Saturday, September 27, 2008

..::kasut raya::..

Speaking of kasut raya, there’s a huge different compare to last year. Sebab last raya, I had only one child and this raya I have two children. Meaning that, extra RM extra in everything. Setiap kali raya, adalah peluang untuk Sang Ummi membeli kasut raya untuk dia dalam quantity yang banyak. Sebabnya Sang Ummi hanya akan membeli kasut baru biler time raya sajork dan akan dipakai sehingga lunyai i.e tapak tercabut atau haus dan lain2 kecacatan yang lain. Seriously.

This raya, thank God I don’t have to buy kasut for En Zaki, sebab dia kata kasut dia dah ada. Beli bukan nak pergi mana, end up pakai selipar ala2 kulit diadora yang aku beli masa early of our marriage. Yakni raya takder anak lagi. Ingat lagi aku beli kat parkson KLCC, sebab dia nak selipar or sandal kulit. Yang ada besar bagak tok nenek. Tak berkenan. En Zaki can be fussy at times. Yerlah mau tak fussy, dah kurus kering. Sekali pandang macam sepupu plywood pun ada kan. Hehehehhe (Ampun yang…I lap u poreber.)

Kaki pun pakai size 6. The smallest size of men size. Then dia masih ada kickers ngan camel dia. Kasut ala2 sampan tuh. Which is smart bg putih mata hitam aku nih. Muahahahahha.. I loikee.. So aku dah safe budget untuk membeli kasut laki.

Later for the children. Wah aku sebut children. Sangat banyakkan anak aku. Hahahahhaha Aku nih makhluk yang pelik sikit. Bukan sikit tapi banyak. Since Imie masih lum jalan, so aku hanya belikan infant shoe sajork. Berbolas RM jer. Untuk Izzah, aku suka yang lain dari yang lain. Aku nak jer beli croc ker clark ker, tapi aku tahu nanti aku kena cepuk ngan En Zaki. Daripada kena marang sekapur kepunding bagai, so baik aku duk atas pagar lek2 jer.

And besides, aku pun tak berahi sangat nak beli kasut memahal nih. Sebab bebudak sangatlah cepat membesar bagaikan johan. Tapinya Alhamdulillah. Allah and lots of luck on my side. Sebab kasut raya Izzah tahung lepas, tahan sampai last September. Well FYI, Izzah takder banyak kasut. Dia ada kasut crockie tuh, sandal sepupu En Zaki bagi, kasut sport and the kasut raya. Which all together tak sampai pun RM50 to be honest.

I’m a bit the fussy when it comes to spending money. I will not tolerate if the different price of the same thing is differ by a few cents. Aku jenis makhluk yang do a lot of rikiness (ada ker ayat macam tuh?? Hahahahha). Aku akan riki dan riki..survey round the table. Masa SOGO member’s sale, aku bawak bebudak opis nih gi. Padahal masa tuh aku takder epeng (RM). Then aku riki.. survey what to buy. Sebab masa member’s sale, aku tak leh nak guna voucher kan.

*wink*

Hidup kena calculative beb. Hahahahah more or less it is the same per. Using the voucher, and spending in the members sale kan. But since orang semua dok kerumun bebaju, dan tempat kasut masih lengang. Aku pun duk terkinja2 gi kat tempat kasut. Ada yang aku berkenan. Ala2 mary jane. Tapi sole dia sgt keras. Kang melecup laks kaki anak aku kang. Satu hal aku nak dukung dia. Anak aku tercalar sket pun nangis mcm nak giler.

Then mata aku tetumpu pada satu kasut ini. Sangat sweet dan lain dari yang lain. Aku suka. Although aku tak berapa suka sgt tang zap on tuh. Aku suka buckle ketip tuh. Senang tak tercabut. Then aku decided to buy. Although rega biasa jer. So belilah aku kasut itu. Dan aku sangat suka hati tepuk tangan reramai gitu. Hahahahahhahaha

Before gaji, aku dapat arrears, then aku nekad untuk beli kasut untuk aku gaks. Off to SOGO itu nuzul quran holiday. Walaupun before that purse aku kena curik, tapi since duitnya ada dalam poket, aku teruskan gaks beli kasut. Walaupun hakikatnya aku sedih bagai nak rak. Aku pemendam perasaan yang bagus kat dunia nih. Kalau aku sedih, orang tak leh detect punya..including En Zaki. Tapi kalau aku marah..menyampah, Nampak giler kat muka aku nih. Hahahahahhaha

Aku beli sampai 2. Bukan kasut aa.. Satu is more to selipar pompuan untuk jalan2 ke umah mertua. Satu lagi wedges (aku sangat suka dan giler pakai wedges tau) Dari heel yang mcm paku tuh, tak kosa tau.. Auwww! Harus aku tergolek bagai. In wedges, aku leh siap berlari tau kejar anak aku. Heheheh 2 kasut pun tak sampai pun RM100. Aku sangat alert pasal belanjawan mawan nih.

I don’t just spend simply because I want to spend. Unless ko jangan bagi aku sampai stress. Biler aku stress aku tend to buy till I drop. But semuanya biler ditengok balik, are necessities thing. Hehehhe Balik2 baju anak2 aku, spender En Zaki..macam mana aku shop bagai nak giler pung , aku end up beli untuk laki ngan anak2 gaks. Aku punya yang takder! Hahahahha

Friday, September 26, 2008

..::marilah bergoyang::..

saja jer aku besarkan gambar nih..hahahahahhaha


Nih projek aku baru sebentar tadi kat opis. Namanyer jer DeliXtralicious bagai.. tapi sib baik pedas jer.. If not harus aku muntah balik.. Terus aku tak dapat cover line. Sangat menyayat hati. Pulak tuh, aku jer projek sesorang. Walhal last week..punyalah ramai makhluk kat opis nih tak posa. Siap buat roti bakar, tuna sandwhich bagai.. Dah la pakai toaster aku satu hal. Aku laks posa sesorang kat floor aku nih. Tensi aku.


Biler turn aku pulaks.. Seko2 makhluk nih semua pakat posa. Apa dah mmg ada plan sabotaj aku per? Heheheh.. Aku buat pojek rumah haram nih kat pantry aku jer. Hahahahah kill 'em all punya selambers.. Mana taknya. Pantry kat depan aku nih.. Then floor aku nih semua pompuan..dan customer sekali sekala jer dtg. Semenjak machine rosak..dah tak der customer dtg. Hahahahhaha


Dapnyer lah maggi pedas giler nih..tp rasanya biasa jer..mcm indomie jer.. cumanya dia pedas.. then layan laici..perghhhh marvelous!!! Hahahhaahahhaha marti hinggis laaaa!!!!

Thursday, September 25, 2008

..::aku tak suka!!!!::..


Ari nih aku kena maki cow cow cow (yer lembu lembu yer cik salmah sekalian), dengan En Zaki. Just because aku tak bangun sahur. Kalau aku tak bangun sahur, maksudnya En Zaki pun tak akan bangun. Sebabnya aku yang bangun dan masak untuk bagi dia makan, walau pada hakikatnya aku tak posa. Sangat sakit hati kerempeng nak kompeng macam harem jadik rim kereta 16 inchi pun ada. Aku sakit hati sebab walaupun dah kul 5.30am pun aku still ambik botol air dalam bilik bagi dia minum.

Then dia tidur balik, bangun kul 6.oo am. Bangun dalam keadaan merengus. Siap tendang selimut sambil menghenyak2 tilam. (dah la tilam aku tuh ala2 dah nak lunyai sbb tilam murah kan)..

Aku cuma cakap, sori lah yang. Fara bukan sengaja.. Siap kutuk tefon aku tuh bodoh.. aku bengong.. Then masa aku tgh testing fon aku nih betul ker bodoh..dia siap terjah aku kata menung laks! Aku kata aku bukan menong..aku tgh test tefon. Lagi sekali tefon aku kena pangkat buduh dari dia..

Then aku malas nak layan, aku angkat imie turun bawah. Then sempat lagi dia bagi aku sedas. Aku apa lagi membuak2 macam nak giler. Dah la tgh period..aku penat semalam jaga anak satu hari sbb bbsitter aku sakit..tuh tak masuk lagi buat kejer rumah yg melambak.. Aku cakap,

"Dah la setiap hari fara bangun kul 4.30am, posa ke tak posa..tetap bangun..masak untuk yang..tuh tak masuk lagi sebelum kul 4.30am tuh fara bangun buat susu ntah berapa kali..bukannya fara sengaja tak nak bangun.. dah memang tak sedar.. bukan nak cakap terima kasih ker apa..marah2 fara lagik.."

Habis pahala aku bangun sahur masak untuk laki.. Aku mana leh..Orang buat aku macam tuh. Lain la klu aku sengaja. Memang aku sengaja tak nak bangun sahur..i.e gerakkan dia.. then boleh la marah aku macam nak giler...

Memang lah have to admit..aku kahwin ngan laki bangsa rengus. Rengus yang mengalahkan seladang berdehem kat dalam hutan lipur chepor tuh.. Tapi puhlezzz laaa..Grow up! Ko bukannya semakin muda pun.. Rengus2 tuh letak ke tepi laa.. Sikit2 nak meroyan! Sikit2 nak meroyan.. Kira ko nyer royan jer.. Yang aku punya royan nih..nak letak kat mana?? Dalam spender aku?? Banyak cantikkk???

Tapi dah kiranya statusnya BINI! So aku hanya meluahkan segala isi perut aku makan nasi goreng pedas nak mampus kul 6.30 pagi tadi kat sini.. Stress aku! Nak marah memang aa.. Tapi dah sedar diri yang aku nih bini..

RULE NO. 1 : LAKI ALWAYS RIGHT!!

RULE NO. 2 : IF YOUR LAKI IS WRONG, CHECKOUT RULE NO. 1 AGAIN!

Macam lampirstilskin tul! Dasar gunting!!!!!! (sempena bulan posa kan..har har har)

Then masa dia nak blah pagi tadi..sempat la aku tercari-cari tangan dia untuk aku salam dan cium..leh laks dia lari2 dari nak salam dari aku.. tapi aku cari gaks (yer aku la bini yang tak tahu malu itu)..kang aku tak mintak ampun kang..sesia aku kena gelek ngan Avanza kang.. (Ada Avanza giler yang selalu lalu lalang depan umah aku..macam nak giler lajunya)..

Tapi masa aku salam tuh..dia leh tonyoh tangan dia kat idung aku.. Akibatnya..aku kan automatik.. tindakan refleks gitu...lalu tangan aku pun naik.mengelepek ngelepuk bahu dia..dan aku dapat lagi satu title dari En Zaki.. Bengong awak nih!

Yerlah.. aku terima seadanya..akulah bini yang bengong yang beruk yang buduh..dan segala carutan yang leh menjelma di sanubari ko.. tetapi memalam carik aku kan??? *wink*



sekadar selingan..apa yang aku makan pukul 11.00 pagi semalam.. hahahah kebab daging ngan air peel fresh.. dap nyerlah.. kang aku nak carik maggi laks.. mentekedarah tgh ari kang.. hahahahhaha

Monday, September 15, 2008

..::my blog is kind and harmonious::..




Your Blogging Type is Kind and Harmonious



You're an approachable blogger who tends to have many online friends.

People new to your blogging circle know they can count on you for support.

You tend to mediate fighting and drama. You set a cooperative tone.

You have a great eye for design - and your blog tends to be the best looking on the block!

Hehehe..nih yg kembang kuncup aku nih..ces bebudak tingkat aku nih..semuanya tak posa..aku jer yg posa..kang time aku tak posa..sesorang jer tak posa.. menci aku! huhuhuhuhu

Friday, September 12, 2008

..::si suami masak la lagi::..

It occurs to me that it kind of scary when En Zaki show his other side. Hahahahahhahah i.e terlampau rajin. Mau tak scary. Selama kahwin, tak pernah hayat dia nak sebuk2 masak biler aku nak masak. Tup tup tup this ramadhan, dia sangat la rajin. Sangat la scary the movie. Dari semalam lagik dia dah sound aku biler dia nampak tin sardine tuh.

"Yang, esok saya nak masak masak lemak ikan sardine.."

Me reply,

"Nak kena beli ikan sardine plaks ker? Tengoklah kalau fara sempat gi market esok."

He replied,

"Tak yah. Masak guna ikan sardine dalam tin tuh. Nanti beli santan."

*blink* * blink* *blink*

Memang kat sini in Temerloh, femes gulai lomak ikan sardine dalam tin. Sedap katanya. Since santa dalam fridge tuh sesuai untuk masak rendang jer, sebab dah 2 3 hari beku dalam freezer.. Aku kena beli kelapa untuk di perah. En Zaki tak nak santan dalam kotak. Tak sodap katanya. Belasahlah..

Rupanya masa dia nak ambik Izzah dan Imie, dia dah ambik serai, kunyit hidup ngan cili kecik dari umah mak dia. Biler balik, aku yang ingat takder serai, siap beli duluks. Dah byk serai kat umah aku nih plaks. Hahahhahahaha Takperlah leh guna untuk byk kegunaan. Antaranya acara melibas lipas... Hahahhahahahahah mangkuk punya statement..

Balik jer umah, En Zaki suh aku prepare aweh2(ingredients), siap arahkan aku lagiks berapa bijik bawang merah..cili..kunyit idup seinci..En Zaki tak nak kentang..tpi aku cakap gulai lemak kenalah ada kentang..dah prepare semua tuh.. Dia sendiri yang tumbuk. Chantek.! Aku leh uruskan hal2 lain.. Masak nasi..masak bubur nasi anak2..letak kain dalam mesin.. Settle!

It turn out to be so good! Macam gulai lemak gaks.. Cumanya ikan sardine dalam tin. Tuang sekali ngan sos dalam tin tuh. Aku masak gaks telur dadar. Takkan nak biar sekoteng2 tuh jer lauk aku kan... Hahahahhahahaha I LAP U POREBER LAH YANG! MUAHHSSS!!!



gulai lemak ikan sardine dalam tin



telur dadar goreng

Thursday, September 11, 2008

..::tentang juadah posa lagik::..


It is my turn plak nak masak. Sebab En Zaki terlepek letih ari nih. Hehehehe So since aku pun tak gi market dan stok dalam fridge pun hampir kurus, aku masak jer apa yang ada. It turns out to be licin. Hahahahahahha Hanya tinggal sket untuk sahur sajork.
Tengok dalam fridge ada talapia merah ngan kobis sajork. Aku dah jadi macam ko filla. Selagi kobis aku tuh tak habis, selagi itulah aku akan masak dan masak dan masak..masak lagi. Sampai juling. Hahahahahhahahahahah


ikan talapia goreng


cicah kicap ngan cili padi ngan bawang


kubis goreng tapi berkuah..hehehheh

I am not a great cook. But somehow En Zaki likes eating at home rather than outside. So walau macam mana simple pun masak aku, it's better to eat at home. Sib baik ada gaks ikan sayur bagai. Buatnya aku masak jer telur ngan cicah kicap??? Hahhahahahahahhahahahahahah

Wednesday, September 10, 2008

..::edisi EN ZAKI masak lagik::..

Biler jadi kejadian macam nih..aku macam tak percaya jer..


Betul ker ini laki aku? The man that I married for the past 3 years ago?


Hehehehehehhe


Ironinya, En Zaki memang mantap benar biler time posa nih. Tak pernah hayat dia masak untuk dinner ker apa ker..apakan lagik untuk bini dia nih kan.. But have to admire the trait, sebab he took the inisiatif untuk masak gaks.. walaupun rentung macam dia gaks... hahahahahah....(tetiap ari per aku minta maaf kat dia sebelum gi kejer...heheheheh)


So lets cekidout..the menu for today...

Tapi aku tak makang pun ayam masak kicap dia tuh. Sebab nmpk hitam sangat..hehehhe

..::mimie tagged me!::..

Rules:

1. The rules of the game get posted at the beginning

2. Each player answers the questions about themselves

3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog


Starting time : 8.05am


Name : Farahiyah Mohamed Hairiri
Sisters : 3
Brothers : 1
Shoes size : 8 or 8 1/2 or 9..depends on brand
Height : 5'6" / 172 cm
Where do you live : Temerloh, Pahang
Have you ever Been on a plane : Yes
Swam in the ocean : Never, coz I don't know how to swim..huhuhu
Fallen asleep at school : I did..
Broken someone's heart : Yes
Fell off your chair : Yes!
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Yes.. years ago! Mcm nak giler okeh!
Saved e-mails : Yes things that matters..
What is your room like : Simple dan tak serabut! But cramp with my kids playpen.
What's right beside you : Workloads!
What was the last thing you ate : Rice with fried anchovies and fries
Chicken pox : Yes
Sore throat : Yes!
Stitches : Yes! Lots of them!
Broken nose : No
Do youBelieve in love at first sight : I do.. I'm my husband love at first sight!
Like picnics : Depends
Who was were the last person you danced with : Izzah and Imie
Last made you smile : En Zaki, Izzah and Imie!
You last yelled at : Izzah! Annoying to the max! But I still love her..
Today did you Talk to someone you like : Yeah…En Zaki
Kissed anyone : Yes. I kissed En Zaki, Izzah & Imie
Get sick : Yup. I had the backache
again.
Talk to an ex : Never.
Miss someone : My family back in Ipoh and all over Malaysia! Miss En Zaki before we are married...huhuhuhu
Who do you really hate: I seldom hate people. But when I hate a person..I truly hate them for the rest of my life…

Is there a person who is on your mind now : Yup
Do you like your hand-writing : Not particularly
Are your toe nails painted : No. Have no reason to do that.
Whose bed other than yours would you rather sleep in : I prefer my bed compared to others
What color shirt are you wearing now : Black with blue
Are you a friendly person :
Yes
Do you have any pets : No.
Do you sleep with the TV on : Sometimes.
What are you doing right now : Finishing this tagging game.
Can you handle the truth :
It’s not easy but normally I’ll try.
Are you closer to your mother or father : Both. Though I’m a bit secretive.
Do you eat healthy : Depends.
Do you still have pictures of you & your ex :
No! Aku dah BAKAR semua!!!
If you're having a bad day, who are you most likely to go to : Allah, my family and friends. But usually I just turn to myself with a friend called ice-cream!
Are you loud or quiet most of the time :
Loud
Are you confident : Sometimes. Or else I just redah sajorkk.

5 things I was doing 10 years ago
Working as Temporary teacher
Stayed with my parents back in Ipoh
Having a great time during single time
Have the salary of RM500 per month
Just finished my diploma and it was recession!

5 things I would do if I were a billionaire
Settle all my debts.
Give a million to each of my family members
Set up fund and trust for my children
Invest
Set up shelters for homeless children and babies that are born out of wedlock!

5 of my bad habits
Lazy! (This define lazy in everything. When I am lazy, seriously you don’t wanna know the details!!!! Hahahahahh)

5 places I am living in
Ipoh
Melaka
Gombak
Kota Damansara
Temerloh
(and few more..but only 5 are allowed kan?)


5 people I tagged
Ila, Nurul, ZZ, Ann and Jass
*sila buat kerja rumah anda..heheheh*

Tuesday, September 9, 2008

..naughtius maximus part 2..

Currently I’m in the staccato mode! Tuct! Tuct! Tuct! Tuct! Tuct!

Lately, everyone has been asking about Izzah. How is she doing? Izzah here, Izzah there..everywhere is Izzah. What is her latest achievement? What can she do now? Can she talk fluently? Hmmm.. Seriously, there are quite of number that she can achieve right now. But no, she can’t talk fluently. But yes, I can understand what she is saying. Later when she starts to converse in Germans, even the Germans cannot interpret what she was saying. Hahahahhahaha





video





But right now, I’m into typing her naughty behaviors. Do you know what staccato is? In music, it is called staccato for abrupt way of playing. That is when then exclamation sign came along! Tuct! Tuct! Tuct!

She is TWO plus!. And now, she is way TOO much. And how annoying it could be, when it comes to her screaming, wailing with tantrums and crying with screaming till the extend she puked! On my bed! Which I just change no longer than a week! And I’m not into doing house chores. It is because by the time I reach home, I was exhausted! Exhausted with workload, craps and craps and craps and craps return and more craps! Am I exaggerating? No I’m not.


*wink*


But when I opened the gate, (*sigh*) I have to refresh any energy I have left. Just for the sake not to snap at anyone. I’m not into bringing other people into my craps. No sir! I’m not. What craps, stay craps! Hahahhahahahah (bongoknyer statement!)

Back to Izzah. Sometimes I just bite my lower lip, just to be patient and hold back my anger. The way, she scream is like putting my knee into her mouth! Is like slapping her hard, till her head spinning! And the truth is, I only say it in soft tone telling her to stop what she currently doing.

For example:


Me: Izzah, janganlah buat macam tu. Nanti Pecah pintu tu nanti.
Izzah: <She stops. Then later, she went back to the door and try to make it open.>
(My bathroom doors are made from PVC that can be fold.)
Me: Do you listen or not? Jangan buat macam itu.
Izzah: <Doing the mischievous look, and still try to make the door open.>
Me: Izzah!! I said no!
Izzah: Ummi! Pchkang jsakjdowajdjhghksgdakdgjagkdgkagd pang kang!

Ayat yang belakang sekali itulah, yang amat membuat hati aku membuak-buak dengan ganasnya! Rasa nak tonyoh jer dia dengan pintu tuh. And my voice is not even near to screaming!!!!!! Firm, yes. Scream, no! And later, when I said, Izzah, kena kang! She will cry screamingly (ada ke ayat macam tuh??) like I punch her face!!!!


But the truth is, u can count how many times I lay my hand on her. But never did I, beat in a hard way. A mere slap on her butt will do. Or I push my 3 fingers on her cheek. That’s it. Never in a world would I beat her in a hard way. Why would I do that? Beat not even a TWO year old kiddo! Otak dia pun tak develop betul-betul. Plus sia-sialah aku sakit nak beranak 26 jam with 37 stiches after that, semata-mata bila besar aku pukul bagai nak rak. Besides, aku tolak sikit pun dah meraung macam nak gila nangisnya. Inikan pula kalau aku betul-betul bagi back hand or slam dunk! Huhuhuhuhu.


Thursday, September 4, 2008

*´`·.¸¸.·´` biler sang suami masak´`·.¸¸.·´`*

Semalam En Zaki masak untuk berbuka.. Dia volunteer masak.. Biler En Zaki masak, aku sangat la blur. hehehehhe Aku macam tak percaya jer.. Ini laki aku kah? Tetiba jer dia tanya aku ada apa dalam fridge? Aku cakap ada ikan dan ayam. Then tanya lagi, potong bawang putih, halia, bawang merah dan basuh ayam. Saya masak!!! Woohoooo!!!!! Lepas masak..siap basuh pinggan dan kemas dapur.. Confuse mak kejap. Tapi Alhamdulillah..leh aku settlekan kain yang TIGA lori tak lipat tuh.. huhuhuhu Syukran! Syukran!



tuh dia lauk yang di masak oleh En Zaki..bayam goreng..(aku siang tak pakai pisau buk filla), ayam tuh sama jer.. satu togel..satu ngan sos apa ntah

ayam nih nmpk scary sket..tp rasanya not bad..yang aku nampak..kie marinate ayam tuh ngan bawang putih, merah, halia, black pepper, garam kunyit then telur. lepas tuh sos tuh aku tak pasan sgt, tp perasan ada sos cili ngan kicap.. waalahualam..

..::look a-like meter::..

MyHeritage: Family tree - Genealogy - Celebrity - Collage - Morph

Langsung tak best.. Muka Imie more to abah dia.. cess..

Wednesday, September 3, 2008

..::posa kami::..


Aku pernah cakap tak yang aku sudah lama tak masak? Dah kan? Tambah pulak masak big portion macam nih. Big ker? Tak lah big sangat. Hehehehehehe Tapinya memakan masa jugaklah. Dengan budak berdua yang meragam tak hingat. Dengan mana yang nak menumis.. mana yang nak menggoreng. And since umah kami, macam ala2 studio apartment, all in one place, harus anak aku izzah pun turut interframe kat dapur. Skang nih sudah ada pe'el baru, di mana suka tanya aku macam2.


Apa tuh, mak?


Itu apa, mak?


Buat apa, mak?

Bayangkan tengah2 sibuk terkejar mana nak on washing machine..masuk softlan selepas rinse tuh..then nak jaga ikan..then nak basuh pinggan..masak nasi..segala macam benda aku nak buat in one time..tetiba tanya aku macam2..Soalan pertama kedua leh la aku jawab. Untuk soalan yang ke 36..mau tak angin aku..RUNGSING GILER! Sib baik aku nih makluk penyabar. Kalau tak, dah lama aku sangkut dia kat dinding...hehehhe Lagi satu panggil aku mak. Sebab maybe sokmo dengar kami panggil wan dia mak kan.. Tapi tang nak suh buat susu, pandai laks panggei ummi? huhuhuhu

Then curik2 kidnapped bawang aku yang sudah dihiris. Aku masa tuh tengah concentrate goreng ikan. Aku paling jer, aku tengok quantity bawang yang sudah dihiris sudah kurang. huhuhuhhuhu Tengok2 izzah tengah mengunyap bawang merah depan tv. Aku nak marah pun tak jadi. Sebabnya aku nak tergelak pun ada. Dia ingat carrot kut. Sebab klu carrot, tak habis aku potong semua, dia dah kidnapped 2 3 kucing berlari. Sebelah bawang tuh ada chilli yang dihiris gaks, sib baik bijak bistari tak ambik. Kalau tak, satu Temerloh boleh dengar tangisan bulan madu dia. huhuhuhuhuhu

Oleh kerana aku tak posa, tapinya aku sakit pinggang, aku masak gaks untuk kekasih gelapku. (memang gelap okeh..klu dalam gelap..nampak gigi jer..hehhehehe..armpun yangg..tobat tak buat dah..heheheeh) As usual, kalau aku tanya kie, dia akan jawab goreng jer ikan. Then? Itu jerlah. Nak masak apa lagi? Itulah laki aku yer yang berhormat sekalian. Sangatlah suka mengunderestimate kemampuan aku sebagai seorang isteri yang power rangers.. Hahahahhahahahahah

Menu berbuka kami ialah, NASI PUTIH (memang la kena ada nasikan), BAYAM REBUS, IKAN KEMBUNG GORENG (laki aku nih hanya makan ikan kembung yer cik salmah sekalian..), SAMBAL IKAN BILIS, SAMBAL TUMIS IKAN TALANG (yang mahal nak mampus masa aku beli..besar tapak tangan aku nih jer..dekat RM10) dan juga LAKSAM MIL AKU!!! hehehehehhe


harap maaf kualiti gambar tak memuaskan..sebab aku pura2 pegang handset kekonon aku nak type msg..tp menghala ke lauk..heheheh sbb en zaki ada kat situ.. malu aku siut nak ambil gambar.. kang kena zaasssss..bernanah tinger aku nnt..hehehhehe

 

Blog Template by BloggerCandy.com