Tuesday, March 17, 2009

...aku penat memikir...

Currently my life is PACK! Until MAY!!!!!

Pack dengan kerja.

Pack dengan kerja.

Pack dengan kerja.

Pack dengan kerja!!!!

Giler drama aku nih. Hahahahhahhahahahahahahha

Aku skang hook on tolong orang buat hantaran. See how fast the words travel?? Giler ok. Actually aku cuma nak tolong. Tapi tetiba kena buat smpi 3 set hantaran that needed to be ready by MAY!!!! Giler!!! Is like, hantaran 1 utk 1st week. Then the next week. And the next week. Semua need to be ready!

And the best part is, aku kena guna barang2 yang ada sahaja. I.e guna balik barang2 masa abang dia bertunang/kahwin. Aku faham. Sebab bab kahwin nih jangan cakap la. Banyak nak pakai duit oooo.. Aku faham sesangat. Sebab I'm sure bukan aku jer.. Semua orang pernah merasai dan melaluinya.

Cumanya, otak aku tak berapa nak berkembang biler guna limited things. Kang aku nak beli lain, takut dia tak nak bare the cost. Rugi kira2 aku. Hahahhahahahaha Most of all, BIL aka abang En Zaki, is getting married in the same month.

So since I'm the only person in the family who can actually do the hantaran. Aku lah yang kena kan.. But then not only the hantaran kena buat. But the door gift, food..semua lah.. kena pikir. Macam sesak memula aku nak kahwin dulu plaks. Where others, heheheheh sajorkkkk..

Camner aku nak explain?? For the kenduri, aku ngan En Zaki will bare the cost. Sebab it is in conjunction with Aqiqah Imie. So kira nak menolong meringankan beban la. But then, adik-beradik yang lain buat dek sajer yang buat aku hangin.

The thing is bakal SIL aku nih, quite well off. Adik beradik dia semua successful! Ada yang doktor, dekan, pensyarah dll.. Takkan ko nak bagi door gift yang biasa2 jer. At least yang gah sikit! Tak pun, sekurang2nya dlm kotak mengkuang tuh. Betul tak?? Which aku dah beli masa aku klik Kelate arituh..

Then aku nak kena pk what to give for aqiqah anak aku lagiks. Dah la hantaran aku kena pk what to do.. Then yang nak bagi kepada tetamu yang datang pun aku yang take care kan. Aku tak kisah pasal duit. Bukan nak berlagak. Tapi kebetulan memang rezeki aku ngan En Zaki agak murah tahun nih. So we dun mind about the money.

Tapi takkan tak leh bagi dari segi kudrat ker. Taking care about gelas tak cukup ker..Pinggan tak cukup ker..Nak beli termos air ker.. Takkan semua tuh aku nak buat gaks?? Which, memang aku dah buat dan beli pun.

Sangat frustrating!

Is like wanting to scream out loud,

USE YOUR HEAD LA PEOPLEEEE!!!

Hahahahahahahahha, how I wish la kan....


there's definitely something wrong with my bunga... hahahahha.. what do u think?? aku rasa cam tak kena.. tp kena gaks buat satu... tell me what u think?? harus diingat ini adalah hantaran sepupu En Zaki dan hanya menggunakan barang2 yg ada saja..

pandangan dari sisi..

4 comments:

...$weE+ 666... said...

malas kan jadik diri sendiri kengkadang. sumer kita nak fikir. org lain lekkk jer... kita yg kena fikir itu ini. aku dah kena dah. slalu kena infact. sampai satu tahap aku rasa nak cabut lari dari sumer org. sakit jiwa okehhh!

pasal hantaran tu, not bad lah wehhh... sbb pakai brg2 yg ada jer kan... what do u expect? tapi menjadik gak ko wat. ko kan kreatipppppp... *salute* kippidap!

Kasih Aleeya said...

hehe... aku ni bab2 hantaran mmg lemah sket..ko tau dulu aku nk kawin.. ada hati nak buat hantaran sendiri.. beli2 pastu letak dpn mata aku dok temenung jer.. haram x jadik aper.. tgn mak ni keras!! kuakuakakak... limited barang ssh ler kijer ko nak buat..tp belasah jerklah fara.. tu kira ok ler tuh..skang guna kotak jer..sumer sumbat dlm tu.. ko buh jek ribbon beso2 tu kat tgh mcm tu..settle!!!

JuJue said...

aku suker jugak wat menda2 hantaran ni... aku ni kan ke oreng oreng seni! hehe..
tp yer lah..kalo barang tak cukup..apa mau bikin. nanti ada plak daun, rumput ranting kayu semua aku kutip letak!

farah amoi said...

wahhh
ko memang baik fara
patut le MIL ang sayang
murah rezeki ko skeluarga

huhuuu..
dlm ko dok bebel + marah-marah
tp ko buat jugak
dgn penuhhhhh senyuman!
tu aku salute tuh

kalu aku nih
jenis kering
dan aku kata kau x mau buat! aku memang x buat !

weii....byk tuh badget
tp x pe la..mana tau....ade timbal balik di sebalik kejadian nye


huhuu
dpt SIL yg skit loaded tu....terpaksa redha le...kasi je le apo pon...xkan diorg nak kata pa pe kot?
asal benda tuh ade kenangan dah..

 

Blog Template by BloggerCandy.com