Monday, February 1, 2010

.the wishlist.

Sudah sudah sudah sudah dengan down nih.. Letey dowh! Hahahahahhahahaha

Mari-mari.. sebenarnya nak buat entry nih masa early new year arituh.. but end up.. buat awal Februari laks.. tak perlah.. nothing else matter.. janji aku upload gaks.. buat entry.. hahaha.. Tuh pun terperasan ada entry yang tak di post lagik.. nih pun edited sikit sebab to adapt with new date kan.. tak kan nak backdated..but still consider as backdated gaks..
So here goes... my wishlist for the year...

1. A therapautic mattress.2. Microwave Oven


3. A herbal Sauna

Nih jerlah yang besar sikit..yang memang real nak.. Tak tahu la dapat ker dak.. tapi maybe leh dapat kut... Cuma theraupatic mattress sangat mahal.. pakai VONO jerlah.. janji leh support my back..Then the microwave..dapat Alhamdulillah..tak dapat pun aku tak meroyan... Tapi rasanya kalau ada, senang gaks nak hangat lauk bagai.. Tak yah ler aku nak hangat pan semua.. Than nak layan the 2 AI's.. sempat hangus dulu lauk aku tuh...

The herbal sauna laks.. aku memang nak sesangat.. Leh beli kat Kuantan, below RM200. Herbs leh dapat ngan mudah kat sini. I'm dying to lose some weight on my bottom side. Sangat gemuk bahagian muntut dan peha.. Mr Kiey asked me to kecikkan bahagian itu.. Camner lah aku nak lose kat situ jer.. klu aku kurus..confirm muka jer dulu kurus.. other part..parah nak kurus..

Other than that.. aku ada wishlist untuk personal collection:

1. Pyrex




Pyrex? Biasa jer? Yer memang biasa.. Sekarang gaks aku leh beli.. tapi aku nih kan ker pelik.. Jadi citarasa agak pelik.. Yes I want Pyrex.. but a vintage one.. Like the one showed in the pic. Mampuih nak carikkan.. kalau dapat pun.. It's quite pricey.. My mom's ada corak yang mushroom tuh.. So do my eldest sister.. Tapi aku nak yang vintage.. Saper leh jual yang tahun tonan punya at reasonable price?? HUhuhuhuhu

2. Pinggan mangkuk


Aku nak pinggan mangkuk..but again I want a vintage dinnerware.. seriously.. hahahah kalau pasan.. semua pinggan mangkuk yang aku beli and publish in this blog.. semuanya ada design dedulu punya.. Me loike!!!.. And again.. pic di atas ini adalah from J & G Meakin.. giler class ok.. Sangat berkenan.. But dah tak produce..and again kalau ada kat internet.. adalah sangat mahal.. Huhuhuhuhuhuhuhu..

3. Corningware

Owh aku teringin nak ada.. klu tak ada nih.. yang cap ayam pun tak per.. janji nak ada cam caserole tuh 2 3.. Tak semestinya corningware.. YEr aku dah tua2 baru nak ada semua nih.. sekang baru ada tercetus keinginan nak punya benda2 nih.. So far ada casserole Pyrex tuh jer.. tuh pun mak aku bagi.. hehehehheh...

Sekian sajer wishlist saya.. ahahahha but I have a new hobby.. that are quite interesting.. so far for me la.. Dan aku sangat teruja ngan hobby baru ini.. maybe I'll buy a cabinet to put all my collection..Ingat mr Kiey jer ada cabinet for his cars.. aku pun leh per... hehehehhe .. Aku boleh!! Malaysia Boleh!!!!

p/s: Hati nih masih down.. tapi InsyaAllah.. will get something by this week to heal those pain.. aminnnn.. muahhsss.. Thanks again for those yang sms..msg kat fb.. terharu masih ada yang sayang.. I loikeeeee!!!!! Lenny, thanks do much for always be there for me.. love

Oh down..please go away.. I'm so tired to be felt this way.. So tired... please go away...

4 comments:

iswatie "colours of life" said...

wei..mcm best ja hebal sauna tuh..nak jugak laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ijann said...

Hai! Dah kurus pon nak kurus lagik? Pelik betol la aku kaum hawa nih. Kang jadik macam ranting kayu kang, baru kate cantik ke?Kurus sangat pun, tak besh untuk di peluk! Miahahaha...

Aku suka ko nyer wishlist yang caserole tu! I loike too! Tapi, kebanyakan caserol yang aku beli (tapi ntah apa jenama ntah, aku pakai beli asalkan cantik dimata aku!), semuanya aku hadiahkan kat orang. Aku suka tengok jer, belum ada minat nak buat koleksi... Hihihi... Apa gelak²? Apa orang pempuan ajer ke bleh minat caserole nih?!... :p

JuJue said...

aku pakai pinggan mangkok terbuangggggg jer. yg stok mak aku dah taknak..dia pass kat umah aku. iyolahhh sesuwaiii lah tu setakat nak makan maggi ngan lauk beli!

Lenny said...

hahaa.. lawak aku baca comment jujue... aku pon pinggang dapur agak2 yg terbuang gak.. yg mak aku taknak... dier kasik aku...

tp aku ngaders... aku beli satu set corningware tuh... masa opismate aku dok jual2.. ehehhehe... tapi satu tutup piuk tuh maid aku dah pecahkan.. aci tak kalau aku balas dengan mengetuk kepala dier?hehhee... seb baik aku majikan yg baik kan??

anyway..aku doakan semua wishlist ko jd nyata!

 

Blog Template by BloggerCandy.com