Saturday, May 31, 2008

..tentang seorang suami lah lagi..


Hehehe lagi lagi kena tag.. Terima kasih Puan ZZ kerana mengetag saya.. ahahhaha skemanya ayat aku ini. Dah lama tak layan tag. heheheh So here goes:

apa yang anda suker tentang suami anda...

apa yang aku suka tentang suami aku? He maybe not my first love, but definitely be the last! hehehehe the truth is aku kahwin dgn dia atas sebab 3 factor ini!

- He is handy with tools! i.e dia amat reliable dalam benda2 nak merepair atau membaiki anything. Mcm kereta kami. Tak pernah hantar servis, sebab dia boleh buat itu servis. Maksud kata, he can change the plug, engine oil, absorber etc all by himself. Cost effective don’t you think? Hahahahahha Other than that, kalau ada kerosakan kat rumah, macam tukar kepala paip ka, tangki atas rumah bocor, clogging, sangkut railing curtains; dia leh buat semua kerja itu. Tak payah nak hire orang lain. Invest beli black & decker dan other wrenches sahajo!

- HE LOVES ME TO THE FULLEST! He doesn’t admit that mind you. But masa dulu-dulu time banyak pakwe, he came to be the best of all the engineers I was dated. Perangai bagus! Hati bagus!

- Dia pemalu. Aku suka tease dia gila babas. To the extend dia akan macam tersipu-sipu tak tahu nak buat apa. Nak senyum salah. Tak senyum ko kalah. Hahahahahah Mula la langgar semua benda, sebab serba tak kena! Lagi satu, aku suka tarian kungfu hustle mamat nih. Hahahahhaha dah la kurus ngan pengkonya.. Terpesona den ni haaa!


adakah anda seorang yang romantik?

Hopelessly romantic! I alwez gave kie a suprise! No matter what. Tak kira la suprise yang bagaimanalahkan! *wink*

adakah suami anda seorang yang romantik?

Hmmm.. totally the opposite of me. Tak pernah bg aku bunga, sbb bagi dia bunga tuh nanti mati. Rugi kira-kira! Hahahahha Tapi masa jiwa2 dulu, dia bagi aku chocolates utk kasi pujuk hati aku yang merajuk. Hahahahha Tak kira la cadbury RM1.60 tuh. Janji dia ada bagi. And add to the suprise, hati aku cayo biler dapat chocolate itew! Do you know that, the simplest gesture bring the smile to your face?

luahkan perasaan sayang yang lahir dari hati yang ikhlas untuk orang tersayang...

Yang, you are my sun, you are my love. You are everything to me. Thank you so much for able to change walaupun tak banyak, but still it changes everything. My heart to you blooms once again. Thank you yang, for the wonderful 2 kids that we share. Really appreciate it the effort that you made to have this relationship works!

apa yang anda mahu dari pasangan anda...

Erkk Erkk Erkkk Harku mau harta berbilion. !!!

Kasut dan bag yang berdesigner. !!

Hahahahhahah !!!!

Yang, I need to hear those words once in a while. I need to know that you still love me. I need to be praise once in a while. I need to know that you care. And after stating this, I know you do. But still I need it....

tag pada yg dah berumahtangga jer...

1. Azie – Ummi Sofea & Yana
2. Roney – Ibu Amir & Najaa
3. Wada – Mama Eideil & .....
4. Ila – Mama Syahmi
5. Nurul – Ummi Irdina
6. Asma – Mama Kimie & Syahmi

4 comments:

Azie N Arif said...

amboii kemain ko nak TAG aku ye...aku bab suami ni...aku susah nak explain ok....not in a mood right now. Karang aku buat jd issue hangat plak. So let it be to me. Aku rasa ko pun tau dah serba sedikit kan...so that's it...

Laki ko tu memang pemalu aku tgk....kalau keluar pun tgk ko yg lebih over...hahaha..apa-apa pun fara aku harap ko berbahgia dgn kie forever ever....

...$weE+ 666... said...

wahhhhhhhhhhhhhh... romantik gitu!!! i likeee!!!~ walaupun very straight forward tapi aku suker sbb ko tak memalu mencurahkan isihati mu di ruangan blog ni... :-D ni yg aku makin sayang ko ni, sbb ko mmg best tau!!! ko sporting gilos bab emo ni... begitu memahami diriku yg ternyata sgt emo... hiks! *wink*

aku tahu kie tu dah la pendiam, pemalu plaks tu... tapi kan, apsal org yg namanyer zaki mesti terror bab btolkan keta, repair itu ini, apsal ek??? tak puas hati btol arrr... sbb idd pun nama laki dia zaki, kitorg panggil aki... dia keje mekanik tau... pastu kalau apa2 rosak, mesti kitorg carik dia... handphone pun dia bleh repair... tabik spring aku!!! hehehe... lenkali kalau keta aku rosak, mintak tolong kie tengok kan bleh ke??? aku pun nak jimat cermat gak nih, petrol dah naik harga ni wehhhh... muahahahahaha...

thanks for doing this tag, fara cayang!!! dlm reramai yg aku tag tu, ko lah owang kedua yg buat tag nih!!! *muahz muahz*

aku sudahi komen aku yg panjang lebar ni, dgn ucapan "appreciate love more often, before its too late!"

ila de cute said...

waduhhhh....nape le ko tag aku menatang yg susah ni...baik la cik fara...akan ku usahakan...

Roney said...

alaa...aku maleh tol nak menaip2 nie beb...lain kali bleh tak...tunggu gua punya mood mari..ahaaaaks!

 

Blog Template by BloggerCandy.com