Tuesday, August 26, 2008

..::akhirnya setelah DUA minggu::..


Akhirnya..after TWO weeks.. I'm back! Glad to be home.. Walaupun episod suka lana dan tidur cukup sudah berakhir..tapi honestly there's no place like home. Miss my kid n Mr MZ so much. Sangat chenta lana..hehhehehe Bila balik Izzah dah dapat tabiat baru. Spoil sebab duk ngan wan n toknya. Bila tak dapat menangis mcm nak giler. huh.. Sib baik aku ummi terpimpin.. Layan jerlah..



Dah DUA minggu tak masakkan. Bestnyalah. Then tetiba nak masak balik, aku blur bleh? So last weekend, aku masak ala carte jer. Sib baik Mr Mz tak cerewet.



roti goreng ngan sambal sardine



tetiba ada capati sekeping..masak sekali



dan tak lupa juga nescafe...my body partner..auwww!



dan tak lupa budak gonjeng dan budak smily face nih..hehehe



dan tak lupa lunch kami..sayur campur (guna black pepper sauce sbb oyster sauce habis..hahahha), kicap utk cicah ayam dan ayam goreng berquaker oat yg pedas nak mampus...hehheheh

Malamnya aku tak masak ok. Sbb aku penat membasuh baju 4 trip, selain baju-baju aku, En MZ tunggu aku balik utk basuh baju dia dan anak-anak. Sangat penat. Kami dinner kat umah MIL sajorkkk.. Sonang citer... hahahahhaha

p/s: Will update the 2 weeks k..

8 comments:

Wada said...

mesti kau rindu sangat kat bebudak comel dua orang tu kan. lagi la rindu kat BAPAK nya kan... kau mmg kuat semangat taw, penat2 sempat lagi masak. if aku, harus ku mohon kelulusan khas treasury untuk makan diluar hehe.

Wada said...

mesti kau rindu sangat kat bebudak comel dua orang tu kan. lagi la rindu kat BAPAK nya kan... kau mmg kuat semangat taw, penat2 sempat lagi masak. if aku, harus ku mohon kelulusan khas treasury untuk makan diluar hehe.

Kasih Aleeya said...

ko kan mmg aku x puas ati tau!! kat umah aku aritu ko malas nak mampos yer!! aku suh ko settlekan bayam tu, ko tunggu aku gak kan!! dah ler potong bayam guna pisau..modern ar tu yer?..hahah... aku x sabo nak tido umah ko plak..aku nak segala ayam goreng pedas nak mampus...quacker oat bagai tu..sumer aku nak hokey!!!!
tp lepas ar rindu ko kat anak2 dan somi techenta kan kan? auwwww... lekuk tak dinding???? hahaha...

azdra-azdra said...

wada: walaupun ko suh aku delete satu msg.. tp aku tak nak sbb aku sajer jer nak buat bukti, bahawasanya ko rindu kat aku.. hehehhehe

filla: dah namanya aku guest, tak kosa mak tau nak masak. sbb masa aku tgk ko masak tuh ayam masak kicap berlada tuhkan, nmpk terror siut.. malu mak tau! then ko kutuk aku potong bayam tuh, lagi la gabra..nmpk sgt tak otai...eh mana tahu nih lekuk dinding nih? auwww!

ila de cute said...

wah dap nya nampak ayam goreng ko tu...

Lenny said...

hahaha.. aku part lain aku tak nampak dah.. tetiba je lekuk dinding..

hahahhahaha....

ko mmg fara.. part2 lekuk dinding tuh mmg serah je kat ko... ahahhaha..

tak abis gelak aku nieh tauuu

Miss Moon said...

nko dah habih dah lepas dendam kesuma bagai? bukan setakat dinding lekuk ...tangga pun peah nko ...mesin basuh kemek kemek ...sinki bilik air roboh nko ...ha amikkkkkk ..

asal aku nampak sedap gilors sadin tew . Fara tew capati sebelum nko meh putrajaya ka?

Imieeeeee miss u la ...olo handsome sungguh ...fara nko kontotkan rambut izah lagi ke ...izzah sila babab mak awak tew ye

...$weE+ 666... said...

pergh! lekuk dinding?! tu baru 2 minggu tu, kalau sebulan? i cant imagine tang mana berlekuk... sbb dah lama tak bayar bil air, sbb tak jumpa kaunter ke cemana? muahahahahahhaa...

kalau aku ler jadik ko, 2 minggu kena berjauhan dgn anak2, aku benti keje kot... uhuks! glad ur back! *hugs*

 

Blog Template by BloggerCandy.com