Thursday, April 3, 2008

..::a pleasant suprise from a dear fren::..

In the morning at the office

Her: Aku stress nih!
Me: Why? Tell me la..
Her: Aku stress nih.
Me: Yerlah..Tapi ko stress kenapa?
Her: Aku nak bagi surprise kat ko. Tapi aku kol semua bakers yang ada kat Temerloh, semua tak leh buat by today.
Me: Hahahahahahhahahaha! Amenda suprise aku tahu nih??
Her: Yerlah aku nak bagi suprise. Ko leh gelak? Aku stress nih!
Me: Takper. Leks laaa.. Biar jer aku yg bagi ko suprise.. Leks..Next year ada..
Her: Ahhhhhhh.. Aku stressss!

We went back to IL's house and bring lots of foods and satays, in rememberance of our anniversary. Nobody know about it tho. But we still wanted to celebrate with them. Hahahaha I received a phone call from Mak & Abah, wishing for our marriage to last and happily ever after. Aminnnnnn.. Thank you for the wish. We love you heaps!

When I was at Lanchang, I received a phone call from anonymous.


Kak Rikha: Assalamualaikum. Ini fara ke?
Me: Waalaikumsalam w.t.h. Yer.. Ini siapa?
Kak Rikha: Fara ada kawan nama Zizie kan?
Me (smile knowingly): Heheheheheh kenapa kak?
Kak Rikha: Akak ada sesuatu untuk fara nih. Fara kat mana?
Me: Fara kat umah mak mertua kat Lanchang.
Kak Rikha: Iyer ker? Akak kat depan umah Fara nih. No 16, Jalan TJ 1/1.
Fara: Fara No 16, Jalan TJ 2/1 la kak.
Kak Rikha: Iyer ker? Fara balik bila?
Me: Fara tak tahu lagi la kak. Mcm nih, akak bagi kat jiran fara. Nama dia Kak Normah.
Kak Rikha: Ok nanti akak bagi kat dia.
Me: Terima kasih yer kak. Terima kasih banyak-banyak

When we reached house, my neighbour gave the box to me. And I smile till it touch my ears. Thank you dear fren. Thank you so much. Let the pic describe, how much I appreciate your efforts to gave me the suprise. (Walaupun aku dah agak dah..hehehhehe)




* my mistake for not publishing the entry on the same date. it has been in draft. i thought i have publish it. i am so sorry dear, for not publishing it earlier. thousand appologies k.. muahhss

3 comments:

Kasih Aleeya said...

happy anniversary fara! smoga kekal ke anak cucu..eh mcm baru kawin lak? hahah.. aku respect zz bab2 ingat nieh.. mesti ko nak menangis kua air mata darah gitu!! aku pon terharu jek tgk..saper snap gambo ko fara? x leh aku bygkan ko tegedik2 pastu si kie yg snap! hahahahaha...

Lenny said...

aku cam pening skit ngan date entry nieh.. tapi takperla.. janji nak romen gakk..

happy anniversary fara...

and yes... you're being blessed by a wonderful fren like zz.... dier mmg mabeles bab2 ingat2 and seplais2 nieh kan?? hehehe

...$weE+ 666... said...

ishhh ishhh cemanalah ko bleh luper publish entry nih poms... ni ler entry yg ku tunggu-tunggu... sbb nyer aku kan order kapkeks tu melalui tepon sajork, of kos ler aku nak tgk cemana ghoper nyer... huhuhu... sib baik ada reminder baik punyer, hiks!

aku sukerrr sgt ko pose sensorang ala2 rock onnn tuh! cool gilos okeh! aku rasa bukan kie yg snap, ni mesti ko pakai timer kan? or ko snap sendiri sajork... sbb nyer takkan ko gedik depan kie kan? ko kan slalu menjaga tatasusila di hadapan dia, auwww!!! nampak sedap nyer lah kapkeks itu, rasa mcm berbaloi jer aku stress nak carik satu temerloh tu sesapa yg bleh menjayakan edisi seprais aku yg tak brp seprais... arghhh, pedulik! janji adooo! hahaha...

again, hepi anniversarry dear fren! i wish nothing but the best for both of u! more and more love and happiness to share, slama-lamanya... insya Allah! aminnn... *hugs*

 

Blog Template by BloggerCandy.com