Wednesday, August 25, 2010

..kami yang simple..


Hola people!

Yer bagus bagus..

Bulan ramadhan nih ko berhola bagai.. Syabas! Syabas! Syabas mere beteh...

{wink}


kalau nak tengok aku makan byk.. sila buat sambal tumis ikan bilis ini.. slurrrppp!!! mantop! confirm 3 pinggan aku tambah!.. hihihihi



Kami lah manusia simple gonzalez itu. Biler bab makan apa untuk berbuka, kami sangat simple. Dan yang penting belum lagi setakat nih membazir. Kalau buang pun, adalah kuah lebih dan bawang2 bagai..

{cough}


sayur campur yang colourful..hehehe baru lah membangkitkan semangat kami laki bini makan.. hehehehe


Tell the truth, sejak mulanya Ramadhan.. kami belum pernah membeli lauk lagi. Seriously! Semuanya homemade cooking y'all!...Tak penat ker? Dengan balik kerjanya.. dengan anak kecil memekaknya.. dengan nak berkungfu pighternya kat dapur?? Then housechores bagai.. Tak penat ker dek non??????????

PENATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!

Tapi aku pun tak tahu mana datangnya energy membuak2 nih.. for those yang kenal aku kan.. tahulah aku nih jenis banyak penyakit.. buat kejer lebey sikit.. mulalah banyak penyakit yang datang.. ngan slipped discnya.. ngan peningsnya... ngan cramping all the waynya.. ngan semput lagiks...

Seriously byk penyakit kkk!!!



ayam berempah yang mabeles.. kalau dah namanya ada anak kecik.. kompem la masakan ko ada unsur2 rentung.. hehehehhe


{phewww}

Tapi tulah nama nya rezeki bulan Ramadhan.. Dipermudahkan semuanya untuk aku beribadah dan membuat kerja2 mana yang patut. FYI, aku ambik tempahan kuih raya. Lagi lah bertambah aku jadi ironlady..dengan penuh ketulan di tangan serta dimuka.. heheheh

{omakai!}

Tapi tulah.. janji ko buat ikhlas.. insyaAllah dipermudahkan... Aminnnnn!!!!!!!


p/s: Wah nikmatnya leh login blog nih...


4 comments:

JuJue said...

rajin ko kiah memasak di bulan yg mulia ini. bagus bagus..

Filla ~ Kasihs said...

syabas mera beteh.. tak tahan ada purple2 lagik kat sayo ko..kalerpul sungguh! aku pon bajet memula ada anak kecik x sempat..tp kalau dah dasar syok sendiri ngn lauk sendiri..haruslah kita memasak yer dak? hahaha..lebih afdholllll gitus..

Miss Moon said...

nko mmg suka kan rentung2 nih ..........bapok sedap lauk mung faraaaaa

Anonymous said...

nampak sedap sambal ikan bilis tu..camne resepi?ada yg istimewa tak tambahan?mengidam nih

 

Blog Template by BloggerCandy.com