Wednesday, February 17, 2010

.cuti minggu yang panjang.

Cuti minggu panjang yang memenatkan... heheheh

Turns out, we dun go to Cherating.. tp gi makan2 dan jalan2 jer.. Tunggu Mr Kiey balik, sbb he had to work last Saturday.. then sepantas kilat aku mempacking. Travel light sajer.. Baju the 4 of us including towels and pampers..dalam satu beg jer...

I love travelling light.. Imagine me compressing everyone's clothes in 2 days and 1 night excursion.. Hehehhe.. Betul seperti yang dijangkakan, hotel di Kuantan penuh.. Tidur la kami di umah Pak Sedara Mr Kiey di Sg Isap.. memang plan nak jumpa dan ziarah dia orang pun.. It's been a while since our last meet.. Kami memang rapat ngan Pak Sedara Mr Kiey yang sorang nih..

So biasalah dah ada kat Kuantan.. we attacked the Mall.. which were packed with human being.. And Mr Kiey..masih shoe hunting..since masa ke KL..tak dapat lagi kasut dia tuh.. Penat deh.. Kat East Coast Mall memang jumpa Adidas Boot tuh.. but takder size dia..which is 6!.. Paling kecik pun that boot was 8.. Frust nonggeng member..

Then we lepaking at Starbucks.. minum our ice blended.. Mr Kiey was having cafe mocha.. me with chocolate chip apa ntah.. hehehhehe But Izzah and Imie had a terrific time eating those creams and make mess and became comot... hehehhe



my dearest imie yang tak tahu nak isap guna straw...



izzah pun ngengada gaks ikut mcm mana imie guna straw.. padahal dia tahu sgt mcm mana nak guna... caitt..saja jer nak menduga perasaan aku ini...



my TWO lovey dovey.. buah hati pengarang jantung ummi n abah

Ahad.. we went to Giant.. and it was a satisfied visits..since we bought a lot..since it was for us and MIL groceries.. for less than RM160.. we always grumbled for price in Giant.. we seldom buy our groceries..if there were a chance..in Tesco.. which is more cheaper than other rivals.. Percayalahhhh...

Isnin..ari adik beradik dan sedara mara Mr Kiey datang bertanggah ke umah kami yang sempit lagi dempit itu.. hehehe.. I cooked Mee Rebus..my specialty.. east coast mana der Mee Rebus pure utara kan.. heheheheh.. 6 bijik keter.. dekat 40 orang datang.. 7 bungkus mee habis.. dan kuah mee rebus satu piyuk besar pun turut habis.. alhamdulillah...

p/s: Penat...tapi satisfied weekend.. full and lots of fun!!! Lama betul tak citer pasal 2 rascals of mine nih..hehehe


2 comments:

Miss Moon said...

wah misti sedap mee rebus nko ...fara kasik la resepiiiiiiiiii

Ijann said...

Buat penat aku jer menjeleskan diri sebab ko nak gi Cherating. Rupanya tak jadik! XD

 

Blog Template by BloggerCandy.com