Tuesday, January 12, 2010

.biler ummi sakit..saper yang care angkat tangan!!??..

As I said before, tinger aku di masuk oleh makhluk asing masa aku pening tak bangun last Saturday. Dan semalam sedang aku nak melangkah ke dapur.. tetiba jer SHOT! sakit giler kat tinger aku nih.. Dia sakit macam ko sakit nak beranak induce!

Hah! Ambik ko!

My left face was throbbing with pain..to the extend I burst into cries. Dan aku goyang2 badan maca Ju-On. Mr Kiey? Dia tengok jer. Menggagau aku cari panadol.. Dan aku jumpa.. Telan sebijik..takder effect.. telan 2 biji..takder effect.. then lepas 15 minit..aku telan lagi sebijik.. then dah setengah jam.. aku telan lagik sebijik.. then telan lagik sebijik.. takder effect gaks..

Aku dah overdose ubat!

Terus aku tahan jer sakit..dan tahan gaks diri dari menelan panadol utk ke sekian bijiknya.. Tapi masa meracau tuh..aku memang tak tahan sakit.. tak ingat apa dah.. aku ingat..penyakit apa gaks nih kena go away.. by hook by crook.. sebab aku nak sidai kain dan masak lepas tuh.. But the pain stills there..

Lepas dah sedar diri..baru aku muhasabah diri.. ingat Allah.. beristighfar banyak2. Dan baru tingat nak baca doa memberikan kemudahan dan dihindari dari penyakit.. Siap masa menggelupur sakit tuh..siap ranting "WHAT HAVE I DONE! WHAT HAVE I DONE!" Meroyan betul pompuan nih.. hahahhahha

Effect dari overdose ubat.. aku rasa I believe I can fly.. high nak mampuihhh!!!! Hahahahahah

Dan anak ku yang bestari lagi cantik menarik tertarik ko memang da bomb si Izzah Rumplestilskin aku tuh..telah membuat satu statement untuk aku.. sebab dia risau tengok keadaan aku yang macam tuh.. Dan statement itu jugak membuat aku gelak+geram sambil menahan kesakitan..

"UMMI SAKITKAN?? UMMI DUK DENDIAM TAU..JANGAN GEDIK SANGAT!!"

Sabar jerlah...

p/s: Tengah suffering tinger sakit gaks..tapi undercover..

10 comments:

iswatie "colours of life" said...

dear im care..i wish dekat ngan rumah u...boleh la i tolong antokan ke hosp....gi lah hospital...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ya Allah ko ni fara... aku nak makan panadol 2 bijik pon dah rasa bersalah!!!!! ko slamber badak jek telan ikut suker byk2 tu?... suh ler kie anto ko gi klinik.... rela ko tahan plak.. tu kumbang kot masuk tinga ko ni????? gi check!!! kang kumbang beranak dlm tinga ko kanggggg... tp betul ckp Izzah tu!! hahah

azdra-azdra said...

auwww..speechless aku watie.. tengkiu for care.. aku kan ketandusan kasih sayang.. huhuhuh appreciate it beb..

*hugs*

azdra-azdra said...

hehehe fil.. tulah aku baru balik dari klinik.. gegendang tinger aku bengkak..ada semut dlm tinger.

kie nak bawa aku gi klinik?? jgn haraplah..takder maknanya.. hahahahhahah

eh mana ada gedik.. gedik santai jer..hehehe

Ijann said...

Farah... Aku cukup sangat setuju dengan Izzah. Dia memang anak yang sangat cerdik!... You go girl! Haha!

azdra-azdra said...

aku sekeh kang jann..

Lenny said...

tahnyer.. suh la dier antar g clinic... kang jd paper... tak pasal pekak tinger ko...

ko nieh.. selamba badak je makan ubat cam makan kacang.... sabo je la tauuu...

anyway.. aku dah reserve dah yg ko nak tuh...:D nanti pape email ke... call ke ek?

Miss Moon said...

wey apa keys nko ingat tew Nips ke ...bahaya nko nasib la nko tak high sambil menari2 kat tangga sambil bukak baju hahhahah kang susah Kier gie paksa anak anak tido ...

rehat dow ...benggang tingga nih menjejas kan moon dan keseimbangan badan nko akakkak ....ada gula ke dalam tinga nko fara sampai semut masuk dalam tew

take care yer laling n jgn gedik sangat auuuuw aunti moon suka la ayat tew laling izzah

Masyitah said...

salam
cutenya si kecil berbicara dengan umminya..tak dapat nak bayangkan gayanya bercakap..
so sekarang macam mana pain nya?

ila de cute said...

cemana semut leh masuk telinga ko?? len kali cepat2 gi klinik...jgn mkn panadol byk2.... ko ni suh je kie antar ko gi klinik, kalau dia tak offer kan diri pun ko paksa gak dia bawak kereta antor ko gi klinik...

lama giler tak borak dgn ko...

muahssssssss

 

Blog Template by BloggerCandy.com