Saturday, February 14, 2009

..jalan2 ngan MIL..

Kalau Jumaat yang lalu, aku dating ngan laki aku. Jumaat ini pulak aku berdating ngan mak laki aku. A.k.a my MIL. muahahahahha The reason senang sajork. My BIL is getting engage on this March, and I'm kindda the orang kuat dalam ini cerita. Aku tak la terlampau kraftangan, but aku leh la buat sikit2 hantaran baran nihkan.

Then dijadikan cerita MIL aku nak gi sekali. Ada konfrontasi gaks kejap. Between my SIL ngan MIL. Ini kisah anak beranak kan. Tapi aku kesian kat MIL aku. Aku really kesian. Seyesly. Nanti aku akan citer di lain hari plaks. So pergilah kami berdua ke KL. Gi ngan En Zaki sampai Bentong. Then kami naik bas laks dari Bentong ke KL.

Sampai KL, kena naik LRT kan. Ini kelakar. Rupanya MIL aku tak pernah naik LRT. Jadinya kenalah aku cucuk dulu kad LRT tuh.. Then tarik kad tuh , tolak pulak palang tuh. Kang tersepit kang susah plaks kan.

Turun plaks kat SOGO. Kali ini, kami tidak ke SOGO. Sebab motif sebenarnya adalah beli kain pasang untuk hantaran. Lepas tuh nak beli barang2 untuk dibuat hantaran, macam bunga, riben, dawai semua.. untuk makluman rega2 untuk barang itu semua sangat mahal. Is like 300% more than the price we get if we buy in KL. Seyesly sangat berbaloi. Walaupun kena travel cost, still menguntungkan...

Fes stop kat arked2 kat sebelah Campbell tuh. MIL aku nak borang tudung cam ekin tuh. Nak jual kat ahli masjid yang geng bas sekolah ngaji dia tuh. So dapat gaks rega borong. Oklah tuh. RM8 satu, then dia jual RM15..Untung giler.. Aku ambik gaks satu tudung yang jenis aku pakai before this. And guess what?? Masa aku nak bayarkan tuh, dia kata
"takperlah..biar koi (saya) bayar.. mak bayar la tudung awok.." Orang Pahang memang cakap slang itu. Nanti aku put another entry just untuk belajo slanga Pahang.. hehehhehe

Untuk makluman, setakat ini..aku memang menantu feveret. Itu sebab ada SIL aku nih memang selalu tak puas hati ngan aku. Sebab apa2 pun memang aku dulu la. Hahahahhahaha Tiru macam saya... Saper suh ko menyombong buat tak pasal ngan mak ko sendiri? What comes around..goes around...Sebab aku masih pegang pesan abah ngan mak aku, dosa ngan FIL ngan MIL sama jer hukumnya dengan dosa mak abah kamu. So apa2 pun, semuanya sama. TUh sebab kita kalau ada air sembahyang takder hal kalau nak salam tangan FIL. Tak batal air sembahyang.

Melalut laks. Then lepas tuh kami ke Semua House, untuk barang2 untk buat hantaran laks. Aku beli banyak gaks. Sebab kalau riben yang ada lining gold atau silver tuh, kat Temerloh ialah RM1.50 seroll. Walhal kat KL ialah RM0.55 seroll. Dawai kat Temerloh ialah RM1.50 satu peket, padahal kat KL hanyalah RM0.55 sen sepeket. Giler babas differ of price kan????

After that, aku minta permission untuk bekfes. Since aku tak bekfes lagi. Giler keras roti canai kat Semua House tuh. Yang ala2 macam cafe tuh. Depan kedai Madras tuh. Sib baik nescafe dia sedap. Kalau tak ada yang makan selipar size 8 nih kang.. Muahahahahhahahahah (Woi aku tinggi 172 cm...5 kaki 6 inchi..normal la kaki panjanggg..muahahhahahah)

Sampai ke Jakel, niat di hati hanya nak beli sepasang kain untuk hantaran itu nanti. Courtesy from En Zaki n me. Kami sponsor. Tapi end up..berapa kami beli???? Lu pikir la sendiriiiii.. Hahahahhahaha Aku cakap kat MIL aku. mak ambik jer mak.. fara bayarkan.. Last2 dolak dalik malu2 alah MIL aku nih..dari cakap tak per lah..tak naklah.. ambik kooooooo...5 pasang sekali dia ambikkkkkk!!!! Padan muka akuuu.... 2 yang mahal..3 lagi yang murah untuk dia buat blouse la..jubah la.. huhuhuhuhuhu

Tgh ari after lunch kat SOGO..yer kena gaks gi SOGO...Aku kan pengunjung setia Sogo..hahahahhaha Sempat gaks merembat baju tidur untuk anak2. Sebab dah sendat sangat. Itu pun sebab dpt sepasang utk sorang. Nanti ummi beli lagi k..En Zaki sampai lalu fetch us untuk ke Carrefoure laks. Singgah Carrefoure Wangsa Maju..beli barang2 umah.. apa yang kami beli..semuanya ambik 2. Sebab untuk MIL aku gaks.. Kira2 kul 3ptg..kami balik sebab nak ambil Izzah n Imie.. Penat wehhh..tapi really deserve it....


pyjamas untuk the Double AI dan baju basahan untuk Imie



barang2 untuk buat hantaran..ada lagi aku beli..tapi maleh nak susun semua..



cuba kira berapa pasang kain aku beli..sebenarnya byk yg aku beli 2 metre jer..sebab aku nak buat kebaya jer..then kain kosong..then nak buat blouse cam tunic tuh.. nih stock untuk raya gaks...

4 comments:

Lenny said...

amboi.. shopping sakan!

Kasih Aleeya said...

ko ni nak jual kain ker aper?? hahah... tp cooooppppp... yg purple polka dot putih itew sama ngn baju acih & cousin2.. sedondon..leh ler anak aku pakai join skali ngn izzah..adakah itu utk izah?.. hahahahhaha... asal tak ajak aku..pastu ckp.. amik jer aku bayo.. konpem doploh helai mak amik..kuakakkaka...

...$weE+ 666... said...

ni mmg nak kena penyekeh ni, dah sampai k4 wangsa maju apa kes tak call aku??? haaah??? dah luper kawan la tu??? *wekkk*

kamalina a.k.a aimi said...

kat KL murah kan??? tu yg geram je bila turun KL... hehehe... :D

 

Blog Template by BloggerCandy.com