Friday, April 20, 2007

::one of the things that hurt me the most::


I was hurt! Deeply hurt!



memang tidak dinafikan.. byk benda-benda yang tidak dapat dielakkan.. seperti contoh my BIL is a retarded.. thus he will do something that unpredicted.. tapi benda-benda macam nih.. dapat dikawal oleh manusia yang berakal..seperti contoh jangan beria sangat bagi baby cam izzah dekat sangat dengan dia.. sebabnya perkara macam in the picca akan berlaku..

memang MIL gelabah giler, bila aku tanya pasal that scratch...explaination yang aku dapat baca bahawasanya dia takut aku marah...

aku tak marah.. seriously aku tak.. cuma aku kesal dan kecewa.. menyebabkan aku terluka dan terguris untuk kesekian kalinya...aku cuma minta tolong jaga izzah.. tapi bukan sahaja minta tolong.. aku bagi contribution to the house.. eg in money wise..as well as material..

tapi bila seorang manusia yang berakal tidak dapat mengawal manusia yang kurang sempurna akalnya, aku memang kecewa.. itu baru sikit. benda-benda lain yang terjadi, walaupun MIL tak cakap direct kat aku..tapi aku masih dapat info dari nieces Kie. so what's the different? sebabnya masa niece KIe cakap "achik, tadi izzah terlentang!?" aku dapat baca dari kerlingan mata aku, yang MIL aku tengah bagi isyarat kat niece Kie supaya tak cakap..

jangan salah kan aku, kalau aku lebih percaya pada baby sitter aku dari MIL aku sendiri.. benda-benda ini aku terpaksa simpan dalam hati dan mengawalnya dari menjadi amarah yang begitu hebat..kerana kalau aku tak kawal perasaan amarah tu, i tend to utter the worst and hurtful words that came accross my mind..thus it will only blacken the wound that has already been in my heart...

biler aku rasa aku nak marah sangat.. aku fikir pasal Kie dan Izzah.. aku tak mahu mengeruhkan keadaan kerana aku amat sayangkan DUA insan ini.. jadi aku hanya goes with the flows.. that i know it only get me depressed..

3 comments:

...$weE+ 666... said...

i'm speechless... no comfort words for now... bcoz, i just dunno what to say... i am also dealing with my emotions. frustration, angry, all mixed up. i am now crying along with u. it hurts me too! deeply! why can one let this to happen? i just dont understand...

i can feel u, fara... i'm always there to comfort u but it seems that i cant even comfort myself due to the situation. then i'm just being helpless...

sabar la dear... thats all i can say! *hugs*

rockantu6432 said...

hhmmm...what can i say...just be patient... sabar selagi boleh bersabar...aku juga ada problem with my MIL... eventhough deep inside me masih ada perasaan 'sakit hati'... tapi 'terpaksa' ku simpan demi menjaga hati banyak pihak... anggap itu satu dugaan dalam hidup kita... as u know, tiap2 hari aku jumpa my MIL...dan aku rasa ko pon tau salah satu sbb kenapa aku tak sabar2 nak pindah kan..??:)

So, demi Izzah & ur hubby... fikirkan yg terbaik utk ko & famili, kay..!!! take care ;)

azil_aeirie said...

i'm speechless too!!just as the way it hurts you..it hurts me too deep down inside..why??coz i know the feeling bila anak kita sakit luka calar balar etc..as for me..i still regret 'bout luka kat dahi hafiy tuh..dah la tak hilang lekat parut..huhu..i blame myself for that (TT) kenapa la ada yg tergamak biarkan izzah..dah tau izzah tu baby n your BIL like that..she shoulg give more attention..bahaya tau!skrg nih maybe just a scrath..esok lusa who knows something worse can happen(mintak simpang la...)fara..please please please do take extra precaution!

 

Blog Template by BloggerCandy.com