Friday, September 3, 2010

..main masak-masak lagi..

Korang nih kalau aku tanya mesti bertubi2 shoot aku yer.. yerlah yerlah aku paham puan jujue.. anak aku pompuan.. tp pangai mengalahkan cowboy kat texas tuh... aku nak wat mcm mana?? that's why la aku maleh tul nak belikan beg2 bagai nih.. dah la nak kasut tinggi.. slipper yang flat tuh pun terkepit2 jalan... (sbb dah biasa lenjan kasut croc) Takder maknanya aku nak beria beli benda pompuan2 nih... tapi aku beli gaks ler.. sib baik dapat.. jenuh aku google kat Temerloh nih.. tak berapa nak puas hati..sbb tali tak leh adjust.. takper aku serahkan benda2 Mcguyver nih kat Mr Jukie.. heheheh

talapia merah goreng..giler sedap isinya...slurrppp me loike...


Dah 22 hari kita berpuasa.. selama 22 hari tulah aku memasak untuk sahur dan iftar..belum pernah lagik membeli.. kecuali membeli kuih sahaja.. honestly aku dah buhsan laks makan nasi tetiap ari.. tp utk masak utk 2 3 menu satu2 masa... adalah meletihkan..


biler ada talapia goreng.. kenalah ada cicah kicap yang pedas mereciks.. siler kira cili padi tuh ada berapa bijik.. kuikuikuikui


Tetiap ari bangun kul 4.15pagi without fail.. ada satu hari aku terlajak bangun kul 4.40pagi.. terus turun tangga 2 langkah sekali gus.. sebab nak menanak nasi bagai kan.. Mr Jukie suka makan nasi panas2..freshly cook.. so kenalah aku menanak nasi setiap pagi untuk sahur..


takkan nak makan ikan goreng jer.. mesti ada kuah2.. kalau ikutkan Mr Jukie dia nak goreng jer.. tekak aku nih tak leh makan kering2.. tekanan aku nih kang.. nih gulai lemak putih sayur kobis manis2 aum jer.. heheheh


Aku dah cemuih memasak sebenarnya.. tapi demi sentaku pada mu Mr Jukie.. aku relaaaaaaa.... Weh aku pogot to tell you aku dah raya.. semalam aku nyanyi lagu raya kat Mr Jukie.. hangin jer member.. tapi bagus gaks raya awal.. nice timing.. mmg hujung minggu nih buat kerahan tenaga buat kerja..


rendang daging rusa pedas zassssssss.. sedappppp... ada unsur mak aku buat.. sampai sudah aku kikis kasi licinnn..


biler dah ada semua tuh.. kenalah ada desertnya.. sebenarnya Mr Jukie beli tepung pelita/akok tetiap ari..tapi ini desert late supper.. SUPER DUPERLICIOUS MANTOP PUNYA CHOCOLATE DONUT! Mantopppp! heheheh

p/s: Raya tahun nih balik IPOH!!! Yahoooo.... Hev a nice wiken everyone!!




2 comments:

NenekPenne said...

ohh i pun suka ikan talapia merah goreng pastu cecah dgn kicap cili atau air asam jawa...my ex hubby used to cook for me like that lorr...

JuJue said...

Ohhh choc donut. aku dulu normal donut..tapi goreng sampai jd choc donut cam tu ahh.. auuww..

 

Blog Template by BloggerCandy.com