Thursday, October 2, 2008

..::kisah raya pertama part 2::..


Yer tema aku anak beranak ialah sama kaler ngan langsir dan kusi mak aku. Hahahahahahaha Kenapa aku pilih coklat? Ini adalah kerana aku kena sesuaikan kaler ngan kaler En Zaki. hehehehehehehe Ada orang tanya aku..kenapa aku sangat pathetic kutuk En Zaki..Jawapan aku ialah lagi pathetic biler En Zaki buat aku sakit hati..buat aku nangis..bla bla bla bla bla.. So abaikan jerlah biler aku selalu kutuk dia.. hehehhehe
Back to raya pertama nih..(yer aku tahu aku lambat update..)
Selepas balik umah opah sebelah tuh, aku masih dalam keadaan separa sedar.. Pils after pils aku consume..tapi soper itu jer.. Oh yer..did I tell you a few days before raya, Imie kena sedut gas? Kesian dia. Tetiba kena athsma attack. Then biler dia nangis masa guna nebulizer tuh, izzah pun turut meraung sambil tumbuk2 doktor tuh. Yer Izzah sangat possesive ngan adik dia nowadays.
Selepas lama dalam keadaan sedar, aku ajak En Zaki gi umah Mai. Call her and ask for direction. Huh..aku dah la lama tak balik Ipoh..takut gaks ada route yang bertukar ker. But I manage to get to her house. Kacang putih jer. hahahahahahha

izzah yang noti..klip rambut pun dah senget..

Sori yer Mai. Anak aku tak reti duk diam. Berlari macam nak giler dalam umah ko. Malu aku. Izzah berlari sampai ke dapur umah Mai tauuuu!!! Aku nih dah la flu.. dengan rungsing demamnya..dengan rasa nak sekeh anak aku tuh.. Malu akuuuu!!! Lagi sikit nak kena bucu meja makan umah mak Mai.


aku tak berapa nak pasti En Zaki tgh buat apa.. yer tema kami sama ngan kusi mak Mai jugak..

Mai, aku lupa nak ambil gambo ngan ko. Then tak ambil gambar Aqil. Aku takut nak pegang Aqil sebab aku was heavy with flu ngan demam. Kang jangkit laks Aqil, lagi haru..huhuhuhuh Terima kasih daun keladi. Jangan serik undang kami lagi..hehehehehhee

syasya arina yang sangat comel..pakai sandal nike dan baju kurung sambil tendang bola..hehehheh

papa zaimi+syasya arina & abah zaki+mohamad rahimie..

After umah Mai, since ada banyak masa lagi. Kami just took our leisure time, ikut jalan lama untuk balik umah mak. Ikut Jelapang, then Ulu Chepor, Chemor, Tanah Hitam bla bla bla. Dah alang2 kami ikut jalan tuh, we decided to drop at my uncle's house kat Kg Kolam. My uncle, which I called him as Pak Eei, adalah adik mak. And his wife, I called her as achik minah.

my achik minah & cousins



see the look of his face? i just fell in love over and over again with him.. izzah mana?? dia tengah kejar ayam kat luar rumah...heheheheh

4 comments:

Kasih Aleeya said...

heheh..lek arr kaler langsir ngn kusi yer!!! aku pon korang salu ckp mcm langsir gak kan..huahahha... nasib aku ni beriman..hehehehhe... comel ar imie nyer lesung pipit tuh..mak dari dulu brangan nak ada lesung gak..tp lesung kat dapo jek yg ado!!!

ila de cute said...

ok pe kaler baju ko tu...walaupun kaler langsir...hehheh sedondon gitu...aku pun pernah la fara warna langsir cam tu...tp aku rasa cun je... hehhehe
wei ok la izzah tu active, dia bukan notty daa...dia bijak n active...

Mimie Ishak said...

heheh ko ni aku pon sama kaler baju sama ngan kaler dinding umah MIL aku hehehhe...lagi nampak muke jek...dalam nyer lesung pipit imie tuh...kiri kanan plak tuh...sweet jek muker die...

happy2gether said...

kak fara...ehehheh mmg sama ngan kaler ngan sofa mak mai...sofa tu pon bau kedai lgk...mak mai baru pencen dah lama mengidam sofa kayu jati tuh...tengok2 sama lak ngan tema akak tahun nih...tapi cun jek kaler tuh...mai pon tahun ni itam kelabu...nak lari dari pink dan kaler sweet2 nih...mana aci en.zaki ada gambo ngan pak jaimy, mana gambo kita nih?huhuuuu tension tension..ehhe syasya main bola ngan sandle nike?haaa baca lah blog mai, dia mmg skang ni ganazzzz...huhuuu

sowwy ek kak fara kalo layanan tekureng, biasalah bebudak lari sana lari sini, risau tekena bucu meja jek...kalo dia nak redah sampai dapur pon wokey...no prob...

 

Blog Template by BloggerCandy.com