Friday, December 11, 2009

.. ho! ho! ho! ..

Heheheheheh..

I guess the previous entry was "unsangkarable" entry that comes from me... Hahahahhaha

Yer! Yer! Yer!....I know! I know! Tetiba ter tegan and sara laks..

Biasalah pompuan ada masa nak tergedik2 dan mengada2 ngan sang suami masing2.. tetapinya biler perasaan itu datang dari pompuan yang lack attention dari suaminya sendiri.. makanya entry tersebut jadik begitu tragic! Hahahahahhaha

OMG! Pompuan nih tak dapat attention dari suami dia sendiri?? Tapi she looks happy!!??

Look.. dah nama pun Fara...maksudnya gembira.. makanya aku memang sokmo happy 24/7 walaupun angin puting taufan tornado datang melanda.. Seriously.. Takkan semua nak citer kat sini kan..Apa2 pun life goes on.. Jangan sikit2 nak meroyan.. sikit2 nak aku matikan diri sendiri.. It kills you.. you know..

But then being an attention seeker.. kekadang I hev to put an extra effort to persuade Mr Kiey utk bg attention to me.. Hahahhahahah Lantak lah.. Kalau dia nak merengus kg dusun sekali pun.. I will not back down.. I will hold to my place..sampai aku dapat attention yang aku nak.. Hahahahhaha

Masa memula kahwin.. tension gaks.. Coz' we were still trying to adapt in mariage life.. Susahhh!!! Tetiap ari nangisss!!! Seriously! Dah la aku jenis susah nak keluarkan air mata kan.. Then biler jadik macam nih.. aku sampai terdetik aku nih salah pilih ker??? Imagine that!!!

But then, aku muhasabah diri.. I made myself read the Men are from mars, women are from venus.. Watched VCD from Datuk Dr Fadhilah Kamsah..bagaimana memahami suami.. ambik ko! Tapi demi kebahagiaan rumahtangga..kita tak perlu egois atau keras kepala.. biar kita mengalah takper...ALLAH dah janjikan kita syurga bagi seorang ISTERI.. up to us untuk mencorak carikkan.. hehehhee

Mr Kiey is not a typical husband.. He is one of the kind.. Masa dia proposed.. aku tak cakap yes terus.. Aku tanya pendapat orang.. Buat isthikarah.. Yes, I suggested that every couples yang nak kahwin..supaya buat isthikarah dulu.. It took me a year.. to have a clue whether Mr Kiey is the one for me..

Kenapa perlunya isthikarah?? Sebab jika terjadi apa2 dalam perhubungan suami isteri.. biasalah the ups and down in marriage.. Kapal tak semestinya tidak dilanda badai... Biler terjadi sesuatu kejadian itu.. kita akan teringat akan isthikarah kita itu.. Dan atas dasar isthikarah itulah yang holds the relationship together..

Huh! Jauh tersasar dari topic nih.. Hahahahahahhahaha..

Yang pastinya I manage to tackle my so called rengus+baran+poyo+kerempeng+tapi kadang2 sweet a husband of mine.. Hahahahahhaha Sangat mencabar kedaulatan duli2 tau.. Tapi in marriage selalunya yang bijak.. adalah sang isteri!!! Apa kata surveyyyyyyyy!!???

Akhir kata...bagi lah aku feeling2 once upon a time in china 6 meletakkan gambar di bawah ini... hehehehhehe

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




p/s: Hahahahahahahahahahahahhahah...

2 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahahahah jiwang nampak????? bagus bagus..... sorang kene ler mengalah.... pengalah bukan bererti kalah okeh!!!!

JuJue said...

gambar lepas kenduri dalam bilik takde ke? yg tu yg aku nak tgk sangat tuh...

 

Blog Template by BloggerCandy.com