Tuesday, September 9, 2008

..naughtius maximus part 2..

Currently I’m in the staccato mode! Tuct! Tuct! Tuct! Tuct! Tuct!

Lately, everyone has been asking about Izzah. How is she doing? Izzah here, Izzah there..everywhere is Izzah. What is her latest achievement? What can she do now? Can she talk fluently? Hmmm.. Seriously, there are quite of number that she can achieve right now. But no, she can’t talk fluently. But yes, I can understand what she is saying. Later when she starts to converse in Germans, even the Germans cannot interpret what she was saying. Hahahahhahaha





video





But right now, I’m into typing her naughty behaviors. Do you know what staccato is? In music, it is called staccato for abrupt way of playing. That is when then exclamation sign came along! Tuct! Tuct! Tuct!

She is TWO plus!. And now, she is way TOO much. And how annoying it could be, when it comes to her screaming, wailing with tantrums and crying with screaming till the extend she puked! On my bed! Which I just change no longer than a week! And I’m not into doing house chores. It is because by the time I reach home, I was exhausted! Exhausted with workload, craps and craps and craps and craps return and more craps! Am I exaggerating? No I’m not.


*wink*


But when I opened the gate, (*sigh*) I have to refresh any energy I have left. Just for the sake not to snap at anyone. I’m not into bringing other people into my craps. No sir! I’m not. What craps, stay craps! Hahahhahahahah (bongoknyer statement!)

Back to Izzah. Sometimes I just bite my lower lip, just to be patient and hold back my anger. The way, she scream is like putting my knee into her mouth! Is like slapping her hard, till her head spinning! And the truth is, I only say it in soft tone telling her to stop what she currently doing.

For example:


Me: Izzah, janganlah buat macam tu. Nanti Pecah pintu tu nanti.
Izzah: <She stops. Then later, she went back to the door and try to make it open.>
(My bathroom doors are made from PVC that can be fold.)
Me: Do you listen or not? Jangan buat macam itu.
Izzah: <Doing the mischievous look, and still try to make the door open.>
Me: Izzah!! I said no!
Izzah: Ummi! Pchkang jsakjdowajdjhghksgdakdgjagkdgkagd pang kang!

Ayat yang belakang sekali itulah, yang amat membuat hati aku membuak-buak dengan ganasnya! Rasa nak tonyoh jer dia dengan pintu tuh. And my voice is not even near to screaming!!!!!! Firm, yes. Scream, no! And later, when I said, Izzah, kena kang! She will cry screamingly (ada ke ayat macam tuh??) like I punch her face!!!!


But the truth is, u can count how many times I lay my hand on her. But never did I, beat in a hard way. A mere slap on her butt will do. Or I push my 3 fingers on her cheek. That’s it. Never in a world would I beat her in a hard way. Why would I do that? Beat not even a TWO year old kiddo! Otak dia pun tak develop betul-betul. Plus sia-sialah aku sakit nak beranak 26 jam with 37 stiches after that, semata-mata bila besar aku pukul bagai nak rak. Besides, aku tolak sikit pun dah meraung macam nak gila nangisnya. Inikan pula kalau aku betul-betul bagi back hand or slam dunk! Huhuhuhuhu.


5 comments:

Mimie Ishak said...

eh salah type ler mimie type adzra sepatutnyer azdra (combination ahmad zaki dan fara ker?)tu yg tak dpt add blog tu..tp dah ok dah skang nih.....

bagi ah YM ID nanti mimie add...mimie tak tau nak cek profile..aduis!

Mimie Ishak said...

mmg budak 2 tahun camtu....skang ni dorang nak explore jek semua benda..kalau kita larang die marah...mmg suara kita tak yah pakai microphone satu kampung dengar....zahraa pon sama....tak leh diam seminit...creative! lagi ah skang ni pandai cakap....tak leh berenti lah pulak...tp muke anak kak fara ni serupa twin...confuse mimie kenkadang...

Kasih Aleeya said...

hehe..izzahhh izzahh... baguss!! ko hanginkan lagik mak ko tuh...kuakakak.. Acih prob nak turun kete dari dulu sampai skang.. smlm kene lagik ngn aku.. aku suh pakai slipper turun.. x moh ok.. fuh..menggelegak aku.. dah kene bantai kat lutut.. cubit ganas sket.. baru meraung..sambil ckp x nk kawan mama.. ok.. janji ko turun!! haha.. sampai ler dlm lif melalak2 mcm kene dera.. heheh..

Miss Moon said...

Adeh fara ooo fara makin parah la nko cam nih ...bila aku baca aku rasa cam aku yg tengah duk bercerita ...anak teruna aku tew pun sama laaaaaaa raja air mata gitew ...kadang kena marah sket ( yes aku kalau nak marah mmg aku jadi ibu tiri ) melalak tak hengat cam aku rotan dia macam kena dera ...bila aku tgk dia nangis bagai nak rak tew kesian laks kan ...so pujuk la ...ha pastuh ok la dia terus diam . Vley cam tew , nampak sgt cam di buat buat adeh

Smalam dia sampai umah ..aku masak masak ..then dengar dia mintak Jet ngan daddy dia ok la bagi la semer jet dia kat ( 15 ) jet ..then dia tak puas hati dia nak jet nak jet ...aku ngan sutan dah konpius nak solve kan puzzle tew ...apa jet lagi yg dia nak neh ...sampai ke kul 12 nko dia merengek nak jet . Kang karang aku bagi boeing 747 kang

Banyak benda bagi kiter sakit hati , banyak benda menguji kesabaran adehhhhhhhhhh apa kiter ley wat sabo je la gosok dada ...amik ice letak atas kepala ..

tapi kadang kadang they can be so nice so behave cam innocent je ...tapi part meragam ..tak mo citer la yer

astagfirullah al azimmmmmmmmmmm

...$weE+ 666... said...

staccato mode katanyerrrrrrrr...

aku yg baca nih pun turut ter'staccato' along okehhh!!! muahahahahahaha... izzah mmg sempoi... hehehe... comey jer notty like that! mesti ko stress kan aku setuju plak izzah jadik naughtius maximus... ko tau tak fenriz pun skrg lagik brutal. sumer mender yg dia pegang, sure dia akan baling/lempar/throw/campak/dan yg sewaktu dengannya... aku rasa mcm nak campak jer dia balik... tu biasalah kan... kita pun ada limit kesabaran... tapi dah namanya anak... nak wat cemana...

mcm ko ckp lah... sia-sialah kita sakit nak beranak pastu nak pukul dia bagai nak rak kan?! dia bukan faham per pun lagiks... kang kita gak yg meraung balik rasa bersalah tak hingat kat dia. pukul2 manja jer dah adequate. tolak sikit pun dah meraung macam nak gila nangisnya kan?! so sendiri mau ingatlah kan... sapa yg suwoh ko gi back hand or slam dunk dia? meh sini aku slam dunk ko balik??? aci tak?!!! *muahz muahz to imie & izzah*

 

Blog Template by BloggerCandy.com