Tuesday, June 22, 2010

..American Chocolate Moist..

Last weekend, I was home alone with the kids. Both on Saturdays and Sundays. Huh sangat tiring. Sebab jadi fulltime housewife ngan housechoresnya plus the kids antiques! Siler imagine situasi aku biler dari awal pagi smpi malam.. ber 3 jer.. Mr Jukie takder buat garage umah parents dia..



Aku dah buhsan, dvd after dvd aku pulun.. plus tidur yang cukup byk.. kerja umah tak leh nak buat beria sangat.. sbb kena layan bebudak 2 orang tuh.. Aku cukup penat. Dah la ari Isnin sampai Jumaat dah confirm aku penat kan. Sabtu Ahad ingat nak rehat sikit..tak banyak sikit pun jadi lah..

Masa anak2 sedang tidur..aku pun gi dapur.. tengok apa lagik aku nak buat.. then aku try this recipe from Wendy Korr Recipe Book. Giler! Giler Choco tul kek nih... heheheheheh Dah lama ada buku nih.. baru skang aku try.. sbb recipe dalam buku nih byk guna emulsifier.. baru skang aku try masak.. sebab baru aku tahu yang emulsifier ngan ovallete adalah menda yang sama.. hahahahaha.. klu aku tahu benda tuh sama.. takderlah aku tak try.. sbb mmg aku ada simpan ovallete kat umah..



Aku maleh nak kuarkan pinggan putih.. so ambik jer dengan pinggan so called oriental nih.. hehehhe.. pic was taken using hp jer.. aku maleh nak cantum lense bagai. Plus it was havoc biler aku sedang bake cake nih. Anak2 sudah bangun.. so takder maknanya aku nak ambik pic lawo2.. hehehehe Owh yer.. I'm using my new mini cake mould.. me loike!!!

This is a very delicious cake..sangat heavy! Dan sangat filling. Aku takder whipping cream kat umah..so aku opt out the frosting.. tapi aku buat choc fudge frosting instead..guna recipe from Vochelle...Imie and Izzah were having the mini cake 3 each!.. Walaupun aku penat..buhsan.. penat... tekak sakit sbb jadi hantu sundal bolong kat umah... but looking the way my kids eat the cake.. pricelesss.. worth all the effort...:)

*sigh*

p/s: saper nak recipe nih..siler email yer.. aku kena maleh nak type nih.. heheheh

2 comments:

iswatie "colours of life" said...

slurppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

azdra-azdra said...

watie: hehehehehe sabo jerlah aku.. apa lagi.. bake lah..ko kan terror lagi dari aku... muahss!

 

Blog Template by BloggerCandy.com