Friday, July 9, 2010

..pop! pop! pop kelepop!..

I like to muggit muggit! I like to muggit muggit! I like to muggit muggit!

MUGGITTTT!!! (shake your body while your cheek vibrates! hik~)

And that my fren.. is Imie's version of I like to move it move it!

Hehehehe...

This last 2 weeks had been a blast and blessed! WE.. I mean.. WE... i.e me and the DOUBLE AI! We were home alone just the three of us last 2 weekends.. And last weekend, we went back to Kelate for wedding, visiting, eating+till+you+gained+2 kilos meal, sight seeing, ngumpating, eating+and+gained+another+2kilos...and yes people.. I gained a lot.. who can resist a SERIYAL NASI KERABU? A 2 RIYAL NASI BELAOK? Another SERIYAL NASI KAPIT???

Bloating like nobody business bebeh! Like nobody la weh.. Perut dah berlapis2 nih..

Anyway people.. Last night I was craving something sweetness.. You know woman are fond of something sweet during the RED time. RED people! RED!

Hik~

Anyway, since there's no chocolaty for me to munch.. (takkan nak munch cooking chocolate plaks kan..) I've made this easy peasy HOMEMADE POPCORNS for me to munch while reading my novels.. and for the kids to snack on...

Mantop I tell you!




So why POPCORN? It is because it is easy to make. Just mixed butter, sugar (i used brown sugar to get the caramelised version), a pinch of salt and of course the corn that you can get it at any BAKERS SUPPLIES shop..



Tetiba tengah ralit menyenap.. datang tangan mungil nih nak cilok POPCORN ini.. Izzah loves to munch this as well. Imie tak berapa sangat la.. sebab dia scary tengok ghuper popcorn nih.. Mamat nih kalau tengok ghuper lain macam sikit..confirm jadik scary.. Cuba bagi Izzah, separuh tupperware di habiskan... hehehehheh



Kenapa ada unsur-unsur rentung di situ? Biasalah.. aku kalau masak tak rentung sikit tak sah.. kalau tak hitam tak sah.. Aku pun confious. Maklumlah.. tengah masak kang..
Si kakak jerit.. Nak kencing ummi!.. Nak bintang ummi! Ummi buat apa tuh?? Nak bintang ummi! Nak 100 plus sikit!... Izzah memang banyak songeh. Dia punya manja mengalahkan adik dia.
Kang si adik plaks..Akit! Akit! That is my que untuk garu dia.. FYI, Imie nih semuanya pemalas.. nak garu badan gatal pun suh kita garukan.. Kang aku garu ngan garpu kang baru ko tau nak..
p/s: Owh esok ada wedding lagiks..


6 comments:

Lenny said...

cumel la anak2 ko ni... bijak.. hehehe.. mmg selalu la ko kene berdas2 ngan derang kan..

iswatie "colours of life" said...

sedap yer popcorn.....

weih hang gain 2kilo pun still nampak tuyus...sentap okeihhh

Azie said...

sedapnye popcorn tu...ni yg rasa nak g wayang....bukan nak g tgk wayang...cuma nak beli popcorn je....yummy!!

azdra-azdra said...

len: memang betul itu...aku memang selalu kena berdas2.. dulu aku selalu jadik langsuir.. tapi sejak dua menjak nih, aku tanamkan balik semangat kesabaran aku nih... hehehehe

azdra-azdra said...

watie: snek kena wajib ada kat umah aku.. kang aku sentap tengok anak2 jadik ejau.. hahahah.. ko nih.. buta huruf apa.. muka aku jer yang kurus.. yang tahap perut berlapis2 nih ko tak tengok lagik.. hehehheh

azdra-azdra said...

azie: buat jer zie.. senang bangat nih...weh azie.. apa kata kita ambik cuti..lepas tuh kita jumpain.. lepas tuh kita gi tgk filla.. ko nak tak??

 

Blog Template by BloggerCandy.com