Monday, January 11, 2010

...holaaa!!..

Tetiba aku hola bagai.. it's been a h*ll starts for me for 2010.. hehehe biasalah kerja akaun.. confirm meroyan awal tahun.. to prepare all those year end reports and such.. yang buat aku sgt2 stress with all the loads.. I thought it was manageable.. since I dun fell stress at all. But been not able to wake up last Saturday till Sunday afternoon.. somehow relates that I'm not in gud shape.. Plus.. ntah apa kebenda masuk dalam tinger kiri aku nih.. And it rings like the bells thorn! Mangkuk kejadah tul!.. Hahahahahhahahaha

Ok ok.. what's new?

My husband aka Mr Kiey celebrates his birthday in Ipoh.. The MIL aka Mak aku bought him a small cake in order to celebrate his birthday. Helllooooo??? Anak sendiri punya birthday pun sekali lump sum celebrates 5 beradik tau.. Nih ko baru join the family dah dapat cake sebijik utk ko?? Owhhh tidakkk.. Aku tak leh accept betul! Hahahahha.. Jeles?? Like.. yeahh!! Hello..anak kandung sendiri pun tak dapat sebijik cake..nih Son In Law Madagascar leh dapat?? Cheessss!! Chin pengg!!!.. Tetibaa.. Ada gambo aku ambik.. nnt upload.. nih aku tengah release the tense inside me.. sekaligus Tenderloin pun leh join aku..

Ambikkk ko tenderloin!!!

Ok back to other story selain citer mamat tuh.. Meluat tull.. Dah la birthday gift request kat aku beli sekor jam ORIS kat aku.. Apa ingat aku nih toke Kementerian Kewangan??? Ingat 2 singgit menatang jam tuh?? Even my fren kat US pun kata that jam is totally giler price dia.. Apa ingat ko tuh Datuk K aku nak belikan utk ko?? Setakat nak pakai gi jumpa mertua pakai jam tuh..tak yah.. aku tampo kang.. ko pakailah Swiss Army ko tuh smpi ke tua.. Mencik! Dah la dapat cake! Owh.. aku terfret lagik..

Heheheheheheh

Lagi satu.. I'm a proud ummi!! Sebab Izzah has been diaperless for a week already.. Giler cermat berwibawa aku jadiknya.. Hahahahah.. Eventhough she's still wear diapers at night. Tapi sekeping jer smpi la sampai ke umah Wan dia.. Alhamdulillah.. Walaupun Izzah setiap 10 minit nak ke toilet.. aku layan jer.. Sebab dia memang banyak minum air.. So takperlah.. Hamun gaks la aku.. Hahahahahahah

Sekali dia berak.. sbb umah sewa aku tandas tinggung kan.. kang termasuk pulak kaki dalam lubang tuh kang.. susah pulak aku kena call bomba polis JPA3 bagai.. hehehe.. so beraklah berterabur atas lantai tuh.. setiap kali selesai bisnes.. aku samak lah lantai tuh.. sampai ari sabtu yang aku tak bangun tuh.. aku muntah mongek tengok taik bergolek2.. Hakkktuiihhhh!!!

Huhuhuhuhuhuhu

At last.. kami akan mendiami umah sendiri gaks.. Jenuh Mr Kiey nak decide pasal umah.. In fact dia susah nak decide pasal umah.. Dari tahun lepas sampai la skang.. Walaupun kecik.. tapi ianya umah sendiri.. Bulan2 pun tak terdesak sangat nak bayar.. Amin...Moga2 Mr Kiey takkan berubah pikiran dah.. Otak aku pun dah plan nak pakai langsir apa.. Sebab tingkap ada 3 keping..dan sliding door jer.. Maka di pikiran sudah ada plan nak pakai Elyza.. I loikeee.. Leh pakai yang mahal sikit.. hahahahahhahaha Hantu kum kum kum tul aku nih...

For 2010 starter.. aku akan mengleisurykan diri aku dengan pembelian yang akan di buat hujung bulan ini.. I think I really deserves it. For all my hardwork.. and lots of obstacles.. sakit aku lagiks kan.. Then maybe it will becomes reality.. Dah 2 tahun aku usha menatang nih.. Hopefully the menatang will finally be mine... InsyaAllah.. Budget utk material raya kena cut down nih.. Hahahahahahahahahha

p/s: Happy belated bday darling husband.. I dah wish kan.. I postponed dulu hadiah yer yang.. Auuuwww.. ber i i i laks.. Hakttuiiiiihhh! Meremang tau.. auw auw auww

5 comments:

iswatie "colours of life" said...

happy Birthday Mr Kiey..

n Congrats to Izzah...lps nih mlm pun x yah pakai diaper.

n congrats jugak kat hang dpt masuk umah br...dpt buat langsir baru n dpt beli hadiah tuk dr sdr....

azdra-azdra said...

tengkiu tengkiu tengkiu..hehehhe i loikeee..

Ijann said...

Ala... Untuk En. Suami pun nak berkire! Hahahaha... Kang dia carik lain kang...

/laripecut1000meter

azdra-azdra said...

bingai tul ko nih ijan.. dia carik lain pun takper.. aku leh jadik payung emas?? iyer ker aku nih? macam tak caya jer.. hehehe

Lenny said...

aku tauuu apa ko nak tuuhhh!!

for u... i will....:D

takper.. jgn wisau aku simpankan.. saper nak pon dah tak bleh dah.. aku simpan kat kooooo jeee..

u deserve it babe.... for all ur hardwork, hard segalanyer okehhh....!

 

Blog Template by BloggerCandy.com