Friday, January 29, 2010

.. he he he..

Topic memang tak related langsung ngan apa yang nak ditypekan.. But since aku tak der idea what to put in the title..redha jerlah kan..

It's been 3 weeks plus since I have this dizziness.. Giler melayang-layang dibuatnya.. Makan pun tak sepuas selalu..sebab it will end up..aku loya seharian or after dinner..semalam.. Tengah tidur pun leh macam terjaga2 sebab nak muntah/loya..

Kalau diri lelama..sure biler duduk.. rasa cama ko terjun air sambil menyelam rasanya.. suffocating..intoxicating.. tetiba jer jadi pandai sangat letak intoxicate.. hahahahah more to suffocate..short air to breathe..

Biler duduk pulak..tetiba berdiri.. rasa nak rebah..

Doktor?? Klinik?? Spital?? Bomoh?? Bidan?? Ubat kg??

Semua yang boleh diikhtiarkan.. di buat semuanya.. Dengan harapan..pening yang memualkan ini akan pergi.. Aku dah tak larat makan ubat.. Kang takut effect kidney plaks..Then for lunch.. I can't eat..sebab serious loya tahap gaban.. Hanya pesan 100% dari kawan opis yang lunch..

Niat nak merayau Bandar Temerloh dan mencari pinggan antik..tak kesampaian.. takut rebah di tengah jalan.. Owh tak sanggup biler memikirkan..biler rebah.. owhh tidakk. I can imagine myself lying on the streets... SANGAT BURUK!!!..habis macho ok...

Sib baik..my parents are coming tomorrow.. sebab nak tgk progress umah kami.. At least ada gaks penawar..mana tahu kut2 ilang penyakit aku nih.. Lenny cakap aku overstressed..tuh sbb aku pening sokmo.. hehehhe.. I guess, I am.. too many things happen to me..and dugaan mmg tinggi!!!...

Tapi kena redha.. since nobody is actually perfect.. And Allah akan sentiasa menguji hambanya.. and Dia tahu.. kemampuan seseorang hambanya bila di uji.. Allah tak akan bagi ujian, kalau hambanya tidak mampun menanganinya..

Kena redha...

Arituh aku rindu akan abah.. maka aku buat teh cow utk aku satu jug.. satu jug itu habis sambil share ngan Izzah.. Honestly, I make the best teh cow for my family..semuanya hantu teh cow.. everytime aku balik Ipoh, they dun have to buy it outside..sbb aku leh buat macam mana kedai buat.. Perghhhhh! Angkat bakul, masuk sendiri.. Bayangkan buat teh cow satu jug besar...buat nescafe utk Mr Kiey..

And guess what.. It kindda help to ease the pain I've been carrying.. and it all worth it.. Janji redha... I've soon to reveal something that I will purchase and InsyaAllah..next week akan berada dalam genggaman..Moga2..amin.....



Bagi sneak peek sikit.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




p/s: Anxious to have it.. and dun tell I dun deserve it.. Coz' I deserve that!!!! A total treat for myselff!!!


2 comments:

JuJue said...

bergumbiralah dikau dengan bag idaman aku itewww...

argghhhh pegeee dahhhh..

huk huk huk!!!

Anonymous said...

Kak,

That can be blood circulation problem due to lack of rest. Best to drink 1 glass warm water once u wake up every morning. tak perlu cuci gigi. Lepas bangus terus minum air suam 1 gelas. it can help. Last time I always have this problem.

Sally

 

Blog Template by BloggerCandy.com