Monday, June 14, 2010

..satu hari di zoo negara..

Date : 1 May 2010 (i know.. i know.. way backdated entry...hehehe)
Time: 1100 am
Venue: Zoo Negara

Since it is a backdated entry, I let the caption do the talking yeah...

Satu hari di hari perkerja...abah dan ummi bawa kami ke Zoo Negara.



imie sangat teruja...




bersama kakak izzah tengok hippo berendam..





tengok juga seladang melepak..


dan tengok beruang matahari..




dan juga kambing... errr.. apakah??





bersama budak kepala besar sedang tengok burung flamingo..




dan budak kepala kecik sikit yang byk songeh



budak kepala kecik sikit suka running round the nation



dan tak lupa mak budak berpeha besar sambil jalan ngan budak kepala besar..




singa roarrr pun ada.. tp nasib baik tak lepas air tuh.. sbb masa nih.. singa plaks roarrr the nation.. hik!




budak kepala besar takut sikit.. tuh sbb dia diri jauh dari railing tuh..




bersama dengan bapak budak telinga capang .. errr.. harus aku jatuh tangga kang.. ahahahahhaha




kami tengok rusa..



gajah pun juga..




di samping budak kepala besar kena heret ngan abah.. sebab dia dah tak larat nak berjalan..





beli makanan nak bagi gajah makan.. tapi dua2 takut nak bg makan..



gi laks tgk zirafah nih



ummi nih apa? ini giraffe.. bukanlah ini zirafah.. ko nak kena sekeh izzah??



budak kepala kecik sikit yang reti duk diam..

apa lah kakak izzah nih kan?


budak kepala besar yang dah penat nak berjalan..



tapi masih melepak kat kandang zirafah..



kakak izzah pujuk adik imie bangun... jalan..tapi adik imie dah tak larat nak jalan..



that's it! next time siler naik tram okehh!!


THE END!




p/s: Over all it was fun. Tapi biler anak2 dah penat, maka keluarlah crankiness masing2. Mr Jukie tak mau naik tram. So berjalanlah macam orang apa.. Bau pun dah super bau binatang kat zoo tuh.. hehehehe


7 comments:

JuJue said...

susahhh susahh gi zoo negara.. nak tgk kambing!

aku bela kambing dalam rumah je. firdaus nama dia.

azdra-azdra said...

hahahahaha... ngoks tull.. ahhahahahahahha

shasha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
iswatie "colours of life" said...

imie n izzah amat cute...izzah tuh mcm chinese look

shasha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ila de cute said...

comel giler izzah n imie...lama tul tak jumpa korang... ko ni patut nya join trip zoo kiat org ari tu...ramai2 lagi meriha...masa tu ko nengok le bebudak ni punya perangai...mak mak pun leh borak borak...bapak bapak leh amik gambo...


btw, i tend to agree dgn jujue, apa la ko gi sampai zoo negara nak nengok kambing...hikhikhik

azdra-azdra said...

ila: mmg comel..tulah.. korang gi akhir bulan.. aku gi 1 mei ari tuh.. klu aku tahu korang gi akhir bulan.. tobat aku postponed.. rugi2..
dah nak wat camner ila.. bapak kambing yang suruh bawa..heheheheh

 

Blog Template by BloggerCandy.com