Thursday, September 4, 2008

*´`·.¸¸.·´` biler sang suami masak´`·.¸¸.·´`*

Semalam En Zaki masak untuk berbuka.. Dia volunteer masak.. Biler En Zaki masak, aku sangat la blur. hehehehhe Aku macam tak percaya jer.. Ini laki aku kah? Tetiba jer dia tanya aku ada apa dalam fridge? Aku cakap ada ikan dan ayam. Then tanya lagi, potong bawang putih, halia, bawang merah dan basuh ayam. Saya masak!!! Woohoooo!!!!! Lepas masak..siap basuh pinggan dan kemas dapur.. Confuse mak kejap. Tapi Alhamdulillah..leh aku settlekan kain yang TIGA lori tak lipat tuh.. huhuhuhu Syukran! Syukran!



tuh dia lauk yang di masak oleh En Zaki..bayam goreng..(aku siang tak pakai pisau buk filla), ayam tuh sama jer.. satu togel..satu ngan sos apa ntah

ayam nih nmpk scary sket..tp rasanya not bad..yang aku nampak..kie marinate ayam tuh ngan bawang putih, merah, halia, black pepper, garam kunyit then telur. lepas tuh sos tuh aku tak pasan sgt, tp perasan ada sos cili ngan kicap.. waalahualam..

8 comments:

Kasih Aleeya said...

weh fara...scary2 pon aku teliuq ni tau..aku ni dari dulu biler posa.. terus jadik lembik..hahah.. mak aku salu kutuk aku..dari bujang sampai skang..terok bebeno kalo time posa..hahah (byk dosa) gitew ler gamaknyer..heheh..
weii.. ko pakai pisau siang bayam..marah owang kampung dengo ko tau!! hahah... well syukran!! hahaha.. baguih tul kie ni buat lakie..hahahah

Mimie Ishak said...

salam kawan....mmg dah lama giler tak singgah blog mu ini! heheh takder citer lain mu ni ek masak, basuh kain, samalah aku....kain mmg confirm 4 round nyer mesin...ye ler baju anak2 jek 2 round...baju kite lagi...pastu kena sidai, lipat, gosok aduis....tak abis keje nih! Mcm tu ler bile keluarga dah bertambah ahlinyer...hehehehe..tp aku tau mu ni memang rajin tak macam aku...ikut mood! ni in process nak improve lah nih..heheheh....aku pon nak add blog mu ni...

Lenny said...

tuhla... bestnyer kan sesekali laki masak utk kita...

terus berselera je makannn.. hehehheh

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

syok jugak kan sekali sekala laki kite masak...

Ape nama ayam tu fara???tak jelas gmbrnyer...ayam goreng berempah ker??

ila de cute said...

wah bagus nya kie masak utk ko..kagum kagum....walaupun ayam tu nama nya ayam scarry tapi cma best je aku nengok...cam ayam goreng rempah je rupanya...

...$weE+ 666... said...

per kes sumer para bapaks nak memasak plak kot nih?!! ni harussssss aku bagi encik sam tengok entry ko dgn entry filla skaliks... biar dia amek mood... ni jgn kata nak memasak, nak balik berbuka pun blom tentu sempat... huhuhu... aku?!! pasrahhhhhhhhhhh jer laaa...

anyway, bravo encik kie kerana berjaya gak memasak lauk-pauk yg nampak menyelerakan tu. bangga sbenarnyer ko kan fara kan? aku tahuuu... dari kejauhan ni aku dah nampak dah lobang idong mu tetap menjadi phooojaan hatiku! ahaks!! yakkkk akkk auuwwww!!!~

Mimie Ishak said...

Salam...ni lagi sorang, jeles tau hubby tolong masak bulan posa! Anyway you've been tagged! meh ler datang kat blog kite...hehehe...

Mimie Ishak said...

eh lupa lak...apsal kite nak add blog kak fara tak leh ek? ade password ker...permission ker...cemana ek?

 

Blog Template by BloggerCandy.com