selalu pakai.

(Cubaan pertama..)

Me: Fara nak beli set gelas baru.
MZ: Bukan dah ada gelas ker?
Me: Ler itu 4 tahun lepas punya.
MZ: Kita bukan guna gelas pun. Buat nescafe pun pakai mug nescafe kepam tuh.

(Cubaan kedua..)

Me: Fara nak tukar langsir. Dah lama tak tukar.
MZ: Tukar lah.
Me: Awak bayar yer..
MZ: Bukan awak dah beli ker hari tuh kat nagoya? Then nak bg kat mak ipoh, mintak tolong jahit?
Me: Yerlah, yang bayar la balik duit beli langsir tuh.
MZ: Aaahhh takder. Resit takder..no claim.

(Cubaan ketiga..)

Me: Duit raya nak tukar?
MZ: Kan ker lambat lagi.
Me: yerlah 2 minggu b4 raya lah..
MZ: Nih bukan 2 minggu b4 raya..lambat lagik.. menggelabah kenapa?
Me: Habis tuh? Duit raya mak abah Ipoh?
MZ: Ler bukan nak balik Ipoh ker? Saya bagi la masa tuh.

(Chin peng..Cubaan keempat)

Me: Yang, fara nak beli handbag ngan kasut for raya..
MZ: Bukan handbag dah dapat masa anniversary arituh? Kasut kan ker dah beli baru nih?
Me: Ler itu handbag biasa,,then tuh bukan kasut..tuh slipper. kan bakang saya sakit..
MZ: Saper suh bakang awak sakit??

(Padayaaapppaaaaaa...Cubaan kelima)

Me: Yang...
MZ: Dah dah..nak apa2 beli sendiriii..banyak la yangg yangg yangg..
Me: Laaa... ini nak cakap fara takder baju raya..
MZ: Sukahati awaklahhh.,.nak baju raya ker takder baju raya ker... nak apa ker.. pandai2lah nak beli sendiri.. baju ada selori..ada hati cakap takder baju raya...

Moral of the story, jangan mengharap apa2 dari sang suami yang kedekut lagi terkutuk.. Kan ker dah habis pala aku ari nih.. Sib baik aku tak posa... leh la aku kutuk....hehehhehe Dulu masa nak kat aku, sanggup berabis.. sekarang nih habis madu ko buat pekasam.. takper takper.. nanti pulang paku buah keras.. you waiitt you waitt you waittt.. (tetiba meroyan sesorang..dia bukan tahu pun.. dasar anu dalam botol tul!!)

p/s: Tadi dah beli ikan kembung..ikan talapia..kailan..carrot..capsicum..kubis bunga..brocoli..dan lain2..untuk juadah puasa En Zaki.. dan tak lupa Roti Butterscotch utk juadah berbuka di tgh hari... muahahahahahhahahahahaha

akhir sekali kenalah letak photo si empunya blog sbg penawar hati... muehehehe


5 comments:

Mama Hakimi said...

sabar farah.. sabar.. bebln pose ni baik ko bwk2 istighfar bebyk... ngeh..ngeh..ngeh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

twit...*angkat tangan* saye ada soklan..anu dalam botol tu ape?? soklan kedua..enggang gatal birah tu apa???

Miss Moon said...

bagus...usaha tangga kejayaan ....aku salute kat nko sebab tak berputus asa akakkakakakak ....apa pun en zaki taram nko nko tetap kewl ...hahahhahahahhaha

aku baju anak anak pun lom beli lagi nih ....dehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

...$weE+ 666... said...

...aku baca aku plak bengang sey! fara sori mori darling, hp aku rosak ari tu, smua nombor ilang huhuhu... ni baru nak terhegeh baca mender ko hapdet... aku tetap sayang ko! jgn luper! *muahz*

Lenny said...

aku kalau kene jawapan camtuh sure aku nangis...

berani la dier cakap no no pasal baju raya aku.... confirm aku nangis nyer lah.. ahahhaa..

baju raya anak takper.. sbb mmg aku suka beli banyak2.. kalau mintak kat dier nanti kene jelingan tajam bahayaaaaaaa...!

 

Blog Template by BloggerCandy.com