Thursday, September 25, 2008

..::aku tak suka!!!!::..


Ari nih aku kena maki cow cow cow (yer lembu lembu yer cik salmah sekalian), dengan En Zaki. Just because aku tak bangun sahur. Kalau aku tak bangun sahur, maksudnya En Zaki pun tak akan bangun. Sebabnya aku yang bangun dan masak untuk bagi dia makan, walau pada hakikatnya aku tak posa. Sangat sakit hati kerempeng nak kompeng macam harem jadik rim kereta 16 inchi pun ada. Aku sakit hati sebab walaupun dah kul 5.30am pun aku still ambik botol air dalam bilik bagi dia minum.

Then dia tidur balik, bangun kul 6.oo am. Bangun dalam keadaan merengus. Siap tendang selimut sambil menghenyak2 tilam. (dah la tilam aku tuh ala2 dah nak lunyai sbb tilam murah kan)..

Aku cuma cakap, sori lah yang. Fara bukan sengaja.. Siap kutuk tefon aku tuh bodoh.. aku bengong.. Then masa aku tgh testing fon aku nih betul ker bodoh..dia siap terjah aku kata menung laks! Aku kata aku bukan menong..aku tgh test tefon. Lagi sekali tefon aku kena pangkat buduh dari dia..

Then aku malas nak layan, aku angkat imie turun bawah. Then sempat lagi dia bagi aku sedas. Aku apa lagi membuak2 macam nak giler. Dah la tgh period..aku penat semalam jaga anak satu hari sbb bbsitter aku sakit..tuh tak masuk lagi buat kejer rumah yg melambak.. Aku cakap,

"Dah la setiap hari fara bangun kul 4.30am, posa ke tak posa..tetap bangun..masak untuk yang..tuh tak masuk lagi sebelum kul 4.30am tuh fara bangun buat susu ntah berapa kali..bukannya fara sengaja tak nak bangun.. dah memang tak sedar.. bukan nak cakap terima kasih ker apa..marah2 fara lagik.."

Habis pahala aku bangun sahur masak untuk laki.. Aku mana leh..Orang buat aku macam tuh. Lain la klu aku sengaja. Memang aku sengaja tak nak bangun sahur..i.e gerakkan dia.. then boleh la marah aku macam nak giler...

Memang lah have to admit..aku kahwin ngan laki bangsa rengus. Rengus yang mengalahkan seladang berdehem kat dalam hutan lipur chepor tuh.. Tapi puhlezzz laaa..Grow up! Ko bukannya semakin muda pun.. Rengus2 tuh letak ke tepi laa.. Sikit2 nak meroyan! Sikit2 nak meroyan.. Kira ko nyer royan jer.. Yang aku punya royan nih..nak letak kat mana?? Dalam spender aku?? Banyak cantikkk???

Tapi dah kiranya statusnya BINI! So aku hanya meluahkan segala isi perut aku makan nasi goreng pedas nak mampus kul 6.30 pagi tadi kat sini.. Stress aku! Nak marah memang aa.. Tapi dah sedar diri yang aku nih bini..

RULE NO. 1 : LAKI ALWAYS RIGHT!!

RULE NO. 2 : IF YOUR LAKI IS WRONG, CHECKOUT RULE NO. 1 AGAIN!

Macam lampirstilskin tul! Dasar gunting!!!!!! (sempena bulan posa kan..har har har)

Then masa dia nak blah pagi tadi..sempat la aku tercari-cari tangan dia untuk aku salam dan cium..leh laks dia lari2 dari nak salam dari aku.. tapi aku cari gaks (yer aku la bini yang tak tahu malu itu)..kang aku tak mintak ampun kang..sesia aku kena gelek ngan Avanza kang.. (Ada Avanza giler yang selalu lalu lalang depan umah aku..macam nak giler lajunya)..

Tapi masa aku salam tuh..dia leh tonyoh tangan dia kat idung aku.. Akibatnya..aku kan automatik.. tindakan refleks gitu...lalu tangan aku pun naik.mengelepek ngelepuk bahu dia..dan aku dapat lagi satu title dari En Zaki.. Bengong awak nih!

Yerlah.. aku terima seadanya..akulah bini yang bengong yang beruk yang buduh..dan segala carutan yang leh menjelma di sanubari ko.. tetapi memalam carik aku kan??? *wink*



sekadar selingan..apa yang aku makan pukul 11.00 pagi semalam.. hahahah kebab daging ngan air peel fresh.. dap nyerlah.. kang aku nak carik maggi laks.. mentekedarah tgh ari kang.. hahahahhaha

8 comments:

Lenny said...

fara.. kalau aku kene camtuh aku mmg nangis dah..
aku kan sohek... skit2 nangis..

Miss Moon said...

lor sabar nyer nko Fara ...aku pun start poser nih dah 2 3 hari tak bangun sahur . Gara gara aku terlajak perahu tido punya pasal .

En Sutan mmg la dia tew kalau letak je kepala mmg terus nyenyak je . Bom jatuh pun tak dengar ..so jgn harap la dia nak bagun sahur kecuali dia tak tido lagi sebab tgk bola ha kalau cam tuh kul 4 30 dia akan kejut kan aku .

nko nih mmg tabah siap cakap pelan pelan . Betapa murni nyer hati nko fara ...tak per la dia tgh keroncong perut tew . Karang balik umah berbuka sejuk la dia . Nko hidang 7 jenis air mutawasittoh ...hahahh letak ice banyok2 . Nak kasik cepat cool dia tew .

Tak per la nko lepas kan geram kat sini . Misti nko rasa lega kan ...
( hug fara n tepuk2 bahu fara ) jgn sedey yer daling

Miss Moon said...

silap air mutlak laaaaaaaaaaaaaaaa akakkakak mutawasittoh tew aper plak ek ...aku bengong hari nih ...tak cukup tido weyyyy

aku paham keadaan nko faraaaa

azdra-azdra said...

tak senonoh punya moon.. mutawasittoh tuh..najis mutawasitoh laaa... aku dok imagine aku kena bagi kencing izzah, taik idung, dan lain2 najis yang tak berat..sambil letak ice..bg kat kie.. hahahahhahahahahha

Miss Moon said...

ha ha siot kan aku tak bermaksud begitew pun tetiba mutawasittoh tew terjump dlm hotak aku ...
hahahhahahah lawaksssssssssssssssssss

Kasih Aleeya said...

hahah..dol nyer moon.. sabo yer fara..tp ko mmg mulia.. hahah..kalo aku.. salam pagi2 tgh hangin mmg muker aku pandang tmpt lain.. pastu bg ujung jari jek..hahah.. aku pon pantang org mendengus2 ni.. kang aku dengus balik kang!! mcm badak..amik ko!.. nsb laki aku jenis x mkn time sahur..minum jer..so kalo x bgn pon dia no hal..kengkadang aku tgk radie tu..mcm hangin lak aku kejut2 dier.. kuakakka tebalik kot!
ko perhal nak tayang2 aper ko mkn pg tadi!!!! ko tunggu yer.. aku baper ari lagik nie nak peyed..aku tyg baeeekk nyer nanti!!!!ghihihih

green apple said...

perkara biasa beb....toksah ambik ati. mana dia boleh merajuk lama-lama.
tak caya ko tgk ahh.

lelaki sgt tak terer merajuk lama-lama okkkkk!!!

...$weE+ 666... said...

argh majuk konon! takde maknanya! sbb ko tgh peyed tuh, tu yg moody smacam tuh... kang ko dah abis peyed, ok ler balik tu... huhuhu...

aku kalau tgh peyed laki aku nak main rengus cenggitu, meh sini nak celen rengus sapa lagik dasat. nak try? berani cuba laaa... yeszaaa, aku mmg bini durhaka... ko jgn jadik mcm aku fara... ni lah prob nyer bila dah kena pampered to the max, SPOILT BRAT okeh!!!

sabar fren, sabar... walaupun aku skrg nih mcm tak menyempat nak visit kengkawan kat blog & fp, tapi aku ada sini, tak larik jauh mana pun, cuma aku tgh kebizian sampai aku TAKDE LIFE, ko jgn ingat aku tak care pasal ko plak k... sori kalau aku tak dpt nak chat dgn ko lagik mcm slalu. tapi... ko faham2 lah... tetiba aku syahdu pepagi ni per kes ek... huhuhu...

moral of the story, hari raya nanti mintak maaf siap nangis2 okeh... baru afdal aidilfitri korang skeluarga kan... apa kaler nyer??? COKELAT gituuuuuu... hehehe... *hugs*

 

Blog Template by BloggerCandy.com