Thursday, April 1, 2010

..injured!.

Last 15 years I had this operation on my wrist. Before the operation, I was on medication and physiotherapy. I was under supervision Dr Siva, specialist in Hospital Fatimah, Ipoh. Jadinya after all those treatments, still tak baik lagi. So operation nih last resort. Sila tengok bekas operate tuh as picca below.



Masa tuh 1995, lagi seminggu nak Oral test for SPM. Masa in OT, memang kena bedah hidup2. Dia bius kat lengan jer. Then aku dengar lah segala mcm alat yang menghiris wrist aku nih.. Siap ada lagu KRU berkumandang dlm OT tuh.. hehehe.. So biler dah bedah tuh, barulah tahu apa masalahnya.. One of my veins..urat.. koyak. Yer tuan2 dan puan2 sekalian.. Urat koyak tau. So masa operate tuh dia some sort mcm welding balik la.. Pergh dah macam Robocop pun ada.. hahahahahaha

Tapi doktor dah cakap.. After 10 years, dia akan sakit balik.. Sekarang nih dah 15 years.. Memang la lepas operate tuh, doktor ada cakap I cannot use my hand the way I used them before. I cannot lift heavy weight. Period. Habis tuh saper nak buat kejer umah? Angkat anak2.. Mr Kiey? Hmmm ntah la..

So right now, aku memang sakit. Bengkak in fact. Tapi nak wat mcm mana kan. Malas nak hidup ambil ubat. Letey dowh makan ubat sokmo. Aku nih dah letey asyik2 makan ubat. Lum lagi vitamins utk low bp nih. Sib baik ada wrist guard nih. Tahan la sikit. Cumanya macam kat sini kan mahal. Wrist guard bodo cam aku pakai nih pun, dekat RM20.. dulu aku pakai bandage. Tapi such a hassle la, nak wrap bagai.. Ingat nak beli yang mahal sikit.. Tunggu dapat claim dulu..



p/s: Chantek pulak tangan aku nih.. mueheheheheh...


2 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

lerr alkisahnyer.. aku tak pasan plak...ko tak refer balik ker?? kang takut apa2 plak.. pegi check skarang!!!

azdra-azdra said...

sayang jugak ko kat aku fil.. muahss.. i lap u la!..

 

Blog Template by BloggerCandy.com