Friday, July 20, 2007

...tiga malam tanpa bintang...

tiga malam tanpa bintang..bintang yang bersinar...bintang yang menyinari hidup kami...
tiga malam tanpa bintang... bintang yang selalu mengubat luka lara.. bintang yang selalu menghiburkan kami...
tiga malam tanpa bintang...bintang yang memberi sinar kepada kami... bintang yang mengubat penat dan lesu...

wajah yang terbaring lesu di atas katil...di selimuti dengan kesejukan dan kedinginan.. hati aku tersentuh melihat keadaannya... tersentuh dan terasa akan kehilangannya... kehilangan senyuman manja...kehilangan keletah nakal dan sentiasa mencuit hati... kehilangan punca nafas aku untuk hidup...hanya tinggal tangisan sakit dan terluka...
sesungguhnya aku hanya mampu merangkul dia dalam dakapanku... soothing and calming her with words that I know... rocking her to sleep... semua kepayahan dia..amat menusuk hati aku... kenapa perlu dia menghadapi semua ini...hanya kerana kealpaan pihak ketiga?


tapi yang paling melukakan aku the most is sikap acuh tak acuh pihak hospital... aku tak akan lupa akan pengalaman ini.. and whoever it is... just BEWARE..kerana aku tak akan berdiam diri di atas kebodohan dan sikap tidak sensitif kalian semua!



izzah sayang...

When you are ill,
our sun goes under a cloud.
Your presence in our lives
is such a bright joy
that everything seems in shadow
when you're not here.
When you aren't feeling well,
we feel the lackof your glowing energy
and contagious vitality.
When you are sick
we feel incomplete,
like a jigsaw puzzle
with a missing piece;
Please rest,
take good care of yourself,
and feel better.
We miss you
and want you back.
Get well soon.

5 comments:

...$weE+ 666... said...

aku tengok all the pics, especially yg izzah baring pakai jaket denim stylo tu, menitis airmata aku. aku bleh imagine being in ur shoes dear fara... aku tahu perasaan keibuan yg kau rasa, tentunya meruntun sejiwa sepilu-pilunya, kerana aku yg melihat dari kejauhan (kerana tak daya menapak ke sana) terasa ngilu yg amat sgt melihat si keletah terbaring lemah. alhamdulillah aku panjatkan syukur kerana izzah kembali sihat dan ceria... terima kasih Allah! *muahz*

azil_aeirie said...

fara...what happend??semoga izzah kembali sihat semula..insyaAllah..
btw..nor akan balik mesia esok!!nnt nor ctc fara ek ;)

happy2gether said...

alahai, mmg sedih, bila tgk anak kita terkulai layu camni...mmg sedih tgk izzah yg ceria jadi camni...apapun I'm glad that now she's doing fine...Alhamdulillah...Take good care of yrself n baby too...

Hugs & Kisses for Darling Izzah...

Lenny said...

fara...

nothing much i could say ... just that I am thankful she's ok now.. cian kat dier kecik2 dah tak sihat camtuu..

u take good care of her.. and urself too ok? suh kie jaga korang dua baik2.. tauuu?

su.anne.na said...

fara,

org tag awak

:)

 

Blog Template by BloggerCandy.com