Friday, October 3, 2008

..::kisah raya kedua::..

Yeszaaa… Since raya ketiga kami nak balik ke Temerloh balik, kami balik ke kampung abah in Lambor Kanan, Bota. Yer kome, teman nih oghang peghok. Atenya kenalah teman balik ke Lambor, kampong abah teman. Huk allllooooo…kecek peghok la pulok.. (apa kes tetiba kecek kelate pulok? Ini sebab En Zaki adalah half Pahang and half Kelate. Hehehehhe)

Bertolak lepas breakfast. First stop is umah kakak abah, which is Mak Yang Zon kat Kg Tua. Aku tak ambil pic, sbb tak best. Hahahahahhahaha Then we off ot another sister of abah, which is located betul2 dalam sawah padi. Best ooo..Berangin jer... hehehehhe


so in love with imie's smile in this frame..dan tgk laa izzah yang suka benar buat muka macam tuh.. tensi aku.. pssst filla..nih la dress yang aku cakap kat ko tuh.. macam exec tak??? hahahah


imie and abah zaki. love this shot too..





jenuh nak suh izzah senyum nowadays.. sila abaikan muka aku yang masih weng itu..aku masih down with the never endng flu and fever..sila abaikan juga botol susu itu..hehehhe



ini kakak abah. pergh..bergayut rantai emas dia.. heheheh we called her Mak Yah Bendang..sebab dia duk kat bendang..hehehhe

this is the bendang yang betul located kat umah dia.. i remember when i was a kid..tetiap cuti sekolah, abah akan bg aku balik kg..seorang jer tau..masa arwah opah masih ada..dan salah satu dari tempat yang mesti aku berkubang, without abah knowledge tho..hahahah


imie with Opah Yah..love this shot too... hehehhehe

And later, we went to Wan Chu's house. Wan Chu is abah's youngest sister and now staying kat umah arwah Tok & Opah. This house located near the Perak River. But I dun take any picca, sebabnya aku takder mood. When I say takder mood, memang takder mood tau. There are certain places yang boleh buat aku suka untuk balik kampung abah nih. Not all the family members yang like us. Because we are treated as an outsider, simply because we are well educated. Susah kan? But they are people like this in this world.. *wink*

Lepas tuh, kami ke kubur arwah tok dan opah. Tapi kami tak gi. Sebab abah kata tak yah gi, susah anak kecik gi kubur. So sementara tunggu the rest of the family gi, kami gi jenjalan cari pasal in the car sampai merendek ke Kg Gajah. Which is located around 12km dari kampung abah. Sori yer ann, aku tak singgah umah ko.. huhuhuhu..plus umah ko kat ngan kubur.. scary seyyy...hahahahah

imie and izzah in the car..byk yg tanya apakah nama bottle izzah yang besar dabak itu.. bukan selalu nampakkan..its tommee tippe dari nuby. i simply bought this sbb dia rare..where other byk yg pakai avent..aku pakai nih..sbb aku nih kan pelik..and lagi satu, aku bought bottle tuh, semasa dia was warded when she was 1 year old..sbb bottle nih anti colic..bagai semuanyalah..

yer..anak2 aku masih duk dalam car seat..walaupun dah besar..and duk bakang tau.. camner aku leh train dia orang? sbb everyday sejak kecik mmg duk dalam car seat..abah dia yang hantar ke bbsitter tau..hantar dan ambik..

Lepas ke kubur, abah roger kami..kami pun tunggu kat tepi jalan. Biasalah..Izzahkan mana leh tak cukup quota untuk dia berlari2kan..so start la cranky bagai..Sebelum balik umah, kami mesti singgah makan kat kedai mee kuah kulop ayor..hehehheh it's a nick name btw. Kedai tuh sejak kecik dah memang ada.. Sampai la Kulop Ayor tuh meninggal..now dah sambung ngan anak2 dia laks.. Camera dubai aku tuh, takder bateri. Takkan aku nak kuarkan dslr aku laks.. Malu sey. Sebab orang kampung nih kang, sure confirm cakap aku bukan2..heheheh Nak pakai camera phone, aku tak bawa aa kuar.. Tgn aku dah handfull ngan handbag2 nih.. hehehehhe aka anak2 akulah handbag2 tuh... hehehehhe

Malam tuh plaks, adik mak n the family dtg beraya.. Seperti biasa tugas aku adalah masak. Atas arahan..hehehhe..aku masak mee goreng basah tp tak brp nak basah. Licin wehhhhhh.. Dun play2..hahahahhaha Gebang sana gebang sini..aku tidurkan imie.. then tidur... hehehhe

3 comments:

Kasih Aleeya said...

heheh..pandai pon izzah ni pakai pompuan2... ko jgn fara..ko kene pakai kan dier dress2 mcm ni salu ko tau!!! izah ni dah ler jenis aktip aku tgk.. kang jadik lain... tgk tu dia ayuuuu jer pakai dress..so comel ngn mata ala2 sedih tu... sedih??? izah sedih?..hahaha.. oh tidak!!.. ko ni kan fara... lagi mau simpan dslr ko tuh wat per.. org kg nowadays pon dah tau dah... dorang x kisah... dorang lagik suker ko tau!! syg nyer ko x guna amik gambo kat tempat lawa2 gini.. (eh aku bebel ker aper nie?)..

Miss Moon said...

adeh menantu aku nih kuat gelak sama cam yaya suke senyum...auuu tergoda maks

izah asal tak mo senyum asal wat muker ketat tew sayang

bagus la anak nko duk dlm car seat ..isk dah tak mo nampak nyer akukena beli seat booster . Sebab nya dia slalu akan suh aku duk blakang sebab seta yaya ada blakang kan . then dia akan duk kat dpn siap pakai seat belt cam daddy dia .

isz_3707 said...

hi there, salam perkenalan :)..org temerloh kah? kami raub (ececece, tu hubb nyer hometown je ekceli)

 

Blog Template by BloggerCandy.com