Tuesday, August 10, 2010

..kek pisang terbaekk!!!..

The first time aku tgk recipe nih, terus gigih gi kedai carik pisang. Pulak tuh bapak mahainya seikat RM5.20. Takperlah nak makan.. mahai pun mahai lah.. Resipi di ambik dari buku Chef Farid amenda ntah.. aku lupa.. tapi so far semua resipi dalam buku nih menjadik..

{wink}


The texture is so soft.. Serious soft tau.. Biler makan rasa macam tak cukup jer satu. Sampai sekarang terpejam2 mata nih mengingat kembali kelembutan dan kesedapan kek nih. The best banana cake I taste so far. Mantop the marvelous.

{Giler exagerated}

Hik~




Bagi tuan punya blog perasan ambik foto ala2 macam lawa. Hahahahaha.. Biler lagik nak masuk bakul kalau tak sekarang kan? Gigih pegang camera dabak ku tuh. Sebab jeles tgk foto blog yang lain, ambik gambo food cun melecung! Walaupun tak berapa mantop sangat compare ngan gambo food blogger yang lain.. tapi aku nak gaks ambik walaupun tak berapa nak cung!

Hahahahahahahahah! {bagi aku peluang gelak cam lampirstilskin sekajap..heheh}



Tapi semua kepenatan amatlah berbaloi, biler si tecik nih makan kek nih macam makan nasi. Hehehehe.. lepas satu satu dia makan. Aku rasa ada lah dekat 5 bijik jer dia sorang makan. Hehehehe...


bersungguh2 na dia nih makan... ummi lap u la dik..




budak2 yang perabihkan makan kek setiap kali aku masak.. hehehehe tpi budak yang pakai strap tuh memang aku rasa nak sekeh jer 2 menjak nih.. suka na nak merengek.. dia ingat dia tuh kecik lagik??? aisssyyy!


p/s: Selamat menyambut Ramadhan al mubarak.. Semoga di bulan yang mulia ini, dapatlah sama2 kita tingkatkan lagi amal dan berubah menjadi yang lebey baik.. aminnn..



2 comments:

JuJue said...

ko masak tuh? perrrghhh sodapp aku tgk pisang bertaburan atas tuh.. ermm...

azdra-azdra said...

a'ah.. sedap wehhh.. ko nak resipi?

 

Blog Template by BloggerCandy.com